Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alibi na vodě navazuje postavami kriminalistů Tůmy a Líbala na předchozí dva filmy režiséra Vladimíra Čecha 105% alibi a Kde alibi nestačí, v nichž alibi podezřelých hrálo hlavní roli. Děj třetího záhadného případu je zasazen do atraktivního prostředí filmařů a manekýnek. Režisér Konrád chce natočit pátrání policistů v novém kriminálním filmu experimentální dokumentární metodou. Na opuštěném hausbótu na přehradě nechá „zmizet“ svou hrdinku a tajně natáčí práci policie. Pokus však skončí tragicky, dívka je skutečně zavražděna. Všichni podezřelí mají alibi, zde doslova „na vodě“. Řešení případu je však velmi vtipné a originální. Kromě Karla Högera a Josefa Beka v rolích vyšetřovatelů se ve filmu setkáme i s Oldřichem Novým v roli fotoreportéra, Otomarem Krejčou jako režisérem Konrádem, dále s Jaroslavem Vojtou, Svatoplukem Benešem a Josefem Beyvlem. (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Na mě ten film vůbec nefungoval. Ani jako detektivka, ani jako film o filmu, ani atraktivní prostředí filmařů. Manekýnky už vůbec ne. Pár dobrých hlášek jsem sice zaznamenala, ale moc jsem se u nich nebavila. Možná mi vadila dvojice detektivů, protože ani pana Högera , ani pana Beka nemám zrovna v oblibě. Oldřich Nový mě nepřesvědčil, ta role mu podle mě nesedla. Zaujal mě jen pan Krejča. Přiznávám, že mě film nudil a nedokázala jsem udržet pozornost. Chtěla jsem vydržet až do konce a ten byl pro mě vysvobození. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Velmi mdlý, profesorský výkon Beka. Symbolika: 5:54 – Bek – merkel sign; 36:48;  16:26; 52:52 – globus; 22:57 – stisk ruky Höger – Vojta; 31:48; 33:25 – Beyvl – merkel sign; 35:48 – Bek – merkel sign; 43:17 – brejlnoun – merkel sign; 58:42; 59:07 – Krejča – merkel sign; 1:25:12 – učeb. podání ruky Höger – Nový; 1:28:57 – Höger – merkel sign. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn kriminálka aj so záverečným veľkým stretnutím pri odhalení v Christieovskom štýle. Kriminalisti sú vtipní, pohotoví, spolu im to ladí a scenár sa mi páčil, na rozdiel od iných komentárov. Vo filme sa motá množstvo zaujímavých postáv, pekné ženy, nezabudli na Nového a Menšíka, tak čo viac si od starej kriminálky želať. Ešte ťažko prepokladateľného vraha, aj ten tam je. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Jistěže jste měl výhrady. Jste odborník. A odborník musí mít výhrady aby dokázal, že je odborník. Vyvrcholení trilogie v duchu stupňování nadsázky až na samou hranici únosnosti žánru. Jestliže série začínala jako celkem solidní, vtipná detektivka (105% alibi), pokračovala neobvykle přímým mrkáním na kameru (Kde alibi nestačí), končí jako cosi, co jsem shodou okolností viděl celkem nedávno, Truffautova Americká noc, jakýsi nepřiznaný pseudo-dokument o natáčení filmu, jímž náhodou probíhají esembáci s tvářemi Josefa Beka a Karla Högera. Posun se projevuje opakovaným angažmá stejných herců ve nových vedlejších rolích [Menšík, Nový], ideologicky uvědomělým laškováním na téma cinema verité v detektivním žánru - film je filmem o případu, který vzešel ze záměru natočit pravdivý film, a jakýmsi odpolicajtěním ústřední dvojice vyšetřovatelů. Chápate, jaká je škoda, že se právě tento výslech nenatáčí?! Leccos z toho, co dělá dodnes tuto sérii divácky atraktivní, přetrvává. I nadále jde o amalgám dobově poplatné satiry, zločiny samozřejmě vyvěrají z buržoazních nešvarů, ústících až k vraždění, s překvapivě drzými výpady proti témuž: Pánové, dnes je riskantnější fotografovat oblečené laureáty než svlečené ženské... Buddy jiskření mezi oběma hlavními představiteli je nevyčerpatelné. Jasné nicméně je, proč už další díl nevznikl - vytyčeným směrem to dál jít nemohlo. Jak jste strávil včerejší odpoledne? / Blbě. V kinu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Tretí diel detektívky s Högerom už zaostáva za kvalitou prvých 2 filmov. Hlavne kvôli slabšiemu scenáru a snahou príliš komplikovať to, čo je už dostatočne komplikované a tiež snahou o prílišnú modernosť či až avangardu. Napriek zmieneným 'nedostatkom' kvalita spracovania ostáva na štandartnej vyššej úrovni, rovnako tak satira a cit pre detaily, kvôli ktorým radím túto högerovskú krimi trilógiu vyššie ako tú s Hrušinským. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Film natáčeli relativně těsně po napuštění přehrady Orlík a měl sloužit také jako reklama na trávení dovolené u přehrady. (Jarek572)
  • Přibližně v 54. minutě, kdy je kapitán Tůma (Karel Höger) v holičství, se v jednotlivých záběrech mění množství pěny na jeho tvářích. (Pepy)
  • Vrchná časť hausbótu vo filme je vyrobená z autobusu Škoda 706 RTO. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama