Reklama

Reklama

Možná přijde i kouzelník

(pořad)
  • Slovensko Možno príde aj kúzelník
Komedie / Hudební
Československo, 1982, 16x50 min

Kamera:

Petr Čepický

Účinkují:

Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jiří Korn, Zdeněk Srstka, Jiří Wimmer, Miloš Kopecký, Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Josef Dvořák, Jaroslav Čejka (více)
(další profese)

Zábavný cyklus Možná přijde i kouzelník se zapsal nejen do zlatého fondu televizní zábavy, ale především do paměti několika generací televizních diváků. Zásluhu na tom má především trojice jeho moderátorů Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a Jiří Korn a jejich jedinečný humor, který uplatnili napříč každým dílem tohoto legendárního cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (193)

čmelda5 

všechny recenze uživatele

Jako pořad takovej není nic moc. Ale když pominu ty taneční kreace a (až na výjimky) docela děsnou hudbu, scénky, kdy je na place hlavně Kaiser s Lábusem nebo duo Černoch+Wimmer, jsou prostě skvělý. A právě kvůli těm scénkám dávám plný počet. A protože některé scénky jsou dnes legendární a výroky z nich používá nejeden člověk i v běžném životě :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z klasik československé zábavy, která by rozhodně neuškodila zopakovat na nějaké té naší televizi. Alespoň by dnešní haranti viděli, čemu se říkala zábava – dneska už každý čumí na youtube, nekonečné debilní seriály a rádoby vtipné pořady uváděné Boučkem, Cibulkou, Sokolem nebo Marešem – přitom jsou to obyčejní dementi – trojka Labus, Korn a Kaiser – to byla svého času kvalita a některá čísla – scénky jsou nezapomenutelné… ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Vrchol televizní zábavy osmdesátých let. Řada neopakovatelných scének se zlidovělými hláškami. Nejlepší je duo Wimmer-Černoch a scénky Kaisera s Lábusem, z nichž nejvíc jsem si oblíbil "Zkoušení z dějepisu". "Jak se jmenovala strana, která měla čtyřicet let neomezenou moc?" "Malá strana." "No to bys koukala, jak to byla velká strana..." (46.) ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Jak již bylo několikráte uvedeno, vskutku se jednalo svého času o fenomén, který neměl na poli české nejen televizní zábavy obdoby. Podle mého názoru mohly tomuto zábavnému pořadu svého času konkurovat snad jen skeče Jiřího Krampola s Miloslavem Šimkem a možná ještě Varieté, které bylo uváděno Jiřinou Bohdalovou a Vladimírem Dvořákem. Nicméně mě tento zábavný pořad také velmi oslnil a nadchnul a to zejména proto, že se jednalo veskrze o velmi inteligentní humor, který zejména v dnešní době je v rámci televizní zábavy takřka nedostatkové zboží. Bavily mě zejména výstupy Jiřího Wimmera s Karlem Černochem, výborná vystoupení baviče a hudebníka Ivana Mládka, imitace hudebních interpretů v podání Zdeňka Srstky a "Jaruš" Hanušové, zkrátka dalo by se toho vyjmenovat mnoho. Není ani divu, že si scénky a skeče z tohoto pořadu lidé dodnes pamatují a rádi si je připomenou např. v rámci televizních repríz, protože se často jednalo o opravdu výbornou zábavu a intelegentní a zároveň nenucený humor. Sám si rád tyto scény občas pustím, zejména ve chvílích, kdy mi není úplně do smíchu. Já hodnotím plným počtem. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Režijní počiny Zdeňka Podskalského s sebou nesly tíhu tehdejšího režimu, kde byla ale cítit, že "když už to stojí za houby, proč si to trochu nezpříjemnit"? Uměl se držet "pomyslných" hranic cenzury a obvykle se mu podařilo proklouznout nenápadně i na "druhý břeh" [všimnou si všímavější]. Navíc Lábus, hanušová a Kaiser byli výteční. Tohle byla tehdejší zábava a baví se u toho i dnešní divák! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Ako prvé sa v úvodnom dieli v priamom prenose 19. februára 1983 predstaví baletné trio tancujúcich strážnikov, v jednom z nich až na konci spoznáme Jitku Zelenkovú. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama