Reklama

Reklama

Vedlejší produkt

(seriál)
  • Slovensko Vedľajší produkt
Trailer

Epizody(3)

Obsahy(1)

Může být s pomocí nelegálních metod odhalený vrah stíhán? A jsme si před spravedlností skutečně všichni rovni? Hlavní postavou je detektiv Josef (Tomáš Maštalír) z ostravského oddělení vražd, který je za použití nelegálních metod při dopadení brutálního vraha potrestán každoroční rutinní prověrkou nevyřešených vražd. Díky tomu objeví případ osmnáctileté Evy. Tu před dvaceti lety někdo uškrtil v jejím bytě. Do promlčení vraždy zbývá šestnáct dnů a Josef se je rozhodne využít. Jeho touha najít vraha mu nebrání použít metody, které jsou opět na hraně zákona. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bez ohľadu nato, že sa z homoša z Baťovky stal regulárny politický aktivista, z ktorého sa pogrcalo 75% Slovenska, jeho tvorbu znehodnocovať nebudem. Bebjak mi bol vždy sympatický, akurát kým mnohí iní umelci Jožkove Krónerové slová pochopili do bodky, on zrejme nadobudol pocit, že keď natočil štyri priemerné kriminálky a jeden horor, tak sú teraz všetci zvedavý na jeho názor. Nuž ale, tak to proste chodí, keď zrazu z poza takmer každého závesu vyskakuje jeden bojovník za Ukrajinu za druhým (že Tominko?), čo by až taký problém nebol, no čo je podstatou a čo naozaj mrzí ľudí z branže pána režiséra, je to nedocenené bohémstvo, nulový rešpekt od svojho okolia, či pocit nadradenosti napriek amoralite v sebe ukrytej, keďže tri štvrtiny z nich sú rovnako (ne)registrovaný feťáci, ako minimálne polovička poslancov z parlamentu, ktorí v tom lepšom prípade, potajomky spoločne podnikajú rôzne swingers party. A toto nám ide kázať, čo je (ne)správne. Solídna kriminálka!! Konečne si prekročil tieň filmárskeho priemeru Peťko. Na záver "malý" spojler, tak ak si drbnutý, čítaj ďalej. Čo sa týka záveru a pointy. Áno, presne takto to chodí, toto je realita. Lebo takzvaní manažéri na najvyšších miestach medzi žandármi, sú kurva fakt "apolitický". Omnoho viac, ako dolapenie vraha, ma tentokrát zaujímalo, ako dopadne tá špina v sukni. Škoda, že neboli všetky karty odkryté, ale asi to tak muselo byť. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Co se týče rukopisu Bebjaka, je poznat na sto honů. Kvalitní režie, kamera, styl vyprávění. I příklon k realnýmu stylu kriminální práce má Bebjak už v malíčku. Já s tím prvním dílem byl jednoznačně mezi 4 až 5 hvězdicema. Bohužel ten druhej díl byl plnej vaty a pomalýho vyprávění. Takže mě napadlo, že to bude v poslední části jízda. Nakonec ale Bebjak. Dál nic, vzhledem k tomu, že je to moderní, tak..................?????????????!!!!!!!!!!!!! 50%. Mrzkejch. ()

Reklama

JimDeNiro 

všechny recenze uživatele

To snad nemyslí vážně, takhle to svým způsobem zakončit. Na začátku velmi fajn psychologická krimi, s určitým artovým přesahem, o to se samozřejmě snažila, nevím proč, ale mně jako záběry na ksichty přes celou obrazovku už lezly krkem. Co tohle je za módu.. Ale třetí a závěrečný díl, který měl být TOPkou ve vyšetřování a nějakým zakončením minisérie se mnou řádně vymrdal. Možná ani tak nejde o to, jak to skončilo, ale o to, že poslední díl byl jakoby zkratkovitý a šup a rychle to skončíme. je to škoda, a navíc po poslední půlminutě chci další díl. S tím se tady dalo pěkně pracovat. Byly nějaké nedořešenosti - alespoň pro mě.  Ale jinak Bebjaka mám rád, on má rád žánrovky a drží se jich. Tady dělal co se dalo, režie dobrá, ale se scénářem bohužel nic neudělal.. jen mě zaráží, proč jako slovenští herci nemluví slovensky? Z jakého důvodu. Vždyť Maštalírův akcent je slyšet na sto honů a je otřesný. Jinak hraje dost fajn, Zuzana Stivínová navrch je záruka kvality a navíc má docela zajímavou roli, zbytek tak nějak přihrává. Bohužel, Hoffman nemá absolutně co hrát a hraje druhé housle, a Čuba - to byl fór? ve vážně míněné krimi hrát šaška a dementa zároveň, to asi ne. To byl kastingový omyl. On je prostě do skečů a komedií. Ale přes to všechno, k úctě k Peterovi Bebjakovi, slabé 4 testy DNA. V kontextu všech dílů si je asi zaslouží. Škoda fakt, že se mnohem lépe nepoprali se závěrem minisérie... 70% ()

jfaba 

všechny recenze uživatele

Překriminálkováno! Něco je dobré, něco ne. Toto patřilo do té druhé kategorie. A ten konec... jedno oko nezůstalo suché. A prosím, už žádné pokračování. Bylo toho až dost. Rýpli jsme si do vyšších kruhů, to jsme demokratičtí. Hurá. A pane Bebjak, vyměňte herce. Divák pozná, že to je vaše dílo jen podle jednoho herce. A nebyl nic moc. Ani jeden. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Peter Bebjak umí kriminálky a rád si hraje s psychologií postav, ale pravdou je že ne vždy mu to vyjde. Vedlejší produkt je jeden z těch kousků kde to dopadlo tak nějak napůl. Samotná premisa která vede k zamyšlení zda je ok když se vyšetřovatel pohybuje v šedé zóně a využívá prostředků které nejsou úplně legální (a zlegalizuje si je až dodatečně) je rozhodně zajímavá (hodně kriminálek po celém světě to ukazuje jako běžnou praxi bez většího dopadu), ale tady to v posledním díle vyšumí do ztracena a za sebe sem čekal uspokojivější katarzi. Samozřejmě že ani v reálném životě nikdy všechno nevyjde jak by si člověk přál, ale tady Bebjak položil nějakou otázku a nakonec na ní nedokázal a nebo nechtěl odpovědět, čímž udělal z Vedlejšího produktu pouze další obyčejnou kriminálku bez přidané hodnoty…60% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (10)

  • Na natáčení se průběžně podílelo zhruba 275 komparzistů. (Česká televize)
  • Během filmování se před kamerou objevili také 3 skuteční policisté, 3 dozorci, 2 řidiči tramvaje, 2 reální záchranáři a 10 kaskadérů. (Česká televize)

Reklama

Reklama