Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní šéf v Kameníkově Pepa Novák má plno starostí. Ráno se marně snaží uspokojit roztouženou manželku Vilmu, na stanici ho čeká otřesený sportovec, kterého znásilnila babka Kropáčková, a v terénu místní podnikatelé, zuřivě pátrající po zázračném modrém pramenu, který povzbuzuje sexuální chutě a potenci. Nedávno vytryskl ze skály na zámku a nyní zase nečekaně zmizel. Pramen totiž v tuto chvíli vyvěrá ze zdi domku babky Kropáčkové, která ho stáčí do lahví. Ředitel školy představí podřízeným nového tělocvikáře Marka, který se okamžitě stane středem zájmu kolegyň. K jejich zklamání však chodí s lékařkou na místní psychiatrii, která má plné ruce práce, protože se musí postarat o znásilněné muže. Nejhorší je, že obětí přibývá a mezi nimi jsou i Pepovi podřízení, kteří měli za úkol přivést Kropáčkovou k výslechu. Když podnikatelé zjistí, kam zmizel zázračný pramen, pokusí se přimět babku, aby jim domek prodala. Jenže věci nejsou tak prosté, jak se zdají. (TV Nova)

(více)

Recenze (639)

Dadel odpad!

všechny recenze uživatele

Dadel díval se s dědečkem na Kameňák 2. Ani jeden z žertů nepřišel Dadelovi natolik žertovný, aby se mohl zasmáti. Dědeček, vzpomenuv si, že Dadel se i u Kameňáku 1 ani jedinkráte nezasmál, využil toho k následujícímu žertíku: "Dadeli", pravil sivý taškář se šelmovským úsměvem, "spočítal jsem, že ses u Kameňáku 2 smál desetkrát více nežli u Kameňáku 1". "Toho nemožno, dědečku", nedůvěřoval Dadel, "ani jedinkráte jsem se u Kameňáku 2 nezasmál, jak jste mohl takovéhoto výsledku dosíci?". Teprve když Dadel nalistoval v učebnici malou násobilku pro 1. stupeň měšť. školy, pochopil. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Od zhlédnutí tohoto filmového skvostu již uplynula pěkná řádka let, ale dodnes mi není jasné, jak ta Kropáčková znásilnila celý policejní sbor. Opět to není tak špatné, jak zde nejeden bystrý ,,intelektuál" tvrdí. Film jsem viděl v mladším věku mockrát, protože jsem neměl moc jiných filmů. Opět se jedná o pohodový výcuc vtipů zařazených místo dialogů ve hraném filmu. Občas to vyjde, občas ne. 3* ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie zbierky najrôznejších vtipov, anekdôt a kameňákov je o niečo viac zvládnutejší než predchádzajúci prvý diel. Vtipy sú za sebou lepšie poskladané, takže dávajú lepší zmysel a vytvárajú dej. A o dej ide predovšetkým. Ten tu je ďaleko lepšie vyobrazený, ale bohužiaľ, k dokonalosti má stále ďaleko. Stále je to také kŕčovité. Cieľom filmu je však pobaviť, čo spĺňa dokonale a nie je tomu čo uprieť. Kto sa chce zasmiať, odporúčam. Kto chce zhliadnuť kvalitný príbeh, nech sa poobhliadne po niečom inom. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Kdybych to měl brát vážně, ze všech tří dílů je dvojka složená z nejlepších (ale taky nejprovařenějších) vtipů. Co ji činí úchvatnou je, že nemá absolutně nic jiného. Troška nejenže zcela resignoval na děj (což je samozřejmě zcela v duchu postmoderní kynematografyje a je to záslužný umělecký experiment), ale i na jakékoliv herecké výkony a logiku i v rámci jednotlivých scén. Kameňák - a to, jak teď mohu s čistým svědomím říci, platí pro celou sérii, - nesplní vůbec žádná divácká očekávání. Čímž se komedie, jejíž hodnotící zařazení se pohybuje někde mimo hranice latinské abecedy, posouvá k hranicím experimentu. Troškův výtvor už není žumpou, ale nepochopeným art experimentem, trošku ve stylu starého Eda Wooda. Proto mu nemohu nedat nejvyšší hodnocení. P. S. Nemůžeme za tak příšernou kvalitu filmu tak nějak kolektivně? Je složen z českých vtipů, které vytvářel český národ. Pokud jsou ty vtipy dementní, nesvědčí to ani tak o impotenci Troškově, ale o impotenci národní. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Panebože, chlape, vy jste tak blbej, že mi na vás nestačej ani ty tabulky tady.." ;) Byl kdysi jeden velmi talentovaný režisér.. Jmenoval se Zdeněk Troška.. Jednoho dne však podlehl zcestné myšlence o vlastní velikosti, důležitosti a nezbytnosti, když se pasoval na tuzemského boha zábavy chudých.. Ztratil navíc schopnost sebereflexe, což je cesta do pekel v každé profesi, a tak se těm, co ho kritizují, jen směje.. I dnes však Zdeněk umí, byť už jen legraci a film mimo tabulky i mé vlastní hranice chápání.. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (21)

  • Ve všech scénách je venku slunečno. (Jyrka)
  • Ve scéně, kde policista předává žádost k předvolání staré Kropáčkové (Anna Vejvodová), je naprosto zřetelně vidět, že papír je prázdný. (Petr.Penicka)
  • Tchýně pana Kohna (Josef Laufer) Ester (Eva Tauchenová) má svátek 19.12. Ve filmu však můžeme v den jejího svátku vidět záběry z letního dne. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama