Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co přinutilo vzdělaného a inteligentního muže k tomu, aby přepadl banku v centru města? Kolik peněz potřeboval a na co? Pachatel je nekompromisní. Vpadne do banky, zajme rukojmí a před budovou odpálí bombu. Naštěstí zatím není nikdo zraněn. Pohotová pokladní ještě stihne stisknout tlačítko nouzového volání a oznámit přepadení na tísňové lince. Díky tomu na místo téměř okamžitě přijíždějí policisté, útvar rychlého nasazení i další specialisté a začíná náročná policejní akce se snahou zachránit ohrožené lidské životy. Mezi desítkou rukojmích jsou těžce nemocný senior, bývalý příslušník Československé armády, významný poslanec, advokát se svým synkem, mladá maminka s dcerkou a několik zaměstnanců banky včetně ředitele pobočky. Byli všichni tihle lidé jen ve špatné chvíli na špatném místě? Mobilní telefony pomohou policistům rychle zjistit identitu rukojmích a jeden nepřijatý hovor přivede do policejního vozu lékařku, která zná pachatele osobně. Jde o jejího přítele, mezinárodně uznávaného špičkového vědce. Spolu s ní postupně odkrýváme pachatelovu motivaci a sledujeme příběh jeho dcery, který má překvapivé souvislosti s jeho útokem na banku. (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Na 3 hvězdy, ale rád trochu vykompenzuju některé místní odpadníky, kteří film nejspíše neviděli. Hádek výborný, spád to mělo. Jediným viditelně slabším prvkem byly vzpomínkové pasáže, kterým něco přbývalo (Farná) a také chybělo (dynamičnost a drive). Mrknutí na politiku pobavilo, hlavní “motiv” a tedy úplný závěr mi přišel lehce zvláštní a nedotažený. 55% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jiří Svoboda se svými thrillery skrz atraktivní zápletku snaží vyjadřovat ke společenským jevům současnosti, na čemž by nebylo nic špatného. Většinou si vybere nějakou literární předlohu, ovšem sám si ji zpracuje do scénáře a výsledky jsou všelijaké. Nevím, jestli je to zrovna tímhle, ale Cesta do tmy je zatím to nejhorší, co cca za dvacet let natočil. Bez napětí, šťávy, plné klišé a jednorozměrných postav (pomalu až karikatur), s vizuálními hrátkami á la devadesátá léta, neustále se opakujícími scénami, které divák znovu vidět nepotřebuje, ale kterými ho lze mučit. Jiří Svoboda je bez debat legenda, ale pokud natočí ještě dva, tři podobné snímky otřesné úrovně, nepůjde to k duhu vůbec nikomu. ()

Reklama

natalanka 

všechny recenze uživatele

No, dala jsem tomu šanci a nelitovala. Příběh bolesti až na dřeň kosti. Jinému by už bylo třeba vše jedno, ale bolest opravdu umí lidi dohnat k různým činům. A to jak je náš prohnilý, benevolentní systém nastaven je tady přesně vykresleno. Policie svázané ruce, rodiny svázané ruce. Jen hajzlíci a drzí, ve všem ostřílení lumpové si je mnou. Já bych se vůbec nedivila, že lidé... kteří již nemají co ztratit...   by udělali totéž.  A ano... na přepadení české banky to bylo dost naivní, ale kdyby to dělali amíci, francouzi tak jim to kritici zbaští i s tou kamerou. Za mě dobrý.... ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Matěj Hádek je naprosto vynikající. Ten zvrat na konci byl dobrej. Z advokáta(I.Orozovič) se vyklubal kosovský Albánec, bývalý velitel UC,K a drogový baron. ***Zajímavost : přepadená pobočka banky je bývalá pobočka Č.spořitelny na rohu ulic Kobližná a Sukova v centru Brna (blízko Mahenova divadla).*** Film je dostupný na webu Č.televize : ČT 1, neděle 19.11.2023, 20.15 . ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Nakonec za mě docela slušná dramatická moralita. Jsem za jedno s Alexejem Pyškem, že bychom se asi moc nikam nedostali, kdyby každý, kdo přijde o dítě, někoho krouhnul a přepadnul banku. Ale mám pocit, že na velký problém, který představují drogy, se v dnešní době přes řadu jiných problémů často zapomíná/nedostatečně upozorňuje. A to ten problém určitě nikam nezmizel. Tohle může za mě být docela dobrá připomínka (i když to určitě není film jen o drogách). Nejsilnější byly z mého pohledu retrospektivy a hudební "vložky", slušné herecké výkony. Tak jak mi mnohdy dojem z jinak slušného filmu pokazí závěr, tak tady se to nestalo vůbec, naopak jsem vlastně dlouho neviděla konec, který by mi do celého příběhu seděl (se vším všudy) jako tento (i když nemůžeme asi mluvit o žádném happyendu). 70 %. ()

Galerie (18)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Reklama

Reklama