Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Osamělá Dunia pracuje v továrně na koláčky štěstí v San Franciscu. Celé noci probdí, ráno se pozdraví se sousedy a vyráží do práce. Může chtít od života více, když měla na rozdíl od své rodiny šanci odejít z rodného Afghánistánu? Svéhlavá dívka se rozhodne jít svému štěstí naproti a schová troufalý vzkaz do jednoho z koláčků. Fremont je okouzlující komedie o hledání sebe sama a o naději, která přichází, když ji nejméně čekáme. Film, který svým svěžím humorem a soundtrackem připomíná kultovní díla Jima Jarmusche, si z MFF Karlovy Vary 2023 odvezl cenu za nejlepší režii pro Babaka Jalaliho. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (36)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Typická klubovka, ktorá má spočiatku celkom fajn potenciál, ale očakávaná zápletka akosi nie a nie prísť. Celé sa to stále točilo okolo toho istého, a keď už sa konečne niečo začalo diať, tak bol takmer koniec. Pointa celkom fajn, ale to ostatné, to ma akosi nechytilo. Príliš veľa balastu, mnoho rečí, a dráma minimálna. Sem tam nejaký dobrý ironický dialóg alebo monológ, no celkovo dosť nevýrazné. 2* ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Príjemná minimalistická festivalovka s takmer nepostrehnuteľným humorom, nenápadne krásnou Anaitou a opäť raz pohodovým Jeremym. Prirovnania k Jarmuschovi celkom sedia, film má dokonca aj svojho afgánskeho Toma Waitsa (scény v reštaurácii). Tempo je pomalšie, ale Jarmuschovi fanúšikovia patria medzi tých trpezlivých... koniec-koncov, na Jimov ďalší film si ešte počkajú do 2025. ()

Reklama

simon84 

všechny recenze uživatele

zajimavy namet o afghanske tlumocnici zijici v USA a pracujici v tovarne na kolacky stesti, co tak nejak hleda sama sebe. je to hrozne pomaly, cernobila tomu dobre sedi... ale bylo to tak nejak o nicem. Hrozne zalezi, jestli se vam to trefi do nalady. pokud ano, super, pokud ne, budete trpet. U me to bylo tak napul no. Sympaticka hlavni hrdinka,  usmevnych momentu nebylo malo... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Terapie Bílým tesákem. "On ty věci nepromýšlel. On je prostě dělal. Neřídil se abstraktnímu úvahami, ale instinktem, pocity a emocemi." Pomalá, příhodně umístěná i obsazená pocitovka, která ví, kdy a jak má co říct. Závěrečná dvacetiminutovka je strašně příjemná. Někdy prostě stačí pro opuštění mýtu o věčné osamělosti zastavit u prvního autoservisu (a nebýt z toho jelen). ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Klišovitý indie příběh o klaunu Pagliaccim, který sice vyrábí koláčky štěstí, ale přitom sám štěstí složitě hledá, je zaplněný origami postav bez jakéhokoli charismatu, které mluví a dělají věci na tlesknutí. V půlce filmu jedna z nich vezme do ruky mikrofón a začne zpívat smutnou písničku. Natočila to UI. ()

Galerie (17)

Související novinky

V Karlových Varech byly předány ceny

V Karlových Varech byly předány ceny

08.07.2023

Sedmapadesátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se v sobotu večer po devíti dnech plných filmů, hudby a dalších kulturních zážitků uchýlil ke svému závěru. Ve velkém sále hotelu… (více)

Reklama

Reklama