Reklama

Reklama

Dosud se nenašla nevěsta, která by se krásou vyrovnala namyšlenému králi salernskému (V. Dlouhý). Košem dostala i chytrá a půvabná princezna riminská (P. Ptáčková). „Vezmu si ji, až bude jeptiškou a já mnichem!“ vzkázal Nicolettě po jejím bratrovi Riccardovi (M. Dlouhý) král ze Salerna. Nicoletta se ale pustila do „boje“. V přestrojení za malířku se vypravila na salernský dvůr, aby zde nabídla své služby. Měla velký úspěch u princezny Margueritty (M. Hrubešová), u královny (J. Hlaváčová), a i pyšný a do sebe zahleděný panovník si objednal svůj obraz na hedvábí, a co víc – začal se o tajemnou malířku zajímat… (Česká televize)

(více)

Recenze (63)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle je aspirant na nejhorší "papundeklici" všech dob. Hloupé, unylé a nudné. Ovšem až uzříte Vláďu Dlouhého, majícího být za sličného krále, namaskovaného tak, že máte dojem, že je na hormonech a čeká na přešití, budete ryčet smíchy. Fetiš paruk zde hraje prim. Michal Dlouhý působil hodně úchylně v tom připlácnutém hnusu na hlavě. Pavla Vitázková vypadala jak HIV pozitivní, na hlavě jí ještě navíc zdechlo cosi blíže neidentifikovatelného. Paruky byly fakt super děs, pohádka si nevedla dobře ani v jiných disciplínách. Co dialog, to unikátní perla. Asi je psal pták Loskuták. Příslovečné místo určení rovněž skvěle fungovalo, divák si měl představit, že jsme zřejmě ve slunné Itálii, nezmínit se o tom, z těch papundeklů bych to sám nikdy nepoznal. Ještě solidní práci odvedla kostýmní výtvarnice Evženie Rážová a Petr Hapka dodal spolehlivě vznešený hudební doprovod, jinak je to bolestně debilní. Pohádkové kouzlo pláchlo do studených krajin, zde bylo hodně teplo. Jestli je tohle v červených číslech, můžu opětkovat už cokoliv. 1/10 ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem se s nikým ztotožnit. Bráškům Dlouhým to nesluší, ba naopak - narcistní Vladimír vypadá strašně směšně. Princezna z Rimini je blbá a naivní jak podrážka od boty a ta druhá princezna, která by nepočala, ani kdyby žila s nosorožcem (stálá bolest hlavy) je taky žúžo. Neměli aspirin? Trochu mě nudilo stále přesvědčování á la "ty jsi krásná", "ne nejsem", "ale jsi", "ne nejsem!". Výborná je však hudba. ()

Reklama

Black-star 

všechny recenze uživatele

Krásná pravdivá pohádka, už dlouho se mi nestalo, že by mi u pohádky kápla slza u této ano. Nevím proč ale tato pohádka je prostě "krásná" a nejen proto že je o všech podobách krásy, ale proto že má jakési vnitřní kouzlo. Nehledě na to že je výborně okostýmovaná... Opravdový poklad mezi pohádkami :-) ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná televizní pohádka, kterou nezachrání ani půvab Pavly Vitázkové v hlavní roli s Markétou Hrubešovou v roli vedlejší. O to více mrzí, že zrovna ona hrála princeznu v takovéhle sračce, která takřka po celou dobu působí velice amatérsky. Sice chápu, je to televizní pohádka točená v době, kdy se natáčely poslední ryze studiové pohádky, ale to je právě ten největší kámen úrazu. Už samotný děj je stupidně nudný a s těmito chudými ateliéry je to ještě horší. [1210. hodnocení, 51. komentář, 71%] ()

hanikrivi 

všechny recenze uživatele

Skvělá televizní pohádka spíše pro dospělejší diváky, kteří ocení konverzační humor a výborné herecké výkony. Nezapomenutelný je asi Vladimír Dlouhý, jak pohazuje svou zlatou hřívou. :-) Překvapilo mě, že i pro zcela vedlejší role pan Ludvík Ráž vybral herce takového formátu jako je Radoslav Brzobohatý. Moc mile na mě působí i to, že to tentokrát není princ, který se rozhodne získat a napravit dívku svého srdce, ale princezna, jinak zcela rozumná. Další hvězdička je za umírněné, ale elegantní kostýmy a za to, že se v pohádce maluje. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama