Reklama

Reklama

Critters se vracejí v supernapínavém sci-fi vesmírném dobrodružství! Tentokrát to ale nejsou obyčejní Critters – jedná se o speciální druh geneticky zkonstruovaných mutantů, kteří byli stvořeni, aby převzali vládu nad vesmírem. Tentokrát jsou lačni dobýt galaxii a zvláštní chuť mají na lidstvo, které je mimo tento svět. Přidejte se k majitelům oscarových nominací Angele Bassett (nejlepší herečka, Tina Turner, 1993) a Bradu Dourifovi (Pán prstenů: Dvě věže, nejlepší herec ve vedlejší roli, Přelet nad kukaččím hnízdem, 1975), Donu Keithovi Opperovi a Terrenci Mannovi, kteří se vracejí ke svým populárním rolím, a bojují o přežití proti Critters, nukleární zkáze a o osud vesmíru! (Magic Box)

(více)

Recenze (107)

Homerking 

všechny recenze uživatele

je rok 2045, posádka vesmírné lodi v naší sluneční soustavě narazí na modul plující prázdnotou ve kterém objeví našeho známého chlapíka Charlieho z předchozích dílů, do modulu se dostal omylem, poté co musel na planetě zemi před mnoha lety umístit poslední existující vejce druhu crittů do speciální schránky uvnitř modulu jelikož vesmírné zákony nedovolují zcela vyhubit jakýkoliv intergalaktický druh, vejce proto musí být zajištěna. Tento cenný náklad se ale teď dostává na palubu Charlieho zachránců, ti však nemají nejmenší tušení o tom jaké nebezpečí si právě zavlekli na loď. Asi nejslabší díl ze všech, oproti předešlým dílům zde není ani špetka humoru nebo napětí, herci otřesní (teda mimo Charlieho, ten ušel) a critteři jsou bohužel v celém filmu vidět jen na pár chvilek (to mě nakrknulo nejvíc). Ještě upozorním že se jedná spíš o sci-fi thriller než o horor, doporučil bych maximálně trpělivým divákům sci-fi žánrů, jediné co můžu pochválit je celkem solidní tísnivá atmosféra vesmírné lodi. ()

5150 odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh se odvíjí podle osvědčeného schématu z VETŘELCE, ale nenechte se zmást. Žádné napětí se nedostaví a to ostatní (akce, speciální efekty, hlášky, atd.) nestojí za řeč. Z hereckého obsazení je známější snad jen Angela Bassett a ta je zde pouze proto, aby se svlíkla. Škoda tak, že ta její "sprchová scéna" nebyla ještě odvážnější. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Brutálna kópia Votrelca + Votrelcov. Tu sa zjavne nikto ani len netvári, že ich nevykráda. Keďže sú to ale filmy môjho detstva, vadilo mi to rovnako, ako napr. pri Deep Star 6. Čiže vôbec. Skôr naopak, užil som si úžasnú výpravu a skvelú atmosféru gigantickej vesmírnej základne, v ktorej sa však tradične zas niekto hral na Boha, experiment sa vymkol spod kontroly a nastal masaker. Pomáha i prekvapivo kvalitný kasting (fakt tu hrajú Brad Dourif, Angela Bassett a Eric DaRe?!) a vydarené napojenie na univerzum série. Lenže, práve v tom drieme istý problém, ktorý so štvorkou mám. Z celej ságy najviac zbožňujem asi práve vesmírnych lovcov a Charlieho. na rozdiel od trojky som si ich tu síce užil, majú veľký priestor. Problém je v tom, že jeden z nich (nebudem spoilerovať ktorý) drasticky mení svoj charakter a z charizmatického klaďasa sa stáva sviňou, s ktorou by si Carter Burke suverénne podal ruku. To je twist, ktorý síce scenárista vysvetlil a ja mu plne rozumiem, ale je to ako keby niekto vzal moje detstvo, opil ho, zdrogoval, znásilnil, hodil do jarku a išiel preč. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

5 minút rekapitulácia a potom šup do vesmíru. Štvrtá epizóda o potvorkách so strieľajúcim ostním je tak iná. Humor až na suché hlášky počítača prenechal miesto vážnej atmoške a ja nenamietam. Má to svoje muchy, zaujímavosti prezrádzajú pôvod záberov z vesmíru, mlčiaci hudobný doprovod je na škodu, 10 minút zas navyše a má to len po páre kriterov! Ostatné fajn, posádka neslúži iba ako obedár, prišla mi uveriteľná, semtam síce strohá, za to rieši skutočné otázky a nepúšťa sa do zbytočných skopičín (ignorujme poslednú). Charlie prespal v putujúcej schránke pol storočia, stále je to ten istý vypleštený sympaťák a John Steel? Ten sa zmenil od základov a ich spoločný rozhovor mi dokonca zafungoval na city. ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

Bio-alert. You are in violation of zoological mandate E102. Specifically, you are prohibited from terminating any transgalactic life-form if it means total extinction of the species. Aggression factor is irrelevant. Exactly like my ex-wife. Anything I say, she does the opposite. They look nothing like a piranha, but they are hungry like a piranha. They love ducts. I can live with that. Killer fur balls. Things change. So the ppl. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Záběry na nákladní prostor záchranné lodi a přistávání na vesmírné lodi jsou z filmu Android (1982), ale záběry Ugovy lodi na konci filmu jsou z filmu Critters 2: The Main Course (1988). (HellFire)
  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Jediný film zo série, v ktorom príšerky nedisponujú schopnosťou vystreľovať smrteľné ostne. (beso74)

Reklama

Reklama