Reklama

Reklama

Lovec démonů

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Agenta FBI Wesleyho Doylea (Powers Boothe) během vyšetřování série vražd v Texasu vyhledá mladík (Matthew McConaughey), který se představí jako Fenton Meiks a který tvrdí, že zná identitu hledaného sériového vraha nazývaného "Ruka boží". Byl jím jeho bratr Adam, který zavraždil řadu lidí a potom sám sebe. Sebevrahův tragický osud je však jen částí příběhu navenek obyčejné rodiny Meiksových, který se začal dramaticky měnit před více než dvaceti lety.

Ovdovělý, hluboce věřící otec Meiks (Bill Paxton) láskyplně vychovává své dva syny - dvanáctiletého Fentona (Matthew O'Leary) a devítiletého Adama (Jeremy Sumpter). Jednoho dne jim však oznámí, že ho navštívil anděl a uložil mu zničit "démony" - konkrétní, navenek obyčejné muže a ženy, kteří chodí po světě, aby šířili smrtící zlo. Adam se ochotně připojuje k otcově tajnému "božímu dílu" a pokračuje v něm i po jeho smrti. Fenton však pochybuje o otcově příčetnosti a začíná váhat, zda nemá zradit ty, které miluje, a pokusit se zastavit je v naplňování jejich vražedného plánu. Agent Doyle se rozhodne ověřit mladíkovu výpověď a vydává se po stopách pravdy a lži skryté v osudech rodiny Meiksových. Na konci jeho pátrání však na něj (a především na diváka) čeká šokující odhalení

Nevšední thriller s hororovými prvky je režijním debutem herce Billa Paxtona (Apollo 13, Twister, Titanic). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom co dokáže víra a její stinná stránka.Snaha o zneškodnění démonů mezi náma kde hlavní roli hraje vynikající Matthew McConaughey v roli ,která se celou dobu zná jiná než nakonec je a Bill Paxton v roli otce kterého osvítil Bůh.Atmosféra je dobrá a celkový děj se dobře stupňuje k poměrně neočekávanému finále.Snímek doporučuji nejen pro ty co mají rádi nadpřirozeno atd.Za mě celkově 75 % a čtyři hvězdy. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit naprosto stupidním českým názvem, který evokuje tuctový béčkový horor. Frailty je povedený thriller s náboženskou tématikou (mám tyhle filmy rád, proto možná to vyšší hodnocení). Paxton zvládá režii poměrně slušně, i když tu nějaký chyby jsou (až příliš překombinovaný skoky v čase a možná si mohl odpustit to vnuknutí anděla pod autem), ale atmosféru to má. Velmi dobře hrají kromě McConaugheyho také oba malí kluci, jejichž role jsem jim beze zbytku věřil. Zde tolik diskutovaná pointa mi nějak nevadila (její první část jsem nečekal, tu druhou už ano) a dodala filmu nový rozměr. Logické chyby, které tu taky někdo zmiňuje, tu samozřejmě jsou a celý je to trošku za vlasy přitažené, ale přesto je to fajn filmek. Taktéž hudba a kamera byly solidní, takže se ve výsledku jedná o příjemný netuctový thriller, který možná lehce nutí k zamyšlení. 70% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý debut herce Billa Paxtona, který se podle mě nemá za co stydět jelikož příběh mi přijde velice zajímavý a herecké výkony také nejsou špatné. Jak se ze začátku zdá, že ten otec má zaděláno na masového vraha roku tak nakonec z toho vyplyne velice roztodivný závěr a ke konci to nenechá v návalu informací vydechnout. Spíš než horor bych to přiřadil k thrilleru a to velice temném thrilleru s pointou, která nenechá jentak na pochybách. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bůh žehnej Americe a ostří sekery protínající krční tepnu bezvěrců.. Táta roku Paxton je Boží ruka, soud i trest a ve své nově zřízené krvavé ordinaci v růžové zahradě zbavuje za pomocí potomků a sekyry s nápisem OTIS (Only The Innocent Survive?) svět démonů. Ucházející napětí a na nováčka řemeslně zručnou režii sráží závěrečný dýchavičný twist modrookého McConaugheyho, který by měl radši zůstat už jen u předvádění břišních destiček v romantických komediích a věrtel nelogičností (neznámý člověk vpuštěn do kanceláře agenta FBI, ten pak jede s podezřelým na místo činu sám, žádní svědci únosů démonů atd.), ale ty lze všechny vlastně vysvětlit tím, že to tak Bůh chtěl, tak co se vzrušuju. Teď už konečně vím, čím se po večerech baví se synkama Ned Flanders.. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Zajímavý filmeček,který stojí určitě za skouknutí,ovšem na druhou stranu zas nějak převratnej není a nic nového nepřináší.Finále je ovšem docela překvapivé a vyvedené.Spíš než do žánru thrillerů či horrorů bych Lovce démonů zařadil mezi psychologické filmy.Bill Paxton na diváky neutočí krvavými,lekacími,nebo nervy drásajícími scénami,ale temnou,postupně hustnoucí atmosférou,založenou na jednání určitých lidí a jejich skutcích.Atmosféra je budovaná postupně a pomalu,tak jak by to podle mě bylo být.Po shlédnutí filmu mě sice napadlo pár otázek,které film vyvolal,ale ani náhodou bohužel nevysvětlil.Nejsou to zas tak ale naštěstí otázky podstatné,které by zničili celkový dojem z filmu.Film jako celek doporučuji!!! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • Bill Paxton během natáčení použil jen jednu plechovku piva, protože získali jedinou plechovku šunky z roku 1979. (Chatterer)
  • Jeremy Sumpter, který hrál Adama, se původně ucházel o roli Feltona. (Chatterer)

Reklama

Reklama