Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co přinutilo vzdělaného a inteligentního muže k tomu, aby přepadl banku v centru města? Kolik peněz potřeboval a na co? Pachatel je nekompromisní. Vpadne do banky, zajme rukojmí a před budovou odpálí bombu. Naštěstí zatím není nikdo zraněn. Pohotová pokladní ještě stihne stisknout tlačítko nouzového volání a oznámit přepadení na tísňové lince. Díky tomu na místo téměř okamžitě přijíždějí policisté, útvar rychlého nasazení i další specialisté a začíná náročná policejní akce se snahou zachránit ohrožené lidské životy. Mezi desítkou rukojmích jsou těžce nemocný senior, bývalý příslušník Československé armády, významný poslanec, advokát se svým synkem, mladá maminka s dcerkou a několik zaměstnanců banky včetně ředitele pobočky. Byli všichni tihle lidé jen ve špatné chvíli na špatném místě? Mobilní telefony pomohou policistům rychle zjistit identitu rukojmích a jeden nepřijatý hovor přivede do policejního vozu lékařku, která zná pachatele osobně. Jde o jejího přítele, mezinárodně uznávaného špičkového vědce. Spolu s ní postupně odkrýváme pachatelovu motivaci a sledujeme příběh jeho dcery, který má překvapivé souvislosti s jeho útokem na banku. (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Ten film má dobré téma , ale strašné zpracování což od člověka co natočil  Sametové vrahy (2005) zamrzí . Chlápek přepadne banku jelikož jeho dcera zemřela na drogy a chce něco změnit. Už začátek pobavil všichni si musí kleknout jedna nemůže jelikož má šrouby v koleni a on jí řekne ty nemusíš jasně určitě by jí dal takovou možnost později ta ženská může i stát. Jinak seznam blbostí je nekonečný předně jak je velká šance , že v té bance může být poslanec ČR ty lidi na to mají jiné lidi už vidím takového Okamuru třeba jak si jde vybrat peníze mezi obyčejné lidi. Dále v té bance je někdo kdo umírá na rakovinu, dvě děcka jedno s epilepsií dokonce  , nemocná ženská, ten poslanec , nějaký bývalý voják, advokát, chlápek co má jít na operaci  a na další si nevzpomenu. Policie chce dostat ven ty děcka pak dostane nařízení , že priorita je ten poslanec tak se tam hádají koho teda mají pustit mají plán jak ho zlikvidovat a ukazují a baví se o tom před náhodnou ženskou co je bývalka pachatele (úplná blbost). Bejt Ewou Farnou zažaluji je za to, že zde zprzní několikanásobně její píseň Měls mě vůbec rád tohle je ještě horší než, když Anička Dajdou zpívala/recitovala  v 1 řadě Superstar písně od Dido  a navíc to dělají naschvál jelikož ta holka zpívat umí což později předvede .  Jinak ta jeho dcera je hodně na přeshubu s nějakýma feťákama  mlátí svého otce a nadává mu do kurevníků plave si v kašně a dělá jen bordel mohl být rád, že se jí zbavil než takové děcko to radši to stříknout do kopřiv .  Mě osobně feťáků líto není tahle měla možnosti přestat , ale nechtěla její život její smrt P.s. Top hlášky na děti nestřílím nejsem vrah a předtím po něm střílel kulometem co to kurva je to na ty dialogy nikdo nedohlédal? Nebo hlídej si svoji dceru příště ti dojde s penisem co je tohle za blbost ona pouze fetovala a dělala bordel o změně pohlaví na kluka se nikdy nebavila. Nebo Vladimíre ty nejsi vrah jo sice se přiznal, že zabil 3 lidi , ale vrah není počítá se to asi od 4 nahoru.   10 procent za téma ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Pokud by mě někdo podezříval z toho, že jsem se nedodívala až do konce, neměl by pravdu. Dodívala, ale s velkým sebezapřením. A nadávala jsem u toho jak špaček. Nevadí mi, že pan Svoboda je nebo byl "soudruh". Některé jeho filmy nejsou špatné. Ale co mělo být toto? Připomenout problematiku drog tímto způsobem myslím ničemu neprospělo. Práce policie? Pyško a spol. jen nečinně sedí a hledí. Pyško hledí zasmušile a občas prohodí smysluplnou větu. Ale jinak se nic neděje. Politik musí být samozřejmě idiot. Karikatura. Kdo je vinen tím, že něčí dítě bere drogy? Jako rodič bych hledala hlavní vinu v sobě. Měla jsem na své dítě dost času, věnovala jsem se mu dostatečně? Hodit to na druhé je jednodušší. Ale co to vyřeší? Drogy ze světa nezmizí, když půjdu přepadnout banku. Jedna hvězdička za slušný závěr. ()

Reklama

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Na počátku všeho bylo rozmazlování jedináčka. Pak už jen řetězec událostí. V tom sklepě měla být hned na začátku. To by pan inženýr jako vzdělaný člověk měl vědět, že jiná cesta, než cesta bolesti, není. Mám známého, taky shodou okolností inženýra, který to tím sklepem ze syna dostal. Na jedné straně je třeba ocenit, že se do takovéhoto žánru u nás vůbec někdo pustil, na druhé straně spousta klišé a až příliš velký gender rozměr, který takovýto žánr přirozeně degraduje. Závěrečné rozuzlení to ale přece jen vylepšilo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Cesta do tmy je horor pro všechny rodiče. Představa drogově závislé dcery je jistě šílená a každý doufá, že zrovna jeho dítko se tomu vyhne. Smutné je, že co se drog týče bohužel skutečně patříme na špici v Evropě a třeba tady u nás v Ostravě i na špici naší země. Proč to není alarmující pro politiky? Není to přitažlivé téma pro veřejnost před volbami. Naše vrcholné představitele to prostě nezajímá. Takže policii chybí v tomhle ohledu větší moc v rukou, tvrdší a údernější postihy a především na velmi tragické úrovni je prevence. Matěj Hádek je velmi kvalitní herec, aby zlomeného a naštvaného otce ztvárnil dost dobře. Film se ale též nevyhýbá klasickým klišé. Jako že třeba právě politik je zbabělec, nebo že policie souhlasně pokyvuje hlavou a povídá si mezi sebou o tom, že by snad mohli dát muži metál apod. I přesto jeho způsob pomsty a závěrečné odhalení je něco, co uspokojí každého, kdo tomu svinstvu neholduje. S lehkou stopáží a kvalitními hereckými výkony + tématu, které je v naší zemi více než aktuální to zase takový průšvih není. ()

JB001 

všechny recenze uživatele

Nechápu ta nízká hodnocení a tudíž dám o hvězdičku víc. Na Papírový dům to sice nemá, ale v rámci tuzemské produkce nadprůměrný televizní film, který mne nenudil. Naopak. Výborně jsem se u toho pobavil i když to v podstatě bylo velmi smutné. Knihu jsem nečetl ale scénář víc než zajímavý. Problém těch nízkých ohodnocení je v tom, že uživatelé nehodnotí film ale osobu režiséra ()

Galerie (18)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Reklama

Reklama