Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ruská ruleta je český komediální seriál z roku 1994, ve kterém Oldřich Kaiser a Jiří Lábus vždy připravili divadelní scénku v krátkém časovém limitu na náhodně vylosovaný motiv zaslaný diváky. Pořadem provázel Marek Eben, který v době, kdy mistři připravovali scénku, bavil diváky povídáním s pozvanými herci. (Panavision)

Recenze (98)

infernet 

všechny recenze uživatele

Scénky měly sice dost kolísavou úroveň, ale co byste taky chtěli od improvizace, že? Už jen za to, že do toho pánové Kaiser s Lábusem šli, si zaslouží uznání a ikdyby "jen" každá třetí scénka byla opravdu vtipná, pořád je to úctyhodný výkon. Znám spusty rádoby-komiků, co mají scénář dlouhý jako bakalářskou práci a zasměju se jednou za večer. "Upozorňujeme řidiče, že ve večerních hodinách se na některých silnicích druhé třídy může tvořit tma!" ()

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Improvizace této dvojice v určitých případech hraničí s genialitou.Spousty hlášek,nezapomenutelných postav a grimasů Oldřicha Kaisera jsou dnes již bezesporu legendární!Žák zaslouží 10hvězd!!!.............nabízí se srovnání se současným hitem,kterým je překvapivě :-) Particka ...I když dilu Rulety bylo dost a scenek 5x víc,při záplavě doslova trapností vzniklo několik improvizací tak vtipných a vypointovanych,že si troufnu říct,pánové KL jsou mistři improvizace!!!Oblíbená Particka nemá za 10 let existence ani jednu scénku,která by převyšovala jejich tvůrčí podprumer a stala se legendární!!!V tomto ohledu mi i ty nejtrapnejsi scénky KL přijdou jako ohňostroje duvtipu a originality. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, srovnávat tohle s TELE TELE je podle mě známkou nepřítomnosti ducha. TELE TELE je sračka, tohle mělo nápad, pointu a navíc tu šlo o čistou improvizaci. Tamto nesahá Ruletě ani po špínu na patách. Nezapomenu na Návštěvu v erotickém salónu (Aha, takže chcete menu číslo šest? Dvě slečny a pudlík.) Nebo na první den ve škole (- Věcná, věcná. Chtěl jsem se zeptat, hodina má přece šedesát minut a ne pětačtyřicet! Co je tohle za divné novoty? - A jakpak ty se chlapečku jmenuješ? - Vašík Klausů! - Aha, ale ty máš jít rovnou na vysokou školu!) Prostě bomba. Pravda, některý scénky byly slabší, ale co byste taky chtěli vymyslet za tři minuty, než skončí písnička? Tohle je vrchol satirické a humorné improvizace u nás. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších pořadů televizní zábavy, spolu s Gumáky a Politickým harašením vlastně jediný zábavný pořad TV Nova, který mě kdy zaujal. Řezal jsem se smíchy už v 90. letech a ani dnes tomu není jinak. Některé scénky si Kaiser a Lábus takřka okopírovali z jejich rozhlasového seriálu Tlučhořovi (což mi pochopitelně nevadí), např. scénka Erotický telefon je v podstatě díl 119. Kontakt a První rande chlapce a dívky je zas mírně upravený díl 82. Růžena je sama doma. Obzvlášť výborná je scénka Otravná cestující a nebo Současné ekonomické problémy. "Kde je táta? V Orlické přehradě. A kde je máma? V práci, tuneluje. A kde je ségra? Na E15. A brácha? Doživotí.":-) Trochu mi vadilo, že těch scének nebylo víc, do jednoho pořadu by se vešly minimálně 4, možná i 5, nebýt těch hudebních vsuvek a nezáživných lekcí mimiky "detektiva Tomsy", kvůli nimž nemohu dát plný počet 5 *. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Dvojka bavičů Oldřich Kaiser a Jiří Lábus patří ke klasikám naší před revoluční i po revoluční zábavy. Jako jedni z mála dokázali přežít v televizi i změnu režimu a být úspěšní v obou obdobích. Už za to si zaslouží uznání. Ruská ruleta byl jejich porevoluční pokus o zábavnou improvizaci, kdy dostali námět od diváků, pár minut na přípravu a museli vymyslet zábavnou scénku. Některé scénky se jim skutečně povedly, některé jsou průměrné a občas nic moc. Obecně je ale jejich schopnost improvizace hodně dobrá a také jsou to dobří herci, což je další plus. Mě improvizace až tak nebere, za vrchol zábavné improvizace považuju Whose line is it anyway?, která je ještě o pár levelů výše. Každopádně Ruská ruleta patří k tomu nejlepšímu u nás, kam se hrabe povětšinou trapná Partička. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama