Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Říše ledu

  • USA Ghostbusters: Frozen Empire (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Ve snímku Krotitelé duchů: Říše ledu se rodina Spenglerových vrací tam, kde to všechno začalo, tedy do legendární hasičské stanice v New Yorku, aby zde její členové spojili síly s původními Krotiteli duchů. Ti mezitím vybudovali přísně tajnou laboratoř, jejímž účelem je posunout chytání duchů na zcela novou úroveň. Když ale do našeho světa prostřednictvím starobylého artefaktu proniknou zlé síly, musejí novopečení Krotitelé duchů i staří veteráni vynaložit veškeré úsilí na to, aby ochránili svůj domov a zachránili celý svět před příchodem nové doby ledové. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 10

Recenze (139)

AndrejBB 

všechny recenze uživatele

Trvalo hodinu aj dvadsať minút, kým sa niečo začalo diať. Akurát, že aj tak sa vlastne nedialo skoro nič. Tvorcovia si zrejme mysleli, že keď do tej nudy občas hodia nejakú nostalgickú spomienku (aj keď úplne samoúčelnú, bez akejkoľvek náväznosti na dej), tak si divák nevšimne, že sa tam vlastne nič nedeje. Ešte aj vyvrcholenie filmu bolo úplne statické. Pritom samotný nápad bol dobrý, akurát to, čo sa stalo na konci filmu sa malo stať na začiatku. V konečnom dôsledku o filme najviac povie to, že v 5. deň premietania bola kinosála úplne prázdna. A ľudia čo neprišli spravili dobre. Pochváliť sa dajú výkony hercov, ktorí však nemali veľmi s čím pracovať. Vizuálne je to tiež pekné, ale to nestačí. ()

Kebabkony 

všechny recenze uživatele

Bylo jasné, že po komornější jedničce bude pokračování větší a epičtější. Což se taky potvrdilo a my jsme se vrátili do New Yorku, kde celý tento kultovní počin započal. V hodně částech to má skvělou atmosféru, která připomíná scény z hororu. Duchové tu jsou docela málo a to je divný když v názvu máte duchy. Hlavní záporák měl skvělý a creepy vzhled. I to budování ohledně něj je fajn, ale ve finále přijde, udělá bubu, zmrazí město a dostane během minuty, přes piču v garáži a to je konec. Nejkratší hrozba v dějinách filmů. Prostě máte pocit, že vám nehrozí žádný nebezpečí i přesto jak je ten přízrak mocný. Trochu promarněný potenciál. Stejně největší důraz je tu kladen na ty postavy, kterých je tu jak sraček. O něco víc než v prvním díle. Snad ani jedna mi nevadila. Finále je slabí a skončí dřív než se rozkoukáte. Málo duchů a celkově nových nápadů až na novou zbraň nakonci. Je to lepší průměr a já jsem i docela šťastní že to nedopadlo tak strašně a hlavně největší plus byly sebevražední máršmelouni. 6,5/10 ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Meninový vikend ukončený skvelým filmom. Aj napriek tým slabšim pasážom dávam plný počet. Objektivne by to ale bolo za štyri, keď si odmyslím že by som to nepozeral v kine a bez skvelého človeka. Kinopremiéra vydarená. Aj so skvelým cz dabingom. Ten je už v našich kinách rarita. Raritou sú aj ghostbsters. Síce toho ženského ducha si mohli tvorcovia odpustiť ale aj tak ten záver cca zaverečná polhodinka bola perfektná. Po hodine aj prišiel zostarený Bill Murray a opäť super hláškoval. Za mňa toto patrí ku filmom s červenými čislami. No určite o niečo slabšie ako predošlí krotitelia. Hlavne tí z 80-90 rokov. 5* ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Nenadchne, ale bavil jsem se celkem dobře. Nenáročná vtipná pohodička s návratem několika starých (i mladých) známých postav, potěšila nová postava Kumaila Nanjianiho - jeho hlášky patřily k tomu nejlepšímu v téhle komedii, podobně jako ty Billa Murrayho, ale ten tady dostal jen minimum prostoru, skoro by se jeho role dala nazvat jako cameo. Nechápu některé suchoprdné hatery tady - rozhodně se nenechte odradit některými zdejšími komentáři, pokud se vám líbil Afterlife, pokračování se vám bude líbit taky. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tak tohle hodně bolelo. Sice ne tak moc jako v té odporné verzi z roku 2016, nicméně i tak jsem byl velmi nepříjemně překvapený celkovou rozklížeností a vykořeněností. Snímek Ghostbusters – Frozen Empire totiž do tohoto legendárního kánonu nepřináší vůbec nic nového – tvůrci po většinu zbytečně dlouhé stopáže pouze odkazují na časem prověřené dva díly. Najdeme zde tedy přehršel nostalgického pomrkávání směrem k divákovi, což by sice tolik nevadilo (Původní sestava!), avšak zde se místo jakékoliv budování postav a posouvání příběhu někam dál vsadilo jen na tyto prvoplánové berličky. Celý projekt se tak topí ve své vlastní šťávě, která se po chvíli začne zajídat i sebevětšímu fanouškovi. Ve finále jsme tedy dostali krásně vypadající, ale naprosto zbytečný snímek, jehož bolestně nevyužitý potenciál možná tuto slavnou značku na několik dalších let zcela pohřbil. A to je vzhledem k docela vydařenému restartu v roce 2021, kdy většina fanoušků začala věřit v lepší zítřky série, vážně drtivá zpráva. „I've got a ghost to bust!“ ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (VášaVF)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Reklama

Reklama