Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okrást svatého Petra není jen tak. Zvlášť, když chcete přijít do nebe! Do krádeže klíče svatého Petra jsou zapleteni tři lidé: zloděj Vilém, podvodnice Emílie a Tobiáš, který je v tom ale úplně nevinně. Při přetahování o uloupené věci skončí všichni tři v zámeckém rybníku u vodníka jako dušičky. Když se ocitnou před nebeskou bránou, svatý Petr je pošle zpátky na zem, aby ve stanovené lhůtě našli jeho klíč, jinak přijdou do pekla. Pátrání je zavede na zámek, kde je čeká kromě krásné princezny a dobrotivého krále setkání se zrádnými kancléři a jejich proradnými plány. Výpravnou koprodukční pohádku podle scénáře Petra Hudského natočil Karel Janák v krásném prostředí Zvíkova, na zámku Sychrov a ve Slavonicích. (Česká televize)

(více)

Recenze (314)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Výprava 7/10/// PLUS: pěkná skoro "akční" pohádka s dobře rozvrženým dobrem, zlem a polepšenou špatností, herci ve svých rolích vyrovnaní, Petr Nárožný po delší době potěší, postavy a jejich vývoj mě zaujal MÍNUS: obě ženské herečky byly mírně zaměnitelné, S výpravou a prostředky se dobře pracovalo, ale, je zde tušení, že kdyby byl větší rozpočet, bylo by to ještě lepší, triky a prostředími se šetří/// Shrnutí: Ze začátku jsem se sice musel do pohádky trochu dostávat, ale jakmile jsem jí přišel na chuť, tak jsem byl zaujatý a příběh i postavy si užíval. Vše je řemeslně dobře natočeno, herecky zvládnuto bez nějakého přehrávání. Spokojenost.///  Celkem 77%/// ()

William_ 

všechny recenze uživatele

2/10. Nefungovalo zde prakticky vůbec nic. Od nezapamatovatelných postav až po příšerné efekty a pokud někdo tuto pohádku srovnává s Anděl Páně, měl by si zajít k očnímu. Už samotný casting ve mně nevyvolal nic pozitivního, ale nutno říct že herci byli nakonec ten nejmenší problém, neboť dělali co mohli. Zavedl bych otázku, jestli opravdu potřebujeme každý rok novou pohádku která vypadá takto, nebo bychom jednou za 2 roky dostali opravdu kvalitní a propracovanou pohádku na kterou se bude celá republika těšit. Za mě štědrovečerní zklamání. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Fakt mi tu vadil svatý Petr. Marně jsem hledal za chováním té postavy nějakou logiku. Přišlo mi, že koná prostě jen tak, aby se děj mohl posouvat jak tvůrci chtějí. Což mi zásadním způsobem kazilo dojem z filmu. Pohádkový žánr dávno ustrnul a moc nového od něj čekat nemůžeme, tak alespoň smysluplně vystavený děj mohl být. Není. Princezně snad muselo být jasné, že rádcové jsou podvodníci, a neudělala nic. Jako chytrá studovaná a emancipovaná žena. Všichni přihlíží jejich řádění, bije do očí, že to není v pořádku, a nikdo nepozná či neudělá nic a málem to skončí tragicky. Řemeslně natočeno slušně a velmi dobře funguje chemie obou párů. Zajímavé je i pojetí pohádky jako týmovky. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Krásny zámok a prostredie, ale rozprávka ma príliš nezaujala. Vodník a svätý Peter sú perfektne obsadení, to chválim, ale princezná a ani Tobiáš sa mi až tak nepáčili, dokonca som miestami bola na vodníkovej strane, hlavne keď mu chudákovi ukradli tú zlatú rybku. Už ma asi nebavia rozprávky, kde sa opakuje stokrát videné, kráľ je len figúrka na šachovnici, všetko rozhodujú radcovia a princezná si ani ženícha nemôže sama vybrať. Aspoň tie úlohy mohla vymyslieť ona. Nepáčilo sa mi aj to vyhrážanie sa peklom a vôbec, čo robil svätý Peter v krčme? Veď mal byť v nebi. 55%. (na hrane medzi 2 a 3*). ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

S našimi moderními pohádkami to mám tak, že mě buď na první dobrou zaujmou a pobaví, nebo mě vůbec nebaví a v horším případě naštvou. Klíč svatého Petra nesplňoval kritéria ani pro jednu z obou možností. Pohádka sice disponovala několika momenty, u nichž jsem se mohl zasmát, za celou hodinu a půl mě ale nedokázala ani zaujmout, ani otrávit, protože byla prostě taková nijaká. Byla to záležitost jako dělaná pro Štědrý večer, kdy už jsou diváci po večeři, dárky jsou rozbaleny a lidé se v různém stupni přejedení povalují po gaučích, vstřebávají dojmy ze všech těch překvapení, odfukují a sbírají síly na odklízení následků hostiny a řádění Ježíška, přičemž nejsou schopni věnovat dostatečnou pozornost dění na obrazovce. Já ale nejím, takže má pozornost nebyla patřičně rozptýlená, a já jsem si tak všiml vcelku chabého děje, podobně kvalitních dialogů i toho, že mě svým výkonem opravdu zaujal jen Lukáš Příkazký, který dokázal dostat do vodníkových očí nádherný smutek. Nevím no, za mě šlo o velice sterilní záležitost, která mě vlastně neměla čím oslovit. / Poučení: Jsi-li vodníkem, vyhýbej se slunci, otevřenému ohni a dovoleným v Egyptě. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (11)

  • V původním scénáři byl král odevzdaný člověk, který je pod vlivem dvou kancléřů. Jenže Petr Nárožný přišel se spoustou nápadů, jak roli oživit. Proto si jeho král z kancléřů utahuje, dělá jim naschvály a bere je jako kašpárky. (heczot)
  • Filip Březina (Tobiáš) obvykle role v pohádkách odmítá, ale kvůli svoji babičce tentokráte souhlasil. (heczot)

Reklama

Reklama