Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ruská ruleta je český komediální seriál z roku 1994, ve kterém Oldřich Kaiser a Jiří Lábus vždy připravili divadelní scénku v krátkém časovém limitu na náhodně vylosovaný motiv zaslaný diváky. Pořadem provázel Marek Eben, který v době, kdy mistři připravovali scénku, bavil diváky povídáním s pozvanými herci. (Panavision)

Recenze (98)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Přímý důkaz, že dvojice Kaiser - Lábus je nejspíše tím posledním komediálním duem, které má v sobě tradici kvality československého televizního humoru a hlavně dokonalá ukázka jejich improvizačního i hereckého talentu. A není se co divit, po KOUZELNÍKOVI bylo jasné, že tito dva komici jsou skutečně jedním z vrcholů. Pořad vysílaný v době, kdy se na TV Nova dalo ještě koukat. Sice možná trochu využívají oba protagonisty a ne všechny scénky dosahují extra kvality, nicméně z toho vznikl pořad založený na okamžité improvizaci, který nevím, jestli měl ve své době někde konkurenci. Dnešní odnož PARTIČKA není, díky některým zúčastněným, úplná blbost (píši tedy o české verzi) ovšem, jestli mohu porovnat jsem jasně pro RULETU. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vašík Klausů je samozřejmě naprosto geniální. I mnoho dalších scén je geniálních, ale samozřejmě je tu i celá řada nepříliš dobrých, prostě klasika. V zásadě ale Kaiser a Lábus nezklamou nikdy a tenhle pořad je snad ještě lepší než Kouzelník. Jako improvizace je to ovšem bez debat naprosto dokonalé. Skvělý pořad, po právu legendární, škoda, že se moc nereprízuje. ()

Reklama

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších pořadů televizní zábavy, spolu s Gumáky a Politickým harašením vlastně jediný zábavný pořad TV Nova, který mě kdy zaujal. Řezal jsem se smíchy už v 90. letech a ani dnes tomu není jinak. Některé scénky si Kaiser a Lábus takřka okopírovali z jejich rozhlasového seriálu Tlučhořovi (což mi pochopitelně nevadí), např. scénka Erotický telefon je v podstatě díl 119. Kontakt a První rande chlapce a dívky je zas mírně upravený díl 82. Růžena je sama doma. Obzvlášť výborná je scénka Otravná cestující a nebo Současné ekonomické problémy. "Kde je táta? V Orlické přehradě. A kde je máma? V práci, tuneluje. A kde je ségra? Na E15. A brácha? Doživotí.":-) Trochu mi vadilo, že těch scének nebylo víc, do jednoho pořadu by se vešly minimálně 4, možná i 5, nebýt těch hudebních vsuvek a nezáživných lekcí mimiky "detektiva Tomsy", kvůli nimž nemohu dát plný počet 5 *. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nápad za milión, ve kterém prvních pár dílů trio Lábus - Kaiser - Eben excelovalo improvizačním gejzírem skvělých scének a gagů. Bohužel s přibývajícími díly se měnilo jak zaměření humoru až k vyloženě trapnému, tak jim došli i nápady... Ať již tak či onak zvrhlo se to v trapnou záležitost. Ovšem první díly nebo BEST OF výběry jsou geniální - to zase ano. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Ruská ruleta na straně jedné potvrzuje mistrovství improvizace legendární dvojice Lábus, Kaiser a zároveň paradoxně vybočuje z tragické novácké vlastní zábavné tvorby.. Zpočátku šlo skutečně o jedinečný projekt, jehož však Nova tradičně nedokázala včas ukončit, v důsledku mu však i dík osobě Marka Ebena v roli jakéhosi moderátora není příliš co vytýkat, na rozdíl třeba od smutné estrádičky, kam Možná přijde i kouzelník.. Kaiser s Lábusem však dodnes stále platí za dost nedoceněné postavy českého humoru.. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama