Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia troch chlapov vrátane kňaza, navštevuje odľahlé miesta Ameriky o ktorých majú podozrenie, že sa v nich nachádzajú upíri. Ich poslanie je jednoduché. Skántriť každého, ktorý im skríži cestu. Jedného večera však natrafia na obzvlášť silného jedinca. Vtedy Jack, vodca malej skupinky pochopí, že ide o hlavného vodcu, ktorý je dôsledkom celého krvi prelievania. Boj s týmto upírom však bude tvrdší ako s hociktorým iným. Hlavný vládca temna si totiž chystá svoju armádu pre obrad, ktorý z neho spraví denného tvora. Bez ohľadu nato, že sa vo filme nachádza niekoľko celkom slušných gore scén, bez ohľadu nato, že sa vo filme objavujú známe tváre, tento horor o upíroch je jeden z najslabších aké som videl. Darmo si Carpenter pripravil efekty či kulisy ako z kovbojky "Ten krát na západe", keď zabudol na najpodstatnejšiu vec. Pohrávať sa s myšlienkou vytvorenia atmosféry či napätia, zrejme pre neho bolo neriešiteľným rébusom. Scénky plné prestrelok, či drsných kecov mňa nijak neohúrili a navyše plynú rýchlejšie, ako ubúdanie otázok v relácii "Páli Vám to?". K doprovodnej hudbe sa ani nevyjadrujem. Tá mi pila krv viac, ako hociktorý upír. "Carpi" odviedol len o trošičku lepšiu prácu, ako je priemer - 55%. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Večne nabudený, zakrslý upírobijec s veľmi krátkou zápalnou šnúrkou (Woods) sa spolu so svojim naducaným parťákom (Baldwin) snaží vystopovať českého upírskeho šéfa a zabrániť mu, aby sa dostal k relikvii a použil ju na svoj tuning. V tom im má pomôcť pokúsaná "spoločníčka" (Lee), ktorá sa dokáže s upírom telepaticky spojiť. Lenže, aký by bol záťah na upírov, keby v partii chýbal nejaký duchovný? Dobrých filmov s upírskou tématikou je tak zúfale málo, preto sa vyžívam v každom vydarenom kúsku a tento medzi ne rozhodne patrí. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne sú "Vampires" najhorším filmom, inak môjho obľúbeného režiséra Johna Carpentera. Nebol som spokojný zo scenárom, ani spracovaním, ale najviac mi vadilo herecké obsadenie. James Woods sa na stvárnenie zabijaka upírov vôbec nehodí. Skazil celý film. Preborník béčkových filmov Thomas Ian Griffith, v úlohe vampíra so sedláckym menom Jano Valek, je tiež hodne nepresvedčivý. Tento vamp-horror sa mi nepáčil. ** ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

John Carpenter's VAMPIRES jsou takovým upířím westernem natočeným v době, kdy už Carpenter rezignoval na nějaké ambice a když mu tenhle projekt nabídli, řekl si, že se bude prostě bavit po svym. Nepamatuju, že bych v jinym filmu viděl upíra sát kundu a taky jsem neměl ponětí, že představitelka Laury Palmer z TWIN PEAKS, Sheryl Lee, byla taková kost. Uvidíme ji tu v celé kráse. James Woods chtěl roli leading mana a dostal ji. Carpenter se drží svýho kopyta a prostorových scén. Za konkurencí tehdejší doby jako BLADE a FROM DUSK TILL DAWN to sice zaostává, ale nehraje si to na nic víc, než co to je, a to pohodové béčko. ()

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Lepší průměr. Nevím proč, ale James Woods mi do horrorů nějak nejde, ten jeho obličej prostě nemůžu brát vážně. Nejlepší byl asi ve Scary Movie 2 :), kde neměl vážnou roli (jako všichni). Upíři byli suprový, o tom žádná, akorát konec mě trošku zklamal. A Woods vypadal ve filmu jako teplouš, jinak si neumím vysvětlit, že se neustále někoho ptal, jestli mu ztvrdnul. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • MPAA hrozila ratingem NC-17, pokud nebudou vystřiženy některé krvavé scény. Finální sestřih byl proto upraven. (Terva)
  • V tomto filme sa John Carpenter chcel vzdialiť tradičnej predstave gotických upírov, ktorí rozjímajú v samote o "existenčnej prázdnote". Chcel vytvoriť predstavu upírov ako divochov, ktorí sú zaneprázdnení hlavne trhaním ľudí na kusy. (misterz)
  • Tesne pred začatím natáčania sa rozhodlo štúdio stenčiť rozpočet filmu asi o tretinu, a tak boli filmári nútení snímku prerobiť. Ako sa po zhliadnutí filmu vyjadril autor románovej predlohy John Steakley, ostala v ňom väčšina dialógov z knihy, ale už nič z deja. (beso74)

Reklama

Reklama