Reklama

Reklama

Jestli jednou odejdu

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Pod zdánlivě klidnou hladinou každodenního soužití probíhá v rodině se dvěma dospívajícím dětmi dlouhodobý proces citového strádání. Matka Helena cítí, že rodině ve všem slouží a manžel i děti vyžadují její služby s naprostou samozřejmostí. Narůstá v ní zklamání a jednoho dne konečně promění větu "Jestli jednou odejdu" v čin... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (54)

honajz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že si tvůrci měli rozmyslet, jestli chtějí natočit psychologické drama, nebo komedii. Protože tohle začne jako drama, kdy divák čeká různé pohledy na situaci z mužské i ženské strany, aby se toto téma co nejvíce rozebralo, ale dostane se mu frašky ve stylu vdaná panička a tři nápadníci, jeden směšnější než druhý, a jejich tokání je věnována většina nadbytečné stopáže, takže se nic neřeší ani nevyřeší. Což je škoda, protože námět je zajímavý a řeší jej myslím hodně lidí v dlouholetém manželství. Jinak Bydžovská je zde zvláště v začátku na zabití, její hysterické výlevy jsou skutečně přehnané. A mimochodem, myslím, že by příběh líp fungoval, kdyby si Janžurová s Maciuchovou prohodily role. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Iva Janžurová tak vytrvale a dlouho hrozí svým sobeckým rodinným příslušníkům odchodem, až jednoho dne pohár trpělivosti přeteče a "služka" v domácnosti skutečně odejde. O chod domácnosti se bude muset postarat manžel a jejich dvě dospívající děti. Jenže uklízení, žehlení, praní a vaření je pro ně něco z oblasti scifi, ale časem jde všechno, když se chce. V rámci televizní tvorby se jedná o velmi příjemný televizní film ve zkušené režii televizního matadora Františka Filipa. Janžurová předvádí jinou Janžurovou, než jsem byl zvyklý, a to hlavně herecky soustředěnou, bez divokých teatrálních gest. Rovněž zbývající osazenstvo Brabec jako její manžel, Bydžovská jako dcera a početný zástup nápadníků mají co nabídnout ze svého hereckého rejstříku. Pohodová komedie, která možná nemá daleko od reality citově strádajících manželek středního věku, které taky mají právo svůj život žít a ne ho jen přežívat. 80% ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Maminčina vzpoura v podání Ivy Janžurové senzační, to je tak, když pohár trpělivosti přeteče.. Přiznávám, že jsem se celou dobu pobaveně usmívala a místy smála nahlas, tak nějak podobně jako Zuza Bydžovská.. Prostě příjemná záležitost o jedné rodinné otrokyni, která jednoho dne řekne dost.. Herecké obsazení mně velice příjemné, Hana Maciuchová tvoří filmový pár s Radkem Brzobohatým, několikrát mě odbourali, filmový manžel Vladimír Brabec parádní, akorát si občas roztomile stál na vedení, no a nemohu nezmínit Stellu Zázvorkovou v roli babičky, ta byla úplně dokonalá.. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatická komedie, ve které 3 muži (Brzobohatý, Zedníček, Císler) svádí ženu (Janžurka). Vtipné, ale ruku na srdce a to nic proti Ivě Janžurové nemám, právě naopak, ale v téhle roli by ji asi moc mužů nesvádělo. Nejlepší na celé inscenaci je neustále se chechtající Zuzana Bydžovská, ta teda jede!! ()

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele

Ani sa mi nechce veriť, že keď som túto inscenáciu videla asi tak ako 11 ročná v televízii, naozaj som sa strašne bavila. Pamätala som si scénu so saunou a nápadníkmi, ktorá asi ako jediná ma zaujala aj teraz, ale inak som nudou prezývala skoro celý čas a čakala kedy konečne so seba herci vyžmýkajú to čo vlastne chceli povedať. Pravdaže všetko sú to páni herci, ale fakt vám svojská mladá Bydžovská s tým smiechom nezačala píliť nervy? Rada som sa vrátila do tej atmosféry spomienok, ale škoda že už to nefunguje. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Trio hereček Zázvorková, Janžurová a Bydžovská si záhrála ve stejných rolí babičky, matky a dcery i ve filmu Ten svetr si nesvlíkej (1980). (M.B)
  • V závěrečných titulcích je postava, kterou hraje Vladimír Brabec chybně označena jako Marek a ne Milan. (JohnnyV)

Reklama

Reklama