Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se roti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního" člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že je to průměrný film. Nejvíce se mi na něm líbila ta mluvící zvířátka a jejich hecy, to jsem se skutečně zasmál. Eddie taky nebyl k zahození. Tento snímek se hodí na zpestření dne a také docela pro nejmladší generaci. Je jasné, že od něho nemůžeme očekávat žádné brilantní herecké výkony, ale jak říkám, někdy postačí na slušnou podívanou i tohle. Já dávám 3*. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu jsem vyrůstal , možná to byl i jeden z filmů který jsem viděl mezi prvními . A i po těch letech se mi tenhle doktor líbí . Nemá možná v sobě nic unikátního , ale přece jsou tam zvířátka a ty my přece máme všichni rádi navíc umí být pěkně vtipná . ( 10.2.14/MAC/5hvězdičku přidávám z nostalgie ) ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dost podhodnocená komedie z posledního období, kdy se ještě dal Murphy považovat za komediální špičku.Dneska jsem se po dlouhý době na film kouknul v televizi a smál jsem se víc než dost.Jasně, humor je místy dost infantilní, ale Eddie hraje dobře a mluvící zvířátka na mě prostě vždycky fungovali, jeden z posledních opravdu hodně dobrých filmů v jeho kariéře.70%. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Zábavný snímek o doktorovi, který v dětství ztratí schopnost mluvit se zvířaty a až v dospělosti se mu tato schopnost vrací při nešťastné srážce psa Luckyho. Dr. Dolittle je jedna z dobrých komedii s Eddiem, která pobaví i po tolika letech, strašně ráda na tento film vzpomínám. Mým srdcovým je ale díl druhý, kde doktorovo hlavními tématy jsou schopnost mluvit se zvířaty, kácení lesa a milostné problémy jednoho rozhýčkaného medvěda. Zde se totiž dr. Dolittle rozhodl na popud roztomilých zvířátek hájit jejich práva a les. A rozhodl se na to jít skrze medvědy. Pokud by se mu totiž podařilo dát dohromady dva (samce a samičku) medvědy ohroženého druhu, bylo by vyhráno. Potíž je v tom, že samec žil dlouhou dobu v cirkusu a do divočiny se mu příliš nehce. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Já nevím, celou sérii jsem měl jako malý rád a obzvláště jedničku. Eddie Murphy je sympaťák, a i když později podepsal i mnoho pochybných rolí, podle mě je role Dr. Dolittla povedená a film jsem si užil i po letech. Nechte mi to alespoň jako guilty pleasure...81% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Severoamerické tržby byly 144,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 294,5 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama