Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se roti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního" člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

majklfly 

všechny recenze uživatele

postavá napsaná akorát pro Eddieho. Bláznivý herec,roztomilá zvířátka spousta jednoduchého humoru. Rodinná komedie, jak ušitá. Po tom, co mě malá Anička zatahala za rukách a se slzami v očích se zeptala "Myslíš, že opravdu existuje Dr. Dolittle?" jsem pochopil myšlenku filmu. A to, že si já podoíral víčka sirkama šlo maximálně bokem... ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Murphy se skutečně musel zbláznit. Dolittle byl začátkem konce jeho slibně rozjeté kariéry. Hned v první minutě dojde na obligátní čichání k lidskému zadku a dál to není o mnoho lepší. Zřejmě má jít o humor stavěný na míru pro původní otroky z Afriky. Snesitelné to je díky uhrančivé Wilson, jinak nefunguje nic. ()

Reklama

Sosak 

všechny recenze uživatele

Docela vtipná, i když občas přehnaně infantilní komedie s Eddie Murphym. Zvířata mě neberou, takže pokud vy sami třeba sbíráte plakáty koní, nebo - já nevim - máte doma zvěřinec a do toho ještě rádi chodíte do zoo, tak si přičtěte jednu hvězdu navíc. No a pokud nesnášíte hollywoodské komedie, Eddiho Murphyho, zvířata, jednoduché příběhy s happy endem nebo rodinné filmy tak si uberte rovnou dvě hvězdičky. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Zábavný snímek o doktorovi, který v dětství ztratí schopnost mluvit se zvířaty a až v dospělosti se mu tato schopnost vrací při nešťastné srážce psa Luckyho. Dr. Dolittle je jedna z dobrých komedii s Eddiem, která pobaví i po tolika letech, strašně ráda na tento film vzpomínám. Mým srdcovým je ale díl druhý, kde doktorovo hlavními tématy jsou schopnost mluvit se zvířaty, kácení lesa a milostné problémy jednoho rozhýčkaného medvěda. Zde se totiž dr. Dolittle rozhodl na popud roztomilých zvířátek hájit jejich práva a les. A rozhodl se na to jít skrze medvědy. Pokud by se mu totiž podařilo dát dohromady dva (samce a samičku) medvědy ohroženého druhu, bylo by vyhráno. Potíž je v tom, že samec žil dlouhou dobu v cirkusu a do divočiny se mu příliš nehce. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dr. Dolittle je přesně typ komedie pro Eddieho Murphyho. Možná bych si ještě představil Jima Carreyho. E. M. nám zase ukazuje, že dokáže hrát nejen gesty a vystupováním, ale celkově mimikou a především očima. Pravdou však je, že od dob Policajta v Beverly Hills a 48 hodin (Cestu do Ameriky jsem neviděl, ale je též dobře hodnocená), nic tak) úžasného nenatočil. Ani Zamilovaný profesor, jeho pokračování ani tento film nejsou zdaleka tak dobrými komediemi. Opět zde najdeme docela dobré vtipy a hlášky u kterých jsem se zasmál, ale celkově mají filmaři co dělat, aby děj utáhli na filmovou stopáž. Dějová linka se po čase začíná točit v kruhu a těžko se jí hledá cesta ven. Navíc film není zrovna pro děti a ani bych ho tak neprezentoval. Vždyť většina zvířat mluví dost sprostě anebo používají věty, kterým dítě bude těžko rozumět. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama