Reklama

Reklama

Non Plus Ultras

Obsahy(1)

Scénář NON PLUS ULTRAS vychází ze skutečných událostí. Hlavní hrdinové žijí mezi námi, jen už se své oblíbené činnosti - fotbalovému chuligánství nevěnují s takovou vervou, jak tomu bylo v minulosti. Film je humorným pohledem na krátký časový výsek v životě dospělých chlapů, z nichž někteří zestárli předčasně a někteří naopak ještě nedospěli Tyčka, je jedno nedělní odpoledne před fotbalovým zápasem napaden dvěma sparťanskými fanoušky. Zachrání ho Bejčák, nepsaný vůdce několikačlenné party patřící k tvrdému sparťanskému jádru. Tyčka se ocitá v prostředí, které je pro. Osamělý muž středního věku, který později získá přezdívku něj nové a nezaujatě pozoruje partu stárnoucích fotbalových chuligánů. Každý tu má vlastní život, který se s tím fanouškovským více či méně prolíná. A není výjimkou, že v civilním životě mívají naši hrdinové tvář, v níž se odrážejí obyčejné sny, které zůstávají za branou stadionů. Během několika týdnů je život party konfrontován s řadou nečekaných událostí. Na návštěvu přijíždějí angličtí hooligans, kteří jsou pro některé členy party idolem, parta se vydá na dramatickou cestu na utkání s největším rivalem Sparty - Baníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (233)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mě prostě filmy tohoto roku připadají (zatím) vyrovnané. Ať už jde o Bolero, Pánskou jízdu či teď Non Plus Ultras. (No, nepočítáme-li Kameňák, ale ten je spíše takovou již běžnou novoroční "zvláštnůstkou" :-) Vyrovnané a průměrné. Nicneříkající. Tento je na tom stejně - nedozvíme se nic o fotbale, fotbalistech, fanoušcích, rváčích, matkách, milenkách, zakřiknutých subtilních chlapcích vzadu, homosexuálech, anglických ultras či jiných jevech, které vlastně film měl přiblížit. Nebo ne? Z celku vyčnívaly jen okamžiky, které ale nic nezměnily (např. Tyčkovo rande.) Mimochodem: v pidiroličce výčepního se mihl Jan Antonín Duchoslav, představitel Vikyho z filmu Sněženky a machři. Poznal ho někdo? :-) ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Čeští hooligans jsou většinou jen do dresů namátkou vybraného klubu převlečení náckové co si jdou na stadion zahajlovat a porvat se, protože ve své vesnici nemají dost cikánů kterým by v přesile natloukli. O těchto ubožácích film nevypráví, nýbrž si vymýšlí fiktivní organizovanou skupinu pravých, ačkoli neschopných českých non plus ultras, kterým na objednávku přijedou ti nejdrsnější fotbaloví rváči z Anglie. Ti jsou naopak myslím vylíčeni celkem přesně a to včetně závěrečného odhalení. Není to vůbec špatný film, je zábavný a občas vtipný, nicméně rozhodně nelze brát jako dílo s realistickou výpovědní hodnotou. Všem, které téma fotbalových výtržníků zajímá vřele doporučuji nepříliš známý film Inkognito. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Všechno je na hovno, jenom včely jsou na med a ten je taky na hovno." Bejčák mě svými moudry i provokováním bavil, ale to je tak všechno. Já mám totiž jisté výhrady k fotbalovým fanouškům, pro které nesahá fotbal ani ke švu vlajky jejich zbožňovaného klubu. Sice se taky řadím k hooligans, ale proti mému Slavoji Houslice jsou rowdies, tifosi, Ultra Sparťani i Baník Pičové spíše druhou ligou. Jinak si myslím, že kdyby tuto sondu do života fotbalových tupounů nikdo nenatočil, tak by se svět nezhroutil, filmový průmysl by nepřišel o jedinečné dílo a mafiánská Příbram by stejně nesestoupila. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl další pokus o film z prostředí fotbalových fandů. Není to sice žádnýé vele dílo přesto to má docela někdy i vtip a zajímavý příběh. Duo Lábus a Kaiser jako vždy nezklamalo. Anglický fanoušci se chovali opravdu jak dobytek.. Hlavní představitelé byli opravdu vybráni dobře hlavně Bejčák. . Nejlepší hláška "slečny mužu se vás na něco slušně zeptat?" "ano" "mrdáte?" (pardon) u toho jsem se poravdu nasmál nejvíc. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Možná jsem čekal něco víc, ale to co tam bylo bylo uděláno výborně, trošku tam scházelo víc momentů z fotbalového prostředí a možná víc bitek. Ale některé scény byly opravdu vynikající, hlavně když přijedou dementní a ožralí fanoušci z Anglie a taky mě docela potěšily výkony některých herců, sice to nebyly nějaký super výkony na Oscara, ale na naše poměry to byl určitě nadprůměr. Taky je dobře že to neni nijak protahovaný a kratší čas je určitě u takovéhleho filmu lepší než kdyby to jelo 2 hodiny. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Na filmu byly nejdražší pronájmy prostor, kde natáčelo - Lucerna, stadion Na Bazalech, Rudolfinum atd. (don corleone)
  • Operní pěvec na koncertě v Rudolfině je otec režiséra Jakuba Sluky. (don corleone)

Reklama

Reklama