Reklama

Reklama

V temnotách

  • Velká Británie Out of Darkness (více)
Trailer 1

Ve starší době kamenné se nesourodá skupina prvních lidí spojí a hledá novou zemi. Když však pojmou podezření, že je pronásleduje zlovolná mystická bytost, je klan nucen čelit nebezpečí, které si nikdy nepředstavoval. (JasonCZ)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (73)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prey z Wishe, který chce být seriózním survivalem s hororovým nádechem ale právě tím vážným ksichtem, nejvíce ztroskotává. Chápu minimální rozpočet, který dovolil pouze několik postav a utíkání nudným lesem ale režisér nemá dostatek schopností, aby film utáhl. Strašení funguje pouze chvíli a po čase neustálá tma a vygradované zvuky na max, začnou spíše otravovat, jako herecká sebranka, které tu blížící se smrt přejete. Out of Darkness mohl být slušným indie hororem ale vznikl nudný a otravný horor, který ve výsledku ani není hororem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ramba: První krev.. Vypadá to, že premiérový menses přivolává predátory zvířecí i sexuální, ale žánrový zlom do pojídačů mrtvých a kostěných tomahawků ty útočníky protřídí. Způsoby nasnímání skotské krajiny i hudební podkres by si určitě zasloužily více vyprávění obrazem na úkor mluveného slova, ale to už by se paleolitický horor o slabošství mužského pokolení posunul k nejednoznačnosti a nedůvěře v divácký důvtip. Pozorný divák si v 64. minutě může povšimnout, že při úpatí skalisek se na konci vřesoviště nachází menší budova s nápisem Dentální klinika.. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zrůda vrčí v kapradí, snad nás svěrač nezradí.“ Chválím noční les a skřeky ve tmě, husí kůži jsem měl jak Kopčem u skomírajícího ohníčku, který mu právě pochcal šavlozubý tygr. Ovšem humanistické finále se Stockholmským syndromem („Ty jsi zlá, oni mě krmili!“), to si strčte do... SKALNÍ OKÉNKO: [][] Členové tlupy: plesnivý dědek Prudakmet, náčelník Mrdoštěp (nazdařbůh do tmy), synáček Jefuč, bratrošvagr Mrmulík, těhule Rodízhladu a ošklivá čtyřicetiletá dvanáctka Mensesuž. [] Majetek: žádný. Co měli, zahodili, při WTF běhu za Mrdoštěpem, honícím zrůdu. [] Domácí zvířectvo: Prapsa ani praprase neměli, jen pravlka, z posedávání na studených balvanech. [][] Coby tlupa metrosexuálů s účesy od kadeřníka, moderními kalhotami a vaťáky typu gulag, provandrovali bez mapy půl paleolitické Evropy, aby ve finále neuměli trefit z lesa ven. Hlad neřešili lovem, ale cimrmanovsky: „Sníme psy.“ Místo pterodaktylů nad nimi kroužil dron s kamerou, která se občas převracela vzhůru nohama, aby ukojila Cummingovy umělecké ambice a nasrala Omnibuse. Povedlo se. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zpočátku docela otrava, když seznamovací půlhodinka s tlupou pravěkých lidí působí jako nutné zlo, ale jakmile se přepne do survival módu, tak je to paráda. Nádherně natočené, atmosférické, napínavé. A v závěru se ukáže, že Out of Darkness není jen očekávaná pravěká variace na Predátora, ale že má ten příběh i nějaký smysl a že je dobře konceptuálně vymyšlený. Hrdiny bych si ideálně představoval o level zdrchanější, nepůsobilo to na mě stoprocentně autenticky, ale na módu a péči o tělo lidí před 45 tisíci lety odborník nejsem, takže více neřeším. Každopádně první dobrá letošní žánrovka. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První letošní hororová vlaštovka, která si odnáší 4 hvězdy. Out of Darkness patřilo dá se říci k černým koňům letoška a sice nejde o žádnou velkou pecku, na kterou se bude vzpomínat, ale v ranku dobrodružný temný hororový Survival film obstojí spolehlivě. Pochválit musím výbornou technickou stránku a kameru, je tu moc hezká příroda a nevypadá to zkrátka levně, což je vždy velké plus, oceňuji, že se zde mluví domorodým jazykem, což přidává na autenticitě, povedla se taktéž atmosféra, kde skvěle funguje strach z neznáma a Hudba! to je zřejmě nejlepší prvek filmu, protože zvukař tu odvádí mistrovskou práci a při každé napínavější scéně, hudební podkres celou atmosféru umocňuje dvojnásobně. Došlo i na trochu gore ( parádně roztržená čelist, ale v tomhle ohledu šlo určitě přitvrdit 3x více) a samotný Reveal "predátora" možná někoho naštve, ale za mne šlo o zajímavý zvrat a nevadilo mi to. Vzhledem k tomu, že horor z doby kamenné je vzácnost a letos nic lepšího z hororového žánru ještě nevyšlo, tak 4 hvězdy jsou naprosto trefné. 75% ()

Zajímavosti (2)

  • Podle slov režiséra Andrewa Cumminga, byl jazyk Talo pro herce extrémně náročný. Jazyk byl kombinací arabštiny a baskičtiny a vypracoval jej lingvista Daniel Andersson. (chaometic)
  • Natáčelo se v okolí Gairloch ve Skotsku a děj se odehrává před 45 000 lety. Film tak odpovídá historii, ve které se první lidé objevili v severozápadní Evropě. (chaometic)

Reklama

Reklama