Reklama

Reklama

Nimona

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Rytíř chce po křivém obvinění prokázat svoji nevinu, a tak spojí síly s holkou, co umí měnit podobu. Ta je ale ve skutečnosti příšera, kterou má on za úkol zničit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Předloha patří k mým nejoblíbenějším komiksům z posledních let a film jí ostudu rozhodně neděl, naopak s ní hravě drží krok. Důležité je, že navzdory nějakým těm změnám to nejdůležitější - tedy obrovské srdce - zůstalo. Kdybych v kině neviděl Spider-Mana, byla by Nimona nejlepší letošní animák. Hyperaktivní hlavní hrdinku si snad ani nejde nezamilovat, futuristicky středověký svět, ve kterém se příběh odehrává, vypadá naprosto fantasticky, animace je originální a krásná (všechny ty kovové odlesky)... A když dojde na emoce, neříkejte mi, že někdo zůstane chladný. To nejde. Sto bodů pro Netflix. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hravý animák, ktorý sa celkom úspešne snaží skombinovať prvky fantasy a science fiction. Postavy sú celkom sympatické, napriek tomu najlepšie spojenie prejavuje Nimona s Gloreth v krátkej retrospektíve z minulosti. Vďaka tomu sa aj natíska myšlienka, či by nešlo o lepší film než kvázi "bladerunnerovská" Nimona. Je fajn, že sa tvorcovia cieľovej skupine snažia predostrieť myšlienky ohľadom toho, že vedenie krajiny je v podstate vždy vecou intríg a podrazov, ale väčšiu skupinu ako teenagerov film nezaujme a ani sa o to nesnaží, čo je asi lepšie, ak by tento zámer mal a nedokázal by ho naplniť. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Are these your next targets? Who do you want to kill first?" "I'm not killing anybody." "This one. This guy looks extremely punchable."     Síce pekne vyzerajúce, zato však dosť prihlúple animované dielo, ktoré mi nedáva žiaden zmysel (tak ako ani jeho oscarová nominácia). Obsahom prázdne, naplnené len samými klišé (opäť raz otravná dievčinka, čo nikam nezapadá, ktorá priam akoby vypadla z Wreck-It Ralph (2012)), bezduchou akciou a kadejakými posolstvami evidentne na politickú objednávku (tá téma inakosti v širšom zmysle slova je tu podaná až neskutočne vtieravo). Kde sa ale podela nejaká detská hravosť a rozprávková fantázia? Pochváliť môžem jedine pekné výtvarné stvárnenie a celkom sa mi pozdávala i zaujímavá kombinácia moderného a historicko-rozprávkového sveta (akási futuristická verzia stredoveku). Miestami sa mi veľmi páčila i hudba (ak tam zrovna nehral môj "milovaný" rap). A keď sa už zdalo, že zoberiem na milosť i tú šibnutú dejovú zložku (pekné odhalenie skutočného príbehu Nimony), prišiel militaristický záver s "Godzilou", ktorý všetkej tej nezmyselnosti nasadil korunu (tvorcovia proste potrebovali spraviť ten záver ohromne "kúúúl").     "Little kids. They grow up believing that they can be a hero if they drive a sword into the heart of anything different. And I'm the monster?" ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Dle některých ohlasů a taky dle úvodních 10 minut jsem čekal katastrofu. Přece jen spojení tolika stylů, mixů animací a jednotlivých klíčových prvků definující tuto "pohádku" je dost o hubu a jak moc jsem byl zpočátku skeptický o jejich kombinaci, tak jsem byl na konci spokojen s výsledkem. Nimona je fantastická "pohádka pro dospělé", která v sobě skrývá luxusní humor, komické scény a vtipné i kvalitní animace zároveň, no na druhou stranu si je jistá i v akčních scénách, které rvou koule i v celkové pointě animáku, která je zde taky ťip-ťop. Smál jsem se od ucha k uchu, bavil mě příběh, bavily mě hlavní postavy a hlavně tohle mixnutí punk fantasy světa s prvky futurismu, "star wars-like" komponent mezi starověkým rytířským světem a zároveň shapeshifer příšera k tomu dělají z Nimony hodně neortodoxní, ale velmi zábavnou jednohubku, která konečně není jen další tuctový animák, ale originalita z ní tryská do všech stran. Excelentní. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný a originální překvápko. Na kráse mu ubírá pár nelogičností, no a pak především to drobné a zbytečné zasazení homosexuality, která vyvolá maximálně otázku “Proč?” U osmiletého dítěte ( dívky ) pak “Oni jsou bráchové nebo co?” U dvanáctiletého kluka pak “Really?”. Nic to neříká. Nic a nikoho to nerozvíjí. Žádnej “eye opening”, nic. Jen prostě Netflix. Jinak je Nimona jedna z nejoriginálnějších a nejzábavnějších postav v současném animovaném filmu. Chloe Grace Moretz jí pak propůjčila i jeden z nejlepších dabingů ever. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (4)

  • Režisérské duo Troy Quane a Nick Bruno namluvilo postavy Sir Troy Quartermane a Sir Nicholas Brun, což jsou narážky na jejich jména. (petr.koca)
  • Film je založený na rovnomennom grafickom románe z roku 2015 od ND Stevensona, ktorý sa odohráva vo futuristickej verzii stredoveku. (Arsenal83)
  • Film byl originálně produkcí Blue Sky Studios od roku 2015. V roce 2021 byl film zrušen kvůli uzavření studia společností Disney. Film byl údajně dokončen na 70 %. Vývoj filmu byl obnoven o rok později společností Annapurna Pictures. Animacici dokončila společnost DNEG Animation. (petr.koca)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Herní Stray se dočká filmu

Herní Stray se dočká filmu

06.09.2023

Pokud jsou v otázce domácích mazlíčků kočky vaší preferovanou volbou a sem tam doma sáhnete po nějaké videohře, jistě vám neušel chválený loňský titul Stray od herní divize studia Annapurna Pictures.… (více)

Reklama

Reklama