Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (854)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mysteriózně laděná komedie, která se dá s velkou nadsázkou označit jako kombinace našeho Pana Tau, anglosaského černého humoru a rodinné komedie amerického střihu o hledání vlastní identity a svého místa v životě. Hlavní hrdina sice touží po kariéře malíře, ale zatím se neprosadil a jeho život určují rodiče, kteří mu nalinkovali kariéru právníka, který má jít cestičkou prošlapanou svým otcem. Jednou se ale objeví tajemný cizinec, který mu může splnit přání, a zatímco jiní mají malou fantazii nebo příliš konzumní směřování, Neil Oliver si přeje právě najít správnou životní cestu. Následuje tedy jízda tajemnou dálnicí č. 60 a návštěva měst, které nejsou známé na současných mapách a karikují některé negativní rysy současné americké společnosti. Takže hrdina projíždí městem, kde legalizovali syntetickou drogu a volně ji distribuují všem, kteří o ni stojí, aby pak následně využívali levné pracovní síly závislých. V dalším městě pak vládnou právníci, kteří si vymýšlejí obskurní obvinění na návštěvníky, aby je pak vysávali v dlouze protahovaných kafkovských procesech, což má předobraz v současném komplikovaném americkém právním systému a snaze vytřískat z různých absurdních obvinění co největší balík. Místy opravdu vtipné, ale potenciál není využitý ani zdaleka tak, jak by si zasloužil, protože se to pohybuje přes odvážný nápad v mainstreamových kolejích a hlavní hrdina jako by vypadl z nějaké teenagerské komedie, kde jako hezoun hraje premianta třídy. Celkový dojem: 65 %. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je-li vesmír nekonečný a čas bez konce i začátku, stane se úplně vše. To znamená, že každá událost je nevyhnutelná, včetně těch, které jsou nemožné." Stejně jako učebnice dějepisu, fyziky či literatury svědomitě ignorují existenci Járy Cimrmana, tak i nejpodrobnější mapa USA zarputile odmítá zobrazit Dálnici 60. Jenže pouze na I60 lze potkat poťouchlýho vtipálka O. W. Granta, výbušnýho pana Codyho, právníky preventivně věznící své klienty, drogy ve službách města či podezřele kulatou odpověď na každou otázku. Je to zábavný i návykový a já se s radostí po imaginární dálnici několikrát v roce projedu. ()

Reklama

MISSha 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, téměř neznámý skvost žánru Road movie. Což je škoda, protože plno lidí přichází o tu úžasnou jízdu, kterou Dálnice 60 nabízí. A promyšlený, originální scénář to jen umocňuje. Přidejte k tomu herce, z nichž nejvíc vyniká šibalský Gary Oldman a svérázný Chris Cooper a dostanete film, kterému byste jen málo co vytýkali. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fascinující a dech vyrážející podívaná. Film, který za 112 minut pohladí diváka na srdci pestrým dobrodružstvím, skvěle vymyšlenými postavami, zajímavými úvahami, příjemným tempem a pozitivní náladou. Ten film sám o sobě splňuje fanouškovské přání. Chválím úplně vše, nedá se nic vytknout. 100% Say What You Mean and Mean What You Say ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Napůl irský Leprechaun a napůl Cheyenne, ryšavý účes a opičí dýmka z hračkářství - to je americký vládce nejen prokletých přání G.Oldman. Úsměvná romantická satira o sebepoznání, upřímnosti k sobě i okolí a umění se správně rozhodnout s nepřesvědčivým Marsdenem na spletité cestě za láskou z billboardu. Možná jsem neměl tu správnou dálniční známku, možná jsem byl špatně naladěn, ale snad i díky zdejší přehnané glorifikaci nebyla má očekávání naplněna a tak musím bohužel konstatovat, i když mi za to možná brzy spadne na ulici plechový kýbl na hlavu, že cesta po Interstate 60 mi přišla jako docela zbytečně projetý benzín. Holt, píšu, co si myslím a myslím to, co píšu.. Mi Nü-Chai, ten šok z nějakého očekávání a jiného uzření - to myslíš to hrozivé tajemství pod poklopcem O.W.Granta? ()

Galerie (63)

Zajímavosti (25)

  • V drogovém klubu ve městě Banton zní píseň „Relax“ od Frankie Goes To Hollywood. (sator)
  • Sally (Melyssa Ade) komentuje film, který běží v televizi v 19. minutě, slovy: „Já bych nikdy neodešla.“ Jedná se o závěrečnou scénu z filmu Blízká setkání třetího druhu (1977). Jde o zásadní rozhodnutí – zda nastoupit do kosmické lodi mimozemšťanů či ne. (sator)
  • V motorestu, kde Neal (James Marsden) zastaví, jsou na stolech dálková ovládání k jukeboxu z 50. let 20. století. Jedná se o model Seeburg Jukebox Wallbox. Ve své době šlo o převratnou novinku. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno