Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (94)

Nikkilee 

všechny recenze uživatele

*SERIÁL STVOŘENÝ PRO TY, CO HLEDAJÍ VÍC, NEŽ JEN POUHÝ SERIÁL..* Postavy jsou napsané tak reálně a přirozeně, že každý se v někom z pěti hlavních hrdinů zajisté najde. Fiktivní městečko Tree Hill (Wilmington), Severní Karolína a s ním příběhy Lucase, Nathana, Peyton, Haley a Brooke vás vtáhnou tak nenuceně do děje, že máte pocit, jako byste tam žili s nimi. Díky tomuhle seriálu změníte pohled na svět, uvědomíte si, co je pro vás v životě důležité, kam míříte a kým chcete být. Miluju aplikaci klasických citátů na běžné situace v životě teenagera. Soundtrack pecka! Troufám si říct, že neexistuje seriál s kvalitnějším výběrem hudby! Zajímavost: Většina epizod nese název nějaké písničky. OTH se nebojí dotknout dosti ožehavých témat jako je např. 16. díl třetí série, která zachycuje Američany tolik obávané střílení ve školách a věřte mi , že „does this darkness have a name?“ Vám bude znít v uších ještě hodně dlouho potom. Mark Schwan je génius a tvořil to srdcem! Řada 1-4 je high school drama at its best a pětka - se svým časovým skokem je jedna z mých nejoblíbenějších! Na konci šesté řady každý dostane své „happily ever after“ a dle mě to bylo ideálním bodem pro zakončení famózního seriálu, který nemá ve svém žánru obdoby. Nicméně známe Američany a prostě dokud to vydělává, bude se točit dál (což je celkem škoda a ačkoliv OTH miluju, musím objektivně uznat, že to výrazně ubralo na kvalitě), tudíž stanice CW navazuje sedmou, osmou a devátou řadou. Škoda, sedmička i osmička jsou víceméně zbytečné, devítka o něco lepší, ale není to již ono. Po odchodu ústředního páru Lucase a Peyton se ztratilo jisté kouzlo a nové postavy ho nedokázaly zaplnit, snad ani nemohly - na jejich obranu ...(TEAM LEYTON FTW!) Měla jsem to štěstí a do Wilmingtonu se podívala a zúčastnila se OTH convention a musím říct, že to opravdu byl splněný sen! Na závěr bych použila citát Nathana a Haley, který symbolizuje jejich vzájemnou lásku a zároveň moji lásku k tomuto seriálu. Takže DÍKY Chad, Hilarie, Sophia, James, Bethany, Mark a další za všechno, co to přineslo do mého života a říkám „ALWAYS AND FOREVER….“ PS: Slibuji, že se nevdám dřív, dokud nenajdu někoho „…Who I want next to me when my dreams come true…“ ()

koniklecka 

všechny recenze uživatele

V současné době můj seriál number one. Zezačátku mě tolik nenadchnul, ale nyní je plnohodnotnou součástí mého života hlavně o víkendech :) Po odchodu všech ze střední školy cítím jistou melancholii a první série mi dost chybí. Nicméně není to tak i v reálném životě? Btw: Haley to čím dál víc sluší, kdo by to byl od první série čekal, že ta divná holka s ještě divnější čepičkou, bude jedna z nejzajímavějších postav. Už se těším na víkend, až si dám další nálož :) ()

Reklama

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem uvažoval, zde se pustit do hodnocení tohoto seriálu. Uvažoval jsem nad tím hlavně z toho důvodu, že určitě nebudu schopen najít ty správná slova, jakými bych charakterizoval jeho dokonalost. Ale jelikož nastal čas mého třicátého komentáře, chtěl bych ohodnotit něco, co za to opravdu stojí - budu mluvit stručně, ale jasně. Ještě nikdy v životě se mi u žádného seriálu nestalo, abych ho „přelouskal“ téměř v kuse, s maximálním zaujetím a vášní, jakou si ani nedovedete představit. Ano, je to tak. Velice mě zaujal děj, postavy, prostředí, myšlenky, citace, hudba, prostě vše. Velmi oceňuji, že se jedná o takový ten „lidský“ seriál, rozuměj seriál, který se zabývá pocity obyčejných lidí v jejich každodenním životě. V žádném případě se zde nedočkáte žádných šroubovitých dialogů, přesně naučených scének a do puntíku sehraných scénářů. Místy jsem měl pocit (a řekl bych, že se nemýlím), že šlo o částečnou improvizaci a to mi jen více a více potvrzovalo, na jak kvalitní kousek jsem to narazil a jaká čest se mi dostala tím, že jej mohu sledovat. Od maximálního hodnocení (=100%) mě dělí jen jedna věc. A to fakt, že po odchodu Lucase a Peyton už mi tam něco chybělo, ta jiskra, šťáva, nevím, jak to charakterizovat. Nic to ale nemění na tom, že se jedná o nadčasový snímek, kterému se ještě jednou určitě dostane větší pozornosti, než je tomu dnes. Mohu říct, že každá série měla něco do sebe (ať už krásná sonda do života středoškoláků, tak později maturantů i jejich dalšího života), ani na chvíli jsem se nenudil. A i když jsem si po několika hodinovém sledování párkrát říkal takové to „Ok, pro dnešek dost, budu pokračovat zase zítra“, nešlo to. Ke konci každého dílu Vás scénáristé navnadí do takové míry, že nejste schopni se odtrhnout a „ještě jeden díl“ (:D) si prostě musíte dát. Ne vážně, tohle za Váš čas určitě stojí. OTH mi dal do života víc, než kterýkoliv jiný seriál. Právě s jeho pomocí jsem si uvědomil a srovnal v hlavě určité věci, určitým způsobem vnitřně dospěl a uvědomil si, co od života chci a kam směřuji. A o tom, kolik mi toho dal, co se do angličtiny týče, snad zase někdy příště. Takže pánové scénáristé, díky za tento úžasný skvost v dnešní záplavě prostoduchých seriálů, které našemu milovanému OTH nesahají ani po nehet na malíčku. Všechny klobouky dolů, já se Vám hluboce a upřímně klaním. 99% ()

REBARB0RKA 

všechny recenze uživatele

Malý velký vztahový seriál, který se od podobných výtvorů pro náctileté liší tím, že za ním stojí tým, který ví, jak se dělá drama. Když si odmyslím jaksi povinné tradiční zápletky (on chce ji, ona jeho ne, přebírání kluků/holek), zůstane souboj člověka s nástrahami života. Jakou cenu má popularita? Kam až zajde nenávist k bratrovi? Co stojí splnění snů? Z těchto témat umí tvůrci vytěžit drama jako blázen, ale taky ukazují, že i ode dna se člověk dokáže odrazit. A právě hloubka seriálu a životní pravdy povyšují OTH vysoko nad průměr. Bohužel od páté série zabředává OTH do bažin konverzačního polodramatu, hlavně proto, že mu chybí pořádná záporná postava. Naštěstí se nevytratily vtip a úderné hlášky a díly napsané duchovním otcem Markem Schwahnem jsou pořád nadprůměrné. Cukrkandlovou sedmou sérii a pro diabetiky smrtící poslední díl této série zachraňuje posledních pět minut epizody. Podle první ukázky na devátou závěrečnou sérii to vypadá, že mě OTH bude opět emocionálně masakrovat. Těším se. Po shlédnutí 9. série: Emocionální masakr se vrátil a ani moje oko nezůstalo při finální epizodě a bonusové části suché. ()

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po shlédnutí zatím 11ti dílů, ovšem během dvou dní... One Tree Hill mě chytil a nechce mě pustit. Je to seriál, který se může ze začátku jevit jako taková ta klasická americká hloupost plná krásných mladých lidí s jediným životním cílem, a tím je sport, roztleskávání a párty. Ale když dáte seriálu šanci a vydržíte díl dva, zjistíte, že to tak jednoduché a hloupoučké vůbec není. Rozjeté je to slibně, ale když si představím, že je přede mnou ještě 8 sérií, tak se trochu obávám kvality. Zatím jsem ale spokojená, chodila jsem okolo seriálu několik let jako kolem horké kaše a pořád nevěděla, jestli do toho jít nebo ne... tak jsem ráda, že jsem to zkusila, stojí to za to. _____ Po týdnu jsem v polovině 3. série. Pořád je to bomba, Haley je úplně blbá a zbožňuju Nathana. ()

Galerie (467)

Zajímavosti (60)

  • Ani jedna z postav se neobjeví ve všech dílech seriálu. (Rosaviva)
  • Přezdívky, které postavy používají na IM klientech: Lindsey Strauss (Lindsey), Scott23 (Nathan), BDavis (Brooke), Marv (Mouth), JunkYrdDog (Junk), Fergielicious (Fergie), BigFtHunterHJS (Haley) a Lucas Scott (Lucas). (Redík)

Reklama

Reklama