Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1947 a čtyřicetiletý anglický profesor Humbert Humbert přijíždí do USA učit na univerzitě. Když si pronajímá pokoj v domě Charlotte Hazeové, spatří v zahradě majitelčinu dvanáctiletou dceru Lolitu. Zjišťuje, že potkal svou osudovou lásku a je ochoten udělat vše proto, aby byl Lolitě stále nablízku.Využije lásky Lolitiny matky, a přestože ji nesnáší, ožení se s ní. Vztah Lolity a Humberta se naplno rozvine - Humbert Lolitě zatají smrt matky a odstartuje s ní divokou cestu Spojenými státy. Po celý čas jsou sledováni. Po dvou letech Lolita Humberta nečekaně opouští... Příběh graduje. Hluboká žárlivost a pocit viny z nevhodné lásky začnou Humberta měnit v psychicky labilní trosku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (396)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nová Lolita dává smysl,protože ta první byla moc ovlivněna dobovou cenzurou - takže je na místě se pokusit natočit víc, než kolik bylo možné začátkem šedesátých let. Škoda, že ten film končí jako o kus mělčí a méně odvážné přežvýkání ještě víc propadlé sexualizace Dolores oproštěné až příliš od kritického ducha předlohy. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Dominique Swain by pomotala hlavu i mně!...Vybrat z Kubrickovy a Lyneovy Lolity to nejlepší a dát to dohromady, bylo by to geniální dílo. Zatímco Lyne zcela ignoruje postavu Quiltyho, v Kubrickově verzi naopak (především díky vynikajícímu Sellersovi) zastiňuje samotného Humberta. Kubrick zase (s ohledem na dobu asi pochopitelně) příliš brzy "uhne" pokaždé, když má mezi Lolitou a Humbertem k něčemu dojít. Nemůžu říct, která verze se mi líbila víc, obě jsou dobré, ale mohly být mnohem lepší. Ale Lolitky byly v obou případech skutečně neodolatelné. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Pro koho je Nabokov oblíbeným spisovatelem, tak jistě si tuto knihu nenechal ujít, která právem patří do vínku klasické literatury. Bohužel film je trošku o něčem jiném, ale tím rozhodně nechci říci, že film je špatný, naopak, ale jednoduše nedosáhl Adrian Lyne filmového souznění s románovou předlohou. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dominique Swain bola jednoznačne výbornou voľbou - Natalie Portman, ktorá rolu odmietla, môže byť so svojou náhradníčkou navýsosť spokojná. Je to presne tá manipulačná, s prepáčením kurvička, ktorá si omotá okolo prsta hocikoho a hocikedy. A práve ona je tým, čo stojí za pozornosť v tomto snímku. Zvyšok je dosť nudný zlepenec scén, pomastených ako takou dávkou erotického dusna. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Remake, který je dobrý takřka stejně jako Kubrickovo zpracování (možná má navíc o něco hezčí lolitu, ale v původním filmu taky nebyla špatná). Ale mám s ním problém. On nejenže je stejně dobrý jako Kubrickův originál, ono je to vlastně to samé znova. Ospravedlnění existence tohoto filmu bych viděl v tom, kdyby zašel do větší kontroverze, která třeba v šedesátých letech nebyla tolik možná (a dneska už taky ne, ale v těch devadesátkách to přecijen bylo nějaké volnější), ale ono je to sice hodně eroticky nabité, ale všechno zase jen v náznacích, stejně jako u Kubricka, i přesto, že 12-14. letou dívku opět hraje téměř dospělá. Prostě pedofilové, dětský porno to hoult není. Je to fakt dobrý film, ale nemá to nic navíc. Možná kdyby v hlavní roli byla Christina Ricci.... :-) ()

Galerie (72)

Zajímavosti (18)

  • Frank Langella (Clare Quilty) až dodatočne zistil, že režisér behom natáčania záverečnej scény veľmi zreteľne zachytil jeho genitálie a tieto zábery vo filme použil. Toto herca nesmierne nazlostilo a je to pre neho doteraz citlivá téma, o ktorej nerád hovorí. (SarumanKo)
  • Tato verze je na rok 1997 (odehrávající se 40. letech) více „krotká“ a méně sexuálně otevřená, než byla Kubrickova na rok 1962 (odehrávající v letech 50. letech). (Zetwenka)
  • Tato adaptace zachovává zápletku knižního románu V. Nabokova i filmové verze z roku 1962. (Zetwenka)

Související novinky

Bankovní loupež á la Lyne

Bankovní loupež á la Lyne

08.08.2006

Kontroverzní Angličan stojící za úspěchy Lolity se po čtyřech letech vrací k režii. Adrian Lyne byl dosazen samotnými představiteli Warner Bros. na místo režiséra filmové adaptace knihy Chucka Hogana… (více)

Reklama

Reklama