Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legenda praví, že za druhé světové války si američtí váleční piloti vyprávěli pověsti o gremlinech, potvůrkách, které měly na svědomí podivné nehody, poruchy a havárie letadel, bojujících proti Japonsku. Další legenda praví, že scenárista Chris Columbus spojil tyto pověsti se svými vzpomínkami na dětství, kdy musel spát na půdě plné myší a noc co noc usínal s obavou, že ho ve spánku pokoušou. Obdařil potvůrky neukojitelnou škodolibostí a vymyslel příběh, který zaujal slavného Stevena Spielberga natolik, že se jej rozhodl v roce 1984 produkovat. Hrdinou druhého dílu je opět Billy Peltzer, nyní zaměstnaný ve velkém mrakodrapu pana Clampa. Právě tady, uprostřed New Yorku, se znovu setká s roztomilým mogwaiem. Brzy samozřejmě dojde k porušení tří základních pravidel (mogwai se nesmí namočit, přijít na prudké denní světlo a hlavně se nesmí krmit po půlnoci), a tak se Clampův supermrakodrap zanedlouho hemží zelenými pidižvíky, nenechávajícími nic a nikoho na pokoji. Cpou se vším, co dostanou pod pazoury, ať je to poživatelné nebo není, a přestože promění luxusní mrakodrap ve zříceninu, jsou neodolatelně roztomilí. Stále se mezi sebou škorpí, chichotají a přímo se škodolibou radostí obtěžují nejen aktéry příběhu, ale dělají si šprťouchlata i ze samotných diváků. Je tu ovšem Billy se svou dívkou Kate, kteří samozřejmě vědí, jak na to a pustí se do boje se zelenou lavinou příšerek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jak skončila jedička, tak jsem neočekával nějaké další pokračování, protože si tvůrci nenechali otevřená zadní vrátka. O něco málo horší, než první díl!!! Ty příšerky, které byli jako pavouk a nebo netopýr bylo už docela přehané. Opět vše začíná hezky pěkně v klidu. A až tak během 40 minut se rozjede masakr! Přibyla akčnost a určitě je dvojka mnohem zábavnější, jelikož s některými příšerkami byla opravdu sranda, zejmena tedy ten, co mu šlo každé oko jinam!!! Navíc se mi určitě líbilo prostředí. Děj se přestěhoval z malého městečka do velkého mrakodrapu a to docela filmu prospívá!!! Herecké obsazení zůstalo, co se týče hlavní role stejné, ale výkon Zacha Galligana mně nijak zvlášť nezaujal. Na druhou stranu potěšil v menší roli Christopher Lee. Na to, že se jedná o druhý díl, tak já osobně jsem byl spokojen! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Taková megařežba jako u jedničky to není, zážitek ze sledování je také o něco menší, ale pořád je to výborná zábava se spoustou originálních scén. Navíc se děj odehrává v uzavřeném prostoru, takže je to ještě o to lepší... Potěšil návrat starých postav, ovšem Gizmo je stále bezkonkurenční. Pobavíte se velice slušně, ale takový dojem jako jednička to ve vás nezanechá. Já prostě gremliny miluju a níž jít ani nemůžu (a nechci). Aneb nejen lidé sledují televizi. Za mě 80%. ()

Reklama

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jak jsme se smáli, když se ve filmu objevila "cooking show" - televizní lekce vaření. Říkali jsme si, že něco takhle debilního by se u nás v TV vysílat nemohlo. A hle - uplynulo pár let a cooking show má každá naše televizní stanice :( Jinak Gremlins 2 - přestože jsou slabší než originál - stále baví a jsou nacpaní všemožnými gremliními mutacemi. Pro mě lepší 3 hvězdičky. ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Rozhodně tomu chybí to, čím první díl dominoval. Místo hororových prvků je zde jen přeplácaná komedie, která není místama ani vtipná. Nenašel jsem v tomto filmu žádnou scénku co by se lehce vryla do paměti a kterou by si divák nějakým způsobem pamatoval. Snad jen , pro mě, scénka kdy Gizmo tvrdě cvičí. Co však musím především vytknout a co se do filmu v žádném případě nehodilo a jen ho srazilo, byl střih a záběr do kina v 3/4 filmu. Taky nacpat Hulk Hogana na pár vteřin do záběru a tím (snad) nalákat diváky?! Slabé a trochu trapné. 55% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Je to oficiální. Zdejší komunita nemá žádný vkus :). Gemlins 2 je totální pecka s tolika odkazy na další filmy, knihy, postavy atd. že by se dala studovat celý den. Perfektní ukázka toho, co lze vytvořit s loutkami. Kdyby se pokračování natáčelo dnes, všichni gremlini by byli počítačem generovaní. Jedno z nejlepších filmových pokračování. Ever. https://www.youtube.com/watch?v=A-RoBdHHkcQ ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Scéna, ve které matka kárá uvaděče v kině ohledně nevhodnosti filmu pro dětské publikum, je založena na skutečnosti. Režisér Joe Dante se dočkal rázné kritiky od matky, která byla nucena vyvést své dítě ze sálu během slavné scény z prvního dílu, kdy několik gremlinů přijde k vážné újmě na zdraví při potyčce v kuchyni. (HellFire)
  • Zeleninový Gremlin odkazuje na obrazy malíře Giuseppe Arcimbolda z 16. století, který proslul portréty poskládaných ze zeleniny a ostatních plodů přírody. Portrétoval i mj. třeba císaře Rudolfa II. (Petsuchos)
  • Filmový kritik Leonard Maltin se netajil svou nelibostí vůči prvnímu dílu. K překvapení tvůrců kývl na cameo a ve druhém díle si zahrál sám sebe, hanobíc Gremlins (1984), za což se mu dostalo zasloužené odplaty. (HellFire)

Reklama

Reklama