Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamkněte dveře. Zabdněte okna. Něco číhá v mlze! Kdysi navedli občané rybářského městečka Antonio Bay loď boháče Blakea v husté mlze na skaliska, kde ji po ztroskotání vyloupili. Po sto letech se Antonio Bay chystá na oslavu svého založení, do ulic však vtrhne zrádná mlha a s ní přízraky šestice utonulých námořníků v čele s Blakem! Přicházejí, aby pomstili svou smrt... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

lamps 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ hororové podívané, jakou vždy rád uvítám. Napětí husté, že by se dalo krájet, tajemné postavy zjevující se v neproniknutelné a nezastavitelné mlze a k tomu všemu skvěle zvolená a gradovaná hudba-prostě John Carpenter na vrcholu svých sil, který si dal před legendární Věcí skutečně poctivou a vydatnou rozcvičku. Příběh sice nic moc nepřinese, ale to znepokojivé aroma postupující společně s tím děsivým mlžným oblakem vše několikanásobně vynahradí:-) Hororová klasika, která si patřičnou úctu rozhodně zaslouží... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[50%] John Carpenter u mě není vyloženě top režisér. Ani první Halloween mě až tak neuchvátil, ale další části  - to už bylo o dost lepší. Sem tam si jeho starší tvorby doplním, ale nic extra. Tato MLHA byla docela nudná a ničím zajímavá, ale vyloženě bych ji neodstřelil. Něco málo dobrého bych tam asi našel. Ten nápad nebyl špatný a ve finále to bylo i vcelku mírně napínavé. Ale efekty jsou opravdu mizerné. Herecké obsazení je na tom tak nějak obstojně. Hudba až tak výrazná není. Holt u Halloweenu se Carpenterovi jeho theme vyvedlo asi nejlépe. Co k tomuto hororu dál říci? Klidně bych dal jen 2*, ale kvůli úctě k režisérovi a ke skutečnosti, že to až tak zlé nebylo, resp. tam nebylo nic, co by mě vyloženě vytočilo, tak ty slabší 3* do slabého průměru z milosti tentokrát udělím. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě efekty použité v tomhle filmu už značně zestárly a námět je vyloženě omšelý, jako by odněkud z 20. let minulého století, ale Carpenter je mistr béčkových hororů a dokáže z mála vytěžit maximum. Atmosféra filmu nechybí a lekaček i scén vyvolávajících napětí je víc než u současných hororů nabitých digitálními triky a disponujících slušným rozpočtem. Slušně odvedená práce, celkový dojem: 60 %. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná věc, Carpenter jako vždy nezklamal. Ten film má absolutně dokonalou atmosféru, hudbu a kameru, moc jsem si to užil. Strašidelné to sice není ani trochu a místy je to poněkud brakové, ale nevadilo mi to. Nejblbějším momentem je asi scéna, v níž ta moderátorka hlásí do rádia názvy ulic, kterými postupuje ta mlha - je evidentní, že z toho majáku by to do takových detailů vidět nemohla, ale jinak za mě velká spokojenost ze super hororu, který navíc díky příjemné délce 90 minut rychle uteče. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dnes som dostal chuť na nejaký starý, dobrý americký horror. Preto som siahol po filme od môjho obľúbeného režiséra Johna Carpentera. Rozhodoval som sa medzi troma titulmi (ktoré považujem za jeho najsilnejšie diela) "Vec", "Hmla" alebo "Halloween". Nakonec som si pustil "Hmlu". A urobil som dobre. Znovu som si pripomenul záhrobnú pomstu sto rokov mŕtvych námorníkov. Obyvatelia malého kalifonského mestečka Antonio Bay musia zaplatiť za hriechy svojich predkov. Skvelá carpenterovská horrorová klasika. **** ()

Galerie (70)

Zajímavosti (30)

  • Citát použitý na začiatku filmu pochádza z básne Edgara Allana Poea "Sen vo sne". Presnejšie, sú to posledné 2 verše z tejto básne. (beso74)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 1,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama