Reklama

Reklama

Karlík a továrna na čokoládu

  • USA Charlie and the Chocolate Factory (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Karlík Bucket žije se svými rodiči a prarodiči v polorozpadlém domku. Jsou chudí, ale milují se a nedali by jeden na druhého dopustit. Nedaleko se nachází obří továrna na čokoládu, kde kdysi Karlíkův děda pracoval a poznal osobně samotného majitele Willyho Wonku. Karlík, který miluje čokoládu má sen se do továrny jednou podívat, ale to se zdá celkem nemožné až do té doby, kdy Willy Wonka vyhlásí soutěž, jejíž pět dětských vítězů z celého světa bude moct strávit jeden den v továrně. Stačí jen v jedné z čokolád najít zlatý kupon... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 310)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Tim Burton je jedním z mých nejoblíbenějších režisérů. Na tento film jsem se možná až příliš těšil, ale čekalo mě zklamání. Jistě uznávám naprosto originální nápad, dobré scény i hudbu. Umím si představit, že bych byl z filmu nadšený před nějakými deseti lety, ale teď už je tohle na mě trochu moc. Nuda a trochu blbost. I ty tři hvězdičky jsou možná moc. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

To ma asi trestá fakt samotný duch filmového sveta, že posledný rok sa pozerám v 95% na silne hodnotené filmy. Predvčerom som zažil úplný šok vzkrze Speed Racera, kde ma ubíjala farebnosť a blbosť. A já nepoučiteľný som si pustil práve tento kus! Ješššiš Maria ako som si mohol vybrať po sebe práve tieto gíčovitosti? No čo už, bolo to ešte stále lepšie, Depp je proste špička, ale Burton ma dajak veľmi nepotešil. Možno nabudúce. (Ajkeď sa priznám, že odteraz sa trochu budem báť...) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi vynikajici film od Burtona. Prislo mi, ze narozdil od Burtonovych ostatnich filmu je tenhle urcen jen pro pobaveni a nema cenu v nem hledat nejaky hlubsi smysl, i kdyz tu jsou nastinene nejake veci jako dulezitost rodiny a ze zlobivy deti budou potrestany. Samotny herci jsou vybrany perfektne, hlavne Karlikova rodinka, kluk Gdoule, Oompa Loompove v dokonalejch obleckach a vynikajici Johnny Depp, kterej vypada jako neco mezi Amelii, Draculou a pedofilem a ma skvely hlasky. Film je predevsim komedie, ale najdeme tu i nejaky ten drsnejsi humor a temnejsi pasaze jak je u Burtona zvykem, i kdyz toho tam neni tolik, protoze to je precejen podle detske knizky. Hodne se mi libila hudba a hlavne pisnicky Oompa Loompu ty fakt nemeli chybu. Ale i ostatni slozky jsou vyborny, kamera, triky, spousta vynikajicich scen, kdy se bud smejete nebo zirate co za uchylnost to Burton vymyslel, proste me nenapada co filmu vytknout. Mozna snad jen to, ze od zacatku do konce nam Burton predklada, jak je Karlik strasne hodnej a nevinnej, misty mi lez na nervy. Cekal jsem, ze mi bude vadit dabing, ale kupodivu me to nijak zvlast nestvalo, i kdyz v originale to musi bejt samozrejme lepsi. Tak po shlednuti originalni verze musim rict, ze jak jsem cekal, byla lepsi, ale tohle je jeden z mala pripadu, kdy i dabing je v porovnani s originalem na velmi slusne urovni. Proste dalsi z Burtonovo vynikajicich filmu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Moje v pořadí již desátá filmová schůzka s osobitým stylem Tima Burtona. A tenhle autorský režisér má jednoznačně kreativity na rozdávání. Karlík je v mnoha ohledech určen spíše dospělým obdivovatelům jeho díla. Vedle klasických symbolů (noční záběry padajícího sněhu, děravá střecha, četné retrospektivy aj.) je Karlík, inspirovaný Dickensem, hlavně pastvou pro oči. Ujetý majitel čokoládového impéria dá o sobě po letech opět znát a pěti dětem dá možnost ochutnat kouzlo jeho království. Čeká nás tak vtipné seznamování s kvartetem spratků (a jejich rodiči jako jejich předobrazy), kteří vyhrají pohádkovou výhru. Úvodních třicet minut o Willy Wonkovi spíše jen slyšíme a pouze dvakrát nám ukáže v krátkosti svoji podobu (v jedné scéně s "edwardovskými" nůžkami) - upřednostňován je nám tak život mladého Karlíka - pátého šťastlivce - žijícího v chudých poměrech (v mých očích nejlépe ilustrovaných utrápeným pohledem Heleny Bonham Carter). Deppův Wonka žije izolován od skutečného světa ve svém čokoládovém paláci, nese si v sobě trauma z dětství, v podobě výchovy přísným otcem-dentistou, je zcela neschopný běžné komunikace, má nepřirozenou barvu tváře, nosí rukavice a podivně střižené vlasy. Jeho práce je hlavně pořádnou alchymií, místy děsivým podobenstvím, stejně jako vizuálně skvostným chrlením nových a nových nápadů. Lahůdkou je již zmiňovaný Johnny Depp, symbol burtonova bizardního světa!! Stejně tak precizní muzikálové (i kterékoliv jiné) výstupy "oompa loompů" pod křídly Elfmannových melodií. I když závěrem začíná být čokoládově dojemný svět poněkud monotónní, přesto tohle rande dopadlo na výtečnou!! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tim Burton kašle na temnotu a daleko za hranicí kýče opulentní barevnosti vytváří dechberoucí svět vytvořený z těch (doslova) nejsladších ingrediencí. Maximálně práce s nadsázkou mu jdete naprosto skvěle a tak přehnaně patetický příběh o rodinné soudržnosti nepůsobí trapně, nýbrž mile. Excentrická herecká kreace Johnnyho Deppa je stejně tak zábavná jako malí Umpa-Lumpové, jejichž pěvecké kreace jsou možná trochu samoúčelné, ale co v tomto filmu není? Burton zde všechno tak nádherně přemrštil, až jsem mu to sežral i s navijákem. Ale chutnalo mi ()

Galerie (185)

Zajímavosti (83)

  • Když Mike Telekuk (Jordan Fry) rozdupává sladkou dýni, tak ji rozbije jen na pár velkých kusů. Ale v dalším záběru je rozdupaná na desítky kousků. (holyterry)
  • V čase natáčania filmu zomrel jeden z obľúbených hercov Johnny Deppa (Willy Wonka) Marlon Brando. Na herca si v snímke spomínajú v scéne, kde Willy Wonka zakričí na Mikea Teaveeho (Jordan Fry) “Mumbler! (Raccoon.city)
  • Scény, ktoré sa natáčali vo Veľkej Británii, komplikovali tamojšie zákony, ktoré deťom dovoľovali pracovať maximálne štyri a pol hodiny denne. (Greenpeacak)

Související novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (více)

Willy Wonka se dočká prequelu

Willy Wonka se dočká prequelu

20.01.2021

Studio Warner Bros. oznámilo chystaný prequel Karlíka a továrny na čokoládu jednoduše pojmenovaný Wonka na 17. března roku 2023. Bude se tak jednat o prequel vyprávějící origin postavy Willyho Wonky,… (více)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (více)

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno