Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (854)

zputnik 

všechny recenze uživatele

INTERSTATE 60 = skvělé řešení, když nechci přátele prudit nějakým extrémně těžkým a filozofickým kusem... a zároveň nechci skončit u nějaké "pop-cornové" blbosti. Film, který je zábavný, ale současně se dotýká a "řeší" kopu filozofických otázek; ty už sice byly řešeny v řadě jiných filmů, ale dosti složitou, těžkou a jaksi "uměleckou" formou. Toto je prostě šíleně odlehčené - je to taková "škola hrou". Shrnuto a podtrženo: velmi dobře zpracovaná pohádka pro dospělé, které vás pobaví i poučí. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Jelikož sem na tento film původně četl několik pochvalných recenzí (to byla chyba), moje očekávání bylo při sledování dost veliký. Výsledek je jasný zklamání. Trochu bláznivá road movie komedie, utápějící se ve ztřeštěné zápletce a amerických klišé, ve mně často probouzela rozpaky. Snaha v mnoha ohledech působit mravokárně a varovně, se utápí v absurdním ději a chování lidí, které je natolik vzdálené realitě, že jakákoli konfrontace s reálným světem se jeví, jako nesmyl. Nevím, o co autorům šlo. Jestli pobavit, tak se to chvílemi trochu i podařilo (Ne moc často. Mám rád jiný typ humoru.) Mě to ale přijde, že se snažili ještě o něco víc, a to se jim bohužel vůbec nepovadlo. Tohle bylo šlápnutí vedle a zdejší hodnocení zdaleka neodpovídá „kvalitám“ filmu. Já dávám 33%. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Bob Gale | Hudba: Christophe Beck | Produkcia: Peter Bray, Neil Canton, Ira Deutchman, Bob Gale, Peter Newman | Distribúcia: Fireworks Pictures | Štúdio: ? | Rozpočet: 7 miliónov $ | Tržby: ? $ || Film s veľkým nadpisom MIMO BEŽNÉ SCHÉMA. S tým sa veľa filmov pýšiť nemôže, maximálne sa na to hrať. Tu však tá "mimo" divnosť funguje, a ja som sa nadpriemerne bavil. Ako čerešna na torte skvelé herecké obsadenie. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Neskutečně pohodový film! Nejlepší na tom všem je, že jsem vlastně vůbec nic nečekal. Nevěděl jsem o čem byl a ten plakát s rozkročenou holkou mi připadal jako vystřižený z časopisu pro řidiče kamionů (lol). Moje zuřivé tleskání patří taky veleváženýmu herceckému ansáblu z nichž mi nejvíc utkvěli Smart- Oldman ve svých "žrasoidních" roličkách. Konec vás sice donutí přemýšlet, což je u podobnýho filmu neobvyklé, ale zbytek to všechno vykompenzuje. A Bůh je mi svědkem, že po závěrečných titulcích jsem měl neskutečně dobrou náladu a chuť začít hrát na činely... ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám, jsem se svými třemi hvězdičkami pod průměrným hodnocením...Ale nemůžu jinak - "Interstate 60" je sice zábavná, Gary Oldman skoro lahůdkový, scénář fantastkně rozjivený atd., ale výsledný dojem je někde na půl cesty - mám rád příběhy, kde se meze představivosti nekladou, ale tady mi všechno zavánělo samoúčelností a hrou pro hru. "Interstate 60" mi dokonce nedala prostor pro správné napojení, pro jistou reflexi - vše je tu zcela polopaticky a nejlépe hned několikrát řečeno, vše je nalinkováno a všechny "filosofické" otázky a odpovědi vyznívají strašně banálně. Na druhou stranu, některé scény jsou vážně úžasné - jen si teď nějak ani jednu z nich nevybavím...Heh, to bych měl jít s hodnocením ještě níž. Ale dobrá, nechám to tak být - pamatuju si, že jsem se u "Interstate 60" docela slušně bavil...přesto pachuť zvláštního pseudomyšlenkově-hravého mixu převažuje. Abych nezapomněl, možná je také problém v tom, že já bych se pro Amy Smart netrmácel ani za nejbližší roh... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy Neil (James Marsden) dává poštu do šuplíku a jeho přítelkyně zvedá mísu s pomeranči, je záběr na komiks "X-Men" s Cyclopsem na titulní straně. Tuto postavu ztvárnil James Marsden o dva roky dříve ve filmu X-Men. (jarinniraj)
  • Při předávce auta k narozeninám popisuje Neilův otec BMW jako 2.5l. Celou dobu ale Neil (James Marsden) jezdí v BMW 3 (E36) s označením 328i. (bohhous22)

Reklama

Reklama