Reklama

Reklama

Ultraviolet

Trailer

Armádní laboratoře objevily dosud neznámý virus a snažily se ho upravit, aby pomohl stvořit rychlejší a silnější vojáky. Vznikl kmen HGV, experiment se však vymkl kontrole, když virus zmutoval a rozšířil se v extrémně nakažlivé formě. Svět zasáhla epidemie, která ho navždy změnila. Lidé se přestali bát terorismu a začali se bát choroby, která sice nakaženým dala nadlidskou rychlost a sílu, současně však byla stoprocentně smrtelná. Zdravotnický systém získával stále větší pravomoci, až se nakonec zmocnil vlády a proměnil ji v nelítostnou diktaturu. Nemocní byli shromažďováni v koncentračních táborech a později likvidováni na příkaz šéfa všemocného militantního lékařského systému, vicekardinála Ferdinanda Daxuse. Mladá Violet žila spokojeně s manželem a těšila se na narození prvního dítěte. O všechno však přišla, když se nakazila a stala se cílem experimentů, které měly najít lék. Podařilo se jí uniknout. Založila hnutí odporu a z Violet je nelítostný vražedný stroj, jehož jediným cílem je boj proti Daxusovi a jeho organizaci. Rozhodne se postavit všemocnému nepříteli i bývalým spojencům, překazit plán a zachránit celý svět. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že nejsem jediný kdo si pochutnal na Ultraviolet odpadem, protoze tohle jinak snad ani nejde! Ten, kdo dal ctyri hvezdy bud neni normalni, nebo je veliky fanda Millči Jovovich :) Nevím, co to vůbec celé mělo znamenat, dost mi to pripominalo Aeon Flux, ktery dopadl na verejnosti mozna o trochu lepe, ale na mem zebricku stejne odpadove, jako "opus dementus" Kurta Wimmera!!!! Je dost filmů. na které se nedokoukám, ale nepamatuji si, že bych něco vypnul dvacet minut po zacatku. Jo a nesmim zapomenout na efekty, to je jak z Playstationu one... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ach Kurte (to není slastný vzdech...). Po Equilibriu jsem očekával něco úchvatného, které podrthne tvé kvality a dostalo se mi tohoto? Ani to nechci nazvat Ultraviolet, musel bych křičet, že jde o Ultrašílenost a milion dalších Ultra-přídavných jmen. Je to bláznovství, když jsi dostal tolik peněz a měl jsi možnost si zvolit ze všeho na světě a zvolil si toto. Sci-fi film o upírce s dlouhím jménem, která je prošpikovaná vychytávkama, ultraflat technologii a náhradním jádrem vytvářející gravitaci v tebou určeném směru? Není to šílené? Dívám se na slečnu, která mrknutím oka přebarví své vlasy a nezapomene přebarvit i své oblečení, jen aby vypadala opravdu cool? Tato žena má bojovat za upíry a přemoci lidstvo? Proč ona? čím je vyjímečná? Proč je schopná zabít sama půlku města? Samé proč... Tolik otázek si nám všem nechal v hlavě a nikdo neví všechny odpovědi. Asi je to tvojí neschopností vyprávět a říct vše důležité. Velká to škoda, ale snad se vrhneš do malého projektu a všechnonám zase vynahradíš. Já v to doufám. Mé volaní do nebes skončilo a zpět k filmu. Milla Jovovich je ukázková upírka co zabíjí nepřátele na potkání. Jen škoda, že to dělá opravdu zvláštním způsobem. Trochu reality by neuškodilo, ale co jedná se o comicosovou adaptaci tak proč ne... To je jediné plus filmu. Comicsově laděný styl. Filtry působí zatim nejcomisovějí za poslední léta. Bláznivost příběhu je však neúnosná, její svět nadhazuje tolik otázek, nepodává žádné odpovědi a to nelze ustát. Film uteče jako voda a to je dobře jinak by jste asi odešli z kina dříve. Závěrečná scéna je vcelku povedená, ale jako celému filmu ji hodně chybí už jen k průměru. Kurt patří po EQ. mezi mé oblíbence a opravdu doufám, že se v tomto případě jednalo jen o jeho slabší chvilku, která jednou za čas potká i Stevena Spielberga :) ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ježiš to je sračka, taková sračka. Místo dialogů je tu verbální sraní, efekty jsou na úrovni videohry a celé se to snaží tvářit strašně cool. Akční scény jsou občas docela dobré, ale je jich málo a spíš se masakr vždy odehraje někde vedle a pak je jen záběr na drsnou Millu a hromadu mrtvol. Fakt jetej film, ale z těch novodobých béček s ženskými hrdinkami typu "Aeon Flux," "Elektra" nebo "Bloodrayne" je "Ultraviolet" ještě nejlepší. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tam, kde si člověk mohl v 300 užít alespoň do posledního úderu propracované detaily boje, v Ultraviolet si může užít dokolečka a dokola se otáčejícího sexy tělo Milly Jovovich. Ačkoliv si nemyslím, že by patřila mezi neodolatelné krasavice, v latexu jí to zkrátka sekne. :) Scénář, který by vymyslelo i pětileté dítě, se opravdu zadrhává a vypíchl bych jednu větu, která prakticky charakterizuje celý film.. "You are all going to die." ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure jak sviň. Dementní scénář, hrozné efekty (včetně špatně naklíčovaných pozadí), neschopnost natočit akční scény přehledně, ale přesto z filmu sálá energie, kterou jsem už dlouho necítil... Líbí se mi někdy až snaha o experimentální vidění a stavbu scény, přefiltrované barvičky a neustálá snaha o udržení pozornosti diváka. Scénu kdy Milla Jovovich nechá aby se japončíci sami postříleli si pouštím pořád dokola. Je totiž dokonalá. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (6)

  • Snímek se umístil na 33. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu "Empire". (orkadimenza)
  • Trailer k filmu unikol ešte predtým, ako chcel režisér a tak požadoval, aby všetky videá boli odstránené. (Greenpeacak)
  • Film sa natáčal v rôznych mestách po celej Číne, predovšetkým v Hongkongu a Šanghaji. (Greenpeacak)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Jakubisko, třes se!

Jakubisko, třes se!

13.05.2007

...říká Julie Delpy, kterou známe především z dvoudílné konverzační romance Před úsvitem a Před soumrakem. Julie už několik let spřádá plány na film o Alžbětě Báthoryové. K němu si sama napsala… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama