Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První případ výzkumného týmu paranormálních specialistů je situován do oblasti, která je známa tím, že v ní mimozemšťané v 80. letech často a rádi zanechávali kruhy v obilí. Tentokrát ale v kruhu nechali i mrtvého muže. Ufolog je uprostřed parného léta nalezen zamrzlý v kostce ledu. Jak dlouho byl v kontaktu s mimozemšťany z Epsilon Eridani A? A čím je tak naštval? (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

quido_zidle 

všechny recenze uživatele

Já se na to docela těšil...A to byla asi ta chyba. Odpustil bych tomu všechno (špatné herecké výkony téměř všech, hloupý scénář, JZD vypadající lépe jako v roce 2024 atd atd.) pokud by vše byla opravdu nadsázka a hlavně(!) pokud by to bylo vtipné. Bohužel nadsázka byla vyměněna za amatérismus (právě kulisami JZD počínaje a hroznými hereckými výkony konče (výjimky Cina a Noha)) a humor za trapnost. Vydržel jsem(doslova vydržel!) celý díl od začátku do konce a usmál jsem se 2x (vždy jen při replice Leoše Nohy)... Další díl už nedám ani omylem... ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl.. a tohle byla jedna velká a nudná křeč.. duo Macháček a Cína.. nezazivne..nulový vtip a šmrnc..scénář bídný..Většinou má začátek diváky přilákat a navnadit na další sledování..obávám se..že tady to bude přesný opak.. není nic co by se dalo vyzdvihnout krom dobového oblečení a rekvizit..20% ()

Reklama

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový československý Scooby Doo, akorát bez akce, zábavných momentů a pořádně střelených postav. Námět je ale dobrej, jen mi připadá, že tomu prostě chybí trochu drajv - např. rychlejší tempo dialogů apod. Vtipy by nebyly taky špatné, kdyby nebyly podávány tak suchopárně. Celá epizoda se nese furt ve stejném pomalém tempu, takže pro diváka, kterého tématika nezajímá, to začne být po čase nuda. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jistý potenciál to má, ale vadí mi tam pár věcí. Myslel jsem si původně, že seriál bude vycházet ze skutečnosti, protože tady komunistická pobočka pro výzkum paranormálních jevů skutečně existovala a dokonce o ní existuje jeden dokumentární film. Ale dobře, smířil jsem se s tím, že divákova očekávání jsou jedna věc, a tvůrčí výpověď jiná. Jenže nechápu, proč je to tady vedené přes lacinou parodii ve stylu pubertálního humoru na chlapeckých záchodcích základní školy, ty pokusy o humor jsou opravdu chvílemi až trapné. Ani vyobrazení dvou členů StB mi hlava nebere, ale obecně ty postavy jsou neuvěřitelně ploché, bez charakteru, jen takové karikatury z vtipu pro Dikobraz. Pak mi vadí, že se to má odehrávat v době totality, a kamera se postmoderně třepe, místo aby držela styl té doby a bez klepání rámovala. Možná by mi to nevadilo tak moc, kdyby se jinak tvůrci nepokoušeli o ten retro filtr. Pak mi vadila ta věčná zelená ve skoro každém záběru a když pak běžela i v závěrečných titulcích, bolely mne už oči. Dále, jinak nic proti Cinovi, ale chtělo to sem někoho, kdo bude skutečně adekvátním protikladem Macháčkově postavě, naivní, mladý kluk, ale žádný blbec, což se obávám pan Cina neumí dost dobře zahrát a nevěřím mu jeho postavu a žel pak nefunguje ani ten důležitý vztah mezi oběma postavami. Vlastně by mne potěšilo, kdyby to celé fungovalo víc jako Blue Book, kterýžto seriál to docela okatě, ale nepřiznaně vykrádá. A málem bych zapomněl - takhle mladý předseda JZD? Takhle mladá estébačka? Ale no tak, soudruzi. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těšil jsem se na nový seriál se zajímavou problematikou, výsledek mě ale úplně nenadchl. Začátek spíše naopak, až na úvodní scénu vypadal příliš parodicky. Cina je fajn, Macháček potěšil a Noha je Noha. Některé hlášky či glosy mě rozesmály. Fialové ale její pózu nevěřím. Případ byl zajímavý, rád bych ale viděl jiný konec i s ohledem na dění v Macháčkově bytě. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Scény ze zemědělského družstva se natáčely na farmě v Opatově u Svitav. (Olík)
  • Klubovna ufologů se nachází na fotbalovém hřišti v Třebotově u Černošic. (rakovnik)

Reklama

Reklama