Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co přinutilo vzdělaného a inteligentního muže k tomu, aby přepadl banku v centru města? Kolik peněz potřeboval a na co? Pachatel je nekompromisní. Vpadne do banky, zajme rukojmí a před budovou odpálí bombu. Naštěstí zatím není nikdo zraněn. Pohotová pokladní ještě stihne stisknout tlačítko nouzového volání a oznámit přepadení na tísňové lince. Díky tomu na místo téměř okamžitě přijíždějí policisté, útvar rychlého nasazení i další specialisté a začíná náročná policejní akce se snahou zachránit ohrožené lidské životy. Mezi desítkou rukojmích jsou těžce nemocný senior, bývalý příslušník Československé armády, významný poslanec, advokát se svým synkem, mladá maminka s dcerkou a několik zaměstnanců banky včetně ředitele pobočky. Byli všichni tihle lidé jen ve špatné chvíli na špatném místě? Mobilní telefony pomohou policistům rychle zjistit identitu rukojmích a jeden nepřijatý hovor přivede do policejního vozu lékařku, která zná pachatele osobně. Jde o jejího přítele, mezinárodně uznávaného špičkového vědce. Spolu s ní postupně odkrýváme pachatelovu motivaci a sledujeme příběh jeho dcery, který má překvapivé souvislosti s jeho útokem na banku. (Česká televize)

(více)

Recenze (122)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Cesta do tmy je horor pro všechny rodiče. Představa drogově závislé dcery je jistě šílená a každý doufá, že zrovna jeho dítko se tomu vyhne. Smutné je, že co se drog týče bohužel skutečně patříme na špici v Evropě a třeba tady u nás v Ostravě i na špici naší země. Proč to není alarmující pro politiky? Není to přitažlivé téma pro veřejnost před volbami. Naše vrcholné představitele to prostě nezajímá. Takže policii chybí v tomhle ohledu větší moc v rukou, tvrdší a údernější postihy a především na velmi tragické úrovni je prevence. Matěj Hádek je velmi kvalitní herec, aby zlomeného a naštvaného otce ztvárnil dost dobře. Film se ale též nevyhýbá klasickým klišé. Jako že třeba právě politik je zbabělec, nebo že policie souhlasně pokyvuje hlavou a povídá si mezi sebou o tom, že by snad mohli dát muži metál apod. I přesto jeho způsob pomsty a závěrečné odhalení je něco, co uspokojí každého, kdo tomu svinstvu neholduje. S lehkou stopáží a kvalitními hereckými výkony + tématu, které je v naší zemi více než aktuální to zase takový průšvih není. ()

JB001 

všechny recenze uživatele

Nechápu ta nízká hodnocení a tudíž dám o hvězdičku víc. Na Papírový dům to sice nemá, ale v rámci tuzemské produkce nadprůměrný televizní film, který mne nenudil. Naopak. Výborně jsem se u toho pobavil i když to v podstatě bylo velmi smutné. Knihu jsem nečetl ale scénář víc než zajímavý. Problém těch nízkých ohodnocení je v tom, že uživatelé nehodnotí film ale osobu režiséra ()

Reklama

quido_zidle 

všechny recenze uživatele

Revenge movie s přesahem do protidrogové tématiky? Proč ne! Námět dobrý, potenciál to mělo. Jen to nesmí natáčet jakýkoliv frekventant české filmové "školy" a navíc ještě takový co už v životě viděl 3 USA filmy kde přepadli banku a řekl si: "To tady umíme taky a líp!   No neumíme a líp už vůbec ne. Z "umělecky" roztřepané kamery na začátku mi pak bylo ještě 10 minut blbě, chvílemi to vypadalo jako parodie (ti úplně blbí, furt jen zamyšleně čumící policajti v antonu to bylo jako co?), ten poslanec byl jak z hooodně nepovedeného školního představení, romaticko, dramaticko zamilované rozhovory Hádka se Štěpánkovou jak z kavárny Slavia a "SWAT" tým před bankou jak ze soutěže "Kdo víc řve na rukojmí, dostane na víkend opušťák..." Spoiler: No a pak k tomu ještě jako divák začněte myslet a dojde Vám, že přepadnout banku se škorpionem plným ostrých (kde jich na začátku min 10 vypálím do stropu), mířit s ním celou dobu na nevinné lidi, jenom abych neskutečně složitě a komplikovaně zabil šéfa drog.kartelu, který mi zabil mou nevinnou dceru, znamená, že přitom můžete taky někoho dalšího úplně nevinného zabít (dceru někoho jiného, otce od jiné dcery atd. atd.). No a to je taková kravina, že se na konci úplně naserete, a nadáte si, že jste si raději místo toho nezahráli doma Člověče nezlob se... Jedna hvězda za Hádka, jeho herecký projev se mi líbil, zbytek tam byl jak kompars z ochotnického divadla... P.S. pro moralisty typu"Kdo hodnotil nízko, ještě mentálně nedorostl": Tady se u filmů nehodnotí jen "chvályhodné téma", ale především kvalita jejich provedení, herectví, režie, scénář, kamera, dialogy, uvěřitelnost, přesah, atd. atd. A to že Vám se něco pocitově líbí opravdu neznamená, že jste mentálně dorostli (častokrát je tomu právě naopak...) ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Asi jsem viděl jiný film, než většina recenzentů, co zjevně čekají Oppenheimera od televizní produkce...Inu, nízkému IQ se nic nevyrovná, že. Na české poměry docela zajímavý a zpočátku i akční snímek o přepadení banky, které má mnohem hlubší a smutnější podtext, než si většina primitivních, samozřejmě bezdětných, libtardů dokáže představit. 75%. ()

Monggol 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, ktoré sa dotýkajú reálneho života, a to je tento prípad. Má to samozrejme svoje muchy, ale hodnotím to za **** Piatu hviezdu dávam navyše za to, že tuná poniektorí odborníci a fajnšmekri dávajú jednu hviezdu alebo odpad a jedným dychom hodnotia naplno také kokotiny ako Barbie, Svetlonoc a iné výdoblitky súčasnej kinematografie. ()

Galerie (18)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno