Reklama

Reklama

Obsahy(1)

David proti Goliášovi. Asi tak by se dal popsat boj, který vede kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotářský policejní operativec, který se začátkem 90. let v divoké atmosféře východoslovenského podsvětí šikovně pohybuje na hraně zákona. V křehké symbióze zde vedle sebe žijí lokální mafiánské gangy kryté tajnými dohodami se Slovenskou zpravodajskou službou (SIS), podnikatelé a místní policie štědře odměňovaná za přivírání očí před zločiny. Mika nikomu nevěří, aby ho nemohl nikdo zradit, ale když mu je přidělen „neposlušný“ partner Igor Molnár (Juraj Loj), zjistí, že si jsou v mnohém podobní. Oba jsou součástí mechanismu, který chtějí změnit, protože je už nebaví chytat zločince, kteří budou i s usvědčujícími důkazy druhý den propuštění. Reakce ohroženého systému však na sebe nenechá dlouho čekat a spustí se sled tragických událostí. Říká se, že pomsta je nejlepší motivací, i když prohra někdy může znamenat jistou smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (87)

borec999 

všechny recenze uživatele

Drsný krimi triler o tom, že za spravodlivosť by sa malo bojovať, aj keď je všetko a všetci proti vám. A tiež o tom, že 90. roky u nás boli pekná divočina. Slovenské filmy sa v posledných 5-10 rokoch výrazne dvihli hore. A Vojna policajtov je po Invalidovi a Učiteľke za mňa najlepší film, aký u nás vznikol. Na drsnú kriminálku som bol prekvapený ako veľmi je film vtipný a ešte viac z toho, že humor bezútešnú a ponurú atmosféru vôbec nekazil. Ten kto nie je Slovák by väčšinu vtipov zrejme nepochopil (plynú z SK reálií a hlavne alkoholovej kultúry na východe), takže stále si točíme filmy hlavne pre seba a nie pre okolitý svet. Ale čert to ber. Bavil ma dej, postavy a herci (v hlavnej úlohe pozitívne prekvapil Bárta a jeho vzájomná chémia s Lojom, potenciál ukázala aj Anežka Petrová ktorá by mohla byť do budúcna zaujímavou herečkou, no a výborné boli aj vedľajšie postavy ako napr. drsný mafián v Tatrách s lepeňákmi a westernovými hĺbavými pohľadmi, nekompromisná barmanka Žaneta či "Inžinier" Mitaš, ktorý si svoju psychopatickú rolu užil do sýtosti a ja osobne som pri prvých záberoch v jeho očiach a tvári videl niečo z Hannibala Lectera v Mlčaní jahniat), akcia a som ochotný veriť tomu, že takto nejako to mohlo v 90. rokoch u nás reálne fungovať a vyzerať. A nebol na to veru pekný pohľad. Načrtnutému sequelu by som sa nebránil, pretože takto štýlovú kriminálku som v našich končinách zatiaľ nevidel a subjektívne som si návštevu kinu fakt užil. PS. som jediný kto ma po pozretí filmu neodolateľnú chuť ísť na 1 malé pol deci k Patkaňovi? 80% ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Málokedy sa mi stane, že má 150 minútový film drží v pozore od začiatku dokonca. A že to dokáže film slovenský… tak to sa stalo asi prvýkrát. To najdôležitejšie sa fakt vydarilo - scenár a dialógy. Potešili aj vedľajšie mini-príbehy (rohypnol, sadistický nájomný vrah), ktoré do toho hlavného umne zapasovali, a mali význam ! A duo Alexander Bárta, Juraj Loj má veľmi milo prekvapilo. Naozaj veľmi dobre zahrané. Konečne postavy, na ktorých mi aj záležalo a fandil som im. Na druhej strane, najslabší článok filmu bol jednoznačne Ryťmaus (ale tak, marketing musí byť). Neviem komu čo na tomto filme vadí že ešte nie je v červených číslach…. možno predsudky, alebo malo akcie. No toto nemá byť akčný film. Je to krimi-triler z politického prostredia. A sakra vydarený. O niečo slabšie ako nedávny Invalid, no opäť film, na ktorý môžme byt hrdí. A s pekným odkazom na konci -  pre všetkých našich nepoctivých politikov. Objektívne je to za mňa tak 3,5/5... no ako Vychodňar veľmi rád v tomto prípade zaokrúhlim smerom hore. Počuť to naše nárečie v kine... zábava zaručená. ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

V kinu fail na Netflixuu hit. A předzvěst toho, jak kino trh dopadne i u nás a sousedů. Má co máme chodit když ne takové pecky?  Strašně mi to sedlo a první půlka měla zaděláno na nějakou devítku z deseti klidně. Fakt mi to připomnělo francouzské Prohnilé v cool slovenském devadesátkovém prostředí. A ústřední dvojka Bárta a Juraj Loj jsou fantastičtí hlavně Loj tam oproti Štáfkovi působí jako zjevení, ale Štáfka tam přehrává i Rytmus. Už by mu mohlo dojít že na akční role nemá. A já mám pocit že k ženské kráse a úrovni hereček nás Slováci drtí i v kvalitě herců pod 50.   Strašně super a zábavná věc, škoda že tomu v druhé půli trochu spadne řetěz. Ale i tak top překvápko. 8/10 ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je tam ten gangster z Tater, co žere chleby s řízkem od svý ženy a nechává mizet lidi jak David Copperfield. Ten by si zasloužil vlastní TV minisérii. Rytmus v pohodě, trošku karikatura, ale papula mu furt jede v tom jeho bengoro štýle, což do těch devadesátek tak nějak sedí. No a pak ta Žaneta od výčepu, co nenalejvá na sekeru... to je ženská, panečku! ()

rexino 

všechny recenze uživatele

Som si istý, že miestne odpadové hodnotenia v deň premiéry sú všetko precítené a úprimné hodnotenia. Ale teraz k filmu. Teší ma, že slovenská kinematografia si poslednú dobu trúfa ísť do témy 90tok, ktoré sú živé dodnes a potenciál týchto príbehov tu ešte pár rokov bude žiť. Spracovanie má svoju kvalitu a doba, kedy sme sa museli hanbiť za kameru a ústredné herecké výkony je preč. Bárta s Lojom a Jakabom podľa očakávania dobrí. Prekvapila neokukaná tvár Anežky Petrovej. Na moje absolútne neprekvapenie sa potvrdilo, že Rytmus je neherec. Slovenskému filmu by prospelo, ak by si pri marketingu už nabudúce nevypomáhalo miestnou rapovou scénou. Pri hereckých výkonoch, ale aj pri scenériách mňa, ako lokalpatriota, veľmi potešili východniarske exteriéry a hlášky. Áno aj tu bola mafia a v niečom možno ešte drsnejšia ako na západe. Už keď som zbadal pred premiérou dlhú stopáž, tak som sa zľakol, že toto je príliš veľké bremeno. V takom prípade musí totiž film mať veľmi silné napätie a pacing. A toto tu bohužiaľ chýbalo. Úvodný rozbeh bol naozaj pomalý. Samotná "vojna" sa začala diať až poslednú tretinu filmu a aj z nej sme videli len pramálo, aby sa to celé skončilo ako seriálová epizóda bez nejakého väčšieho rozuzlenia a satisfakcie. Chytenie "Zodiaca z wishu" by som ako záver v takomto ambicióznom projekte nečakal. Tým mal byť stret hlavného hrdinu s mafiánskym bossom. Ale tak možno majú tvorcovia nejaké sequelové plány... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel v těchto místech: Košice, Košice-Šaca, Spišská Nová Ves, Žehra, Poprad, Prešov, Sedliacka Dubová, Turňa nad Bodvou, Hosťovce a Banská Štiavnica. Točilo se 33 dní. (Cinemart)
  • Výbuch auta a jeho následné vznícení se natočilo hned napoprvé, ale předcházely tomu dvě zkoušky. Příprava a zkoušky náročného obrazu trvaly 3 hodiny. (Cinemart)
  • Natáčení akčních scén se zúčastnilo 8 kaskadérů. Průměrně byli na place přibližně 3 kaskadéři. (Cinemart)

Reklama

Reklama