Reklama

Reklama

Možná přijde i kouzelník

(pořad)
  • Slovensko Možno príde aj kúzelník
Komedie / Hudební
Československo, 1982, 16x50 min

Kamera:

Petr Čepický

Účinkují:

Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jiří Korn, Zdeněk Srstka, Jiří Wimmer, Miloš Kopecký, Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Josef Dvořák, Jaroslav Čejka (více)
(další profese)

Zábavný cyklus Možná přijde i kouzelník se zapsal nejen do zlatého fondu televizní zábavy, ale především do paměti několika generací televizních diváků. Zásluhu na tom má především trojice jeho moderátorů Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a Jiří Korn a jejich jedinečný humor, který uplatnili napříč každým dílem tohoto legendárního cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (193)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Klasika televizní zábavy z minulého režimu v tom nejlepším slova smyslu. Je až s podivem, co dokázali tvůrci v tom období vymyslet a jak nás dokázali pobavit. Hlavní dík patří trojce Lábus, Kaiser a Korn, ale neztratili se ani ostatní Srstka, Hanušová, Wimmer, Černoch a mnozí jiní. Sice to trochu zdržovaly pro mě nezáživné písničky a různá vystoupení, přesto rád nechám poctivé čtyři hvězdy za některé doslova nezapomenutelné scénky. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Ve své době o dvě třídy lepší televizní zábava než cokoliv jiného, kterou táhlo trio Kaiser, Lábus a Korn. Jeden z mála pořadů, který úspěšně proplul přes rok 1989 ( dokonce nejlepší díly dle mého viz. scénka ze zkoušení ve škole o době 1989 v budoucnosti ) Po tsunami rádobypodobných pořadů TV nova v devadesátých letech dost pokřivil pohled i na tento pořad, ale přesto sentiment boduje i dnes. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejzábavnější pořad v historii české i československé tvorby. Scénky Lábuse a Kaisera baví i po letech, ať se na ně díváte opakovaně, pořád se musíte smát. Tohle už nikdy nikdo nevymyslí. Za mě se jedná o nejzábavnější duo v české/československé televizi. Musím ocenit také scénky Jiřího Wimmera a Karla Černocha, především Wimmer byl úžasný a v jednotlivých skečích bylo vidět, že ani Černoch se v roli neudržel a musel se smát. :D A závěrečná píseň neskutečně chytlavá. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Vynikající pořad. Humor pánů Lábuse a Kaisera doplněný o Jiřího Korna, včetně skvělých dvojic jako Wimmer - Černoch nebo Srstka - Hanušová, je legendární a většina skečů, řečí či scének jsou nezapomenutelné. A v dnešních dnech, kdy opět Kouzelník dostává své reprízy na kanále ČT3 nelze než skutečně ocenit s jakou vervou a chvílemi více i méně markantnějšími špeky rýpali do tehdejších pořádků a úsměvně je parodovali. Kouzelník je sice estrádou, ale estrádou jednak humorně vypiplanou a odvážnou, která zaplňuje v 80. letech prázdné okno, neboť nesnese téměř žádné srovnání s produkcí ČST tehdejší doby. Kouzelník má své vlastní definiční okénko. Byť v porevolučních dílech už bylo patrné lehké otupování, asi také proto, že se periodicita vysílání zkrátila na půl roku a docela to pány limitovalo v invenci (s výjimkami typu Klíště nebo Hodina dějepisu), ale naštěstí skončili zavčasu s grácií. Kouzelník je v šedi normalizace mimořádným pořadem, který měl například na rozdíl od Televarieté daleko vetší možnost roztáhnout křídla. To o co se Dvořák v Televarieté místy pokoušel přebila absolutně šílená skladba vystupujících, kteří zastupovali tehdejší komunistický blok. V Kouzelníkovi také nalezneme podivnosti doby, samozřejmě ztvárněné například v dobové popmusic, ale nemám důvod se za Kouzelníka stydět, naopak si ho rád dám znovu, protože Lábus, Kaiser, Korn a další byli pevní a odvážní. 80% ()

bernajk 

všechny recenze uživatele

Ja jsem sice nezazil premieru. Takze to nemuzu kometovat obrazne, ale z dnesniho hlediska je to docela dobra zabava. Nejvice se mi libil Jiří Wimmer a Karel Cernoch proto davam 4* bez nich by byly jen 3*. Nelibi se mi playback. To se divim, ze se nestydeli takto zpivat. Ta konecna pisnicka neni vubec tak spatna. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Medzi najčastejších hosťov programu patrili vystúpenie Karla Černocha a Jiřího Wimmera. Wimmer väčšinou predstavoval učiteľa pre nechápavého a nešikovného Černocha. Z celkových 18.dielov (1983 - 2000) vystupovali so svojimi scénkami až v 10 dieloch. Dokonca vyšiel aj samostatný výber scénok na DVD s názvom Legendární scénky 1 - Jiří Wimmer, na ktorom sa objavuje aj jedna podobná scénka z programu Šance. Ide o kompletný zoznam scénok z programu Možno príde aj kúzelník doplnený o jeden skeč z programu Šance. (Raccoon.city)
  • Mezi lety 1982 a 1992 postupně vzniklo 17 dílů, včetně jednoho vánočního a jednoho silvestrovského. (Kmotr76)
  • Úryvek „s naší partou rozehranou“ ze závěrečné písně "Jdeme do finále" použila česká skupina Kryštof ve své skladbě "PoHádkách" z alb V siločarách z roku 2002 a Ži(v)je z roku 2005; zde včetně dovětku na shledanou. (Kmotr76)

Reklama

Reklama