Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Přání vysloví mladá a důvtipná dívka Asha tak mocné přání, že jej vyslyší samotný vesmír. Nebo spíše živoucí kouzelná koule s nezměrnou energií zvaná Hvězda. Společně s Hvězdou musí Asha čelit hrozivému nepříteli, králi Magnificovi, který je vládcem říše Rosas, a který ohrožuje Ashiny přátele a blízké. Asha a Hvězda dokážou, že když se vůle odvážného člověka spojí s magií hvězd, mohou se dít zázraky. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (89)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Přání skrze různou formou pomrknutí a příjemných závěrečných titulků rozhodně vyvolá chuť oprášit vzpomínky na ty nejmilovanější klasiky ze stáje Walt Disney Animation Studios, rozhodně ovšem nehrozí, že by se samotné stalo zásadním milníkem tohoto legendárního animačního studia. Sladká tečka ke 100. narozeninám Walt Disney Animation se tudíž nekoná, jako neurážející animák ovšem obstojí a rozhodně nedonutí k tomu nad budoucností Walt Disney Animation Studios zlomit hůl. Bude se na počátku dalších 100 let dařit Walt Disney Animation lépe? I podle samotného filmu jsou přání potřeba.... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem chtěl aby se mi to líbilo, ale tentokrát to prostě nějak neklaplo. Moc se mi nelíbila animace, která kombinuje kreslená 2D pozadí s 3D cel shade postavičkami, což na papíře zní zajímavě, ale v pohybu to na mě působilo dost levně a nekvalitně. A není tam ani příběh, který byl chytl za srdce, nemá to zajímavý setting, nemá to humor, nemá to dokonce ani příliš sympatickou princeznu a že je to muzikál, tak ani hezké písničky (ten do uší bijící autoune v moderních muzikálech mě fakt děsně sere). Té pověstné duše, až na hromadu referencí na celé animákové portfolio studia Disney, tam je opravdu strašně málo. Celé je to mdlé a nezáživné. Snad si Disney vybral jen slabší chvilku a tuhle pachuť brzy vymaže z paměti. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Přání možná nejvíce škodí nálepka "film ke 100. výročí studia Disney": a to jak ze strany diváckých očekávání, tak ze strany tvůrců, kteří se do filmu chtě nechtě snažili vložit stoletou historii tohoto věhlasného studia. Co se týče výtvarné stylizace, líbilo se mi prolínání 3D animace s kreslenými prvky; stejně tak chválím zobrazené lokace (lesní scény mi evokovaly filmy ze 30. až 50. let). Zatímco u některých snímků si užívám popkulturních odkazů, v případě Přání mi přišly zakomponované až moc na sílu a neumně (viz Bambi či Petr Pan) - nicméně závěrečné pokukování po Šípkové Růžence se mi líbilo. Samotný příběh nebyl sice špatný, ale neobsahoval žádnou vyloženě zapamatovatelnou a silnou scénu. Vedle toho mi místy vadilo přehnané pitvoření hlavních postav, snižující zážitek z filmu. Písně byly veskrze povedené (v CZ i EN) a na rozdíl od samotného filmu se k nim jistě ještě vrátím. Průměrné tři hvězdičky! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Generická disneyovka, která si bere motivy (i některé postavy) snad ze všech ostatních disneyovek a míchá z nich absolutně nefunkční koktejl bez chuti a bez zápachu. Pár hudebních čísel je sice fajn a sidekickové (koza a hvězda) občas dokáží vykouzlit funkční gag, ale na animák za skoro 200 miliónů je to zoufale málo. Disney evidentně chtěl jet na jistotu, ale těžce minul cíl. Možná kdyby to byla nějaká obsahová výplňovka pro Disney+ tak by se nad tím daly přimhouřit obě oči, ale jako plnotučná novinka je to prostě špatný a po zásluze Přání propadlo prakticky u všech…40% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Etnická pohádka, která si zdárně odškrtává vše podstatné, aby uspokojila co nejširší skupinu diváků ale trochu zapomíná na to být originální a zábavná. Bez inovace a tvůrčích nápadů natočená pohádka, která pěkně vypadá ale není absolutně ničím zajímavá, má nudné písničky, jejichž různé obměny, posloucháme v podobných filmech už tak 15 let a příběh, který je složeninou dalších jiných filmů. Prostě klasika, která potěší opravdu jen to nejmenší publikum, kterému stačí mluvící zvířata a hezká animace. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Při průletu Hvězdy stájí je na chvíli vidět kůň Maximus z filmu Na vlásku (2010). (SpiderBoy)
  • V jednom přání se objeví fráze „pravá láska“, která odkazuje na film Ledové království (2013), kde hrála důležitou roli v příběhu. (SpiderBoy)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Reklama

Reklama