Reklama

Reklama

Vedlejší produkt

(seriál)
  • Slovensko Vedľajší produkt
Trailer

Epizody(3)

Obsahy(1)

Může být s pomocí nelegálních metod odhalený vrah stíhán? A jsme si před spravedlností skutečně všichni rovni? Hlavní postavou je detektiv Josef (Tomáš Maštalír) z ostravského oddělení vražd, který je za použití nelegálních metod při dopadení brutálního vraha potrestán každoroční rutinní prověrkou nevyřešených vražd. Díky tomu objeví případ osmnáctileté Evy. Tu před dvaceti lety někdo uškrtil v jejím bytě. Do promlčení vraždy zbývá šestnáct dnů a Josef se je rozhodne využít. Jeho touha najít vraha mu nebrání použít metody, které jsou opět na hraně zákona. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Otevřený konec je celkem běžný vyprávěcí postup, je otázka, co z něj je a co není oslím můstkem do hypotetickou další řadu. To stejné se týká také jednání hlavní postavy, jakým způsobem rozpohybovala ty vedlejší, aby seriál nakonec dopadl tak, jak jsme ho viděli. A také to, že druhý z případů byl dost upozaděn. Stále se nemůžu rozhodnout, jestli je to deviza, nebo nedostatek Vedlejšího produktu, každopádně vše drží pohromadě jistá režie Petra Bebjaka a korunuje famózní hudba Juraje Dobrakova, já toho chlapa miluju čím dál víc! 70%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nadštandardne kvalitná česká kriminálka, a trochu aj slovenská, ktorú som zhltol naraz, a to pri troch hodinách je čo povedať, keďže som ju videl ako film, bez akýchkoľvek predelov medzi epizódami. Spravodlivosť na česko-slovenský spôsob je vystihnutá dokonale, Maštalír filmu vládne a jeho spôsoby vyšetrovania za hranou nielen zákona, ale aj zdravého myslenia, vo filme zaujmú. Vedľajším produktom nespravodlivosti v systéme býva to, že ľudia chcú zobrať spravodlivosť do vlastných rúk. –––– Ač se tehdy stalo cokoliv, ještě je čas to napravit. ()

Reklama

jfaba 

všechny recenze uživatele

Překriminálkováno! Něco je dobré, něco ne. Toto patřilo do té druhé kategorie. A ten konec... jedno oko nezůstalo suché. A prosím, už žádné pokračování. Bylo toho až dost. Rýpli jsme si do vyšších kruhů, to jsme demokratičtí. Hurá. A pane Bebjak, vyměňte herce. Divák pozná, že to je vaše dílo jen podle jednoho herce. A nebyl nic moc. Ani jeden. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá minisérie, občas špatná (módní) kamera, vzhledem k začátku jsem čekal přece jen propracovanější konec a ne že z policajta udělají úplnýho blba. Asi to mělo sloužit k tomu, aby se divák dojmul a zaláteřil na nespravedlnost. Otevřené konce nesnáším, ale zde to takhle nevidím, za mě je to v pohodě. Neskutečně mě ovšem iritovala hudba, resp. to věčné vrzání. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Peter Bebjak umí kriminálky a rád si hraje s psychologií postav, ale pravdou je že ne vždy mu to vyjde. Vedlejší produkt je jeden z těch kousků kde to dopadlo tak nějak napůl. Samotná premisa která vede k zamyšlení zda je ok když se vyšetřovatel pohybuje v šedé zóně a využívá prostředků které nejsou úplně legální (a zlegalizuje si je až dodatečně) je rozhodně zajímavá (hodně kriminálek po celém světě to ukazuje jako běžnou praxi bez většího dopadu), ale tady to v posledním díle vyšumí do ztracena a za sebe sem čekal uspokojivější katarzi. Samozřejmě že ani v reálném životě nikdy všechno nevyjde jak by si člověk přál, ale tady Bebjak položil nějakou otázku a nakonec na ní nedokázal a nebo nechtěl odpovědět, čímž udělal z Vedlejšího produktu pouze další obyčejnou kriminálku bez přidané hodnoty…60% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se v Praze a Ostravě. (SONY_)
  • Produkčně nejnáročnější scénou byla sekvence výbuchu v chatě, na které se vedle herců a členů štábu podíleli také hasiči, záchranáři, kaskadéři i odborníci na speciální efekty. (Česká televize)

Reklama

Reklama