Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní šéf v Kameníkově Pepa Novák má plno starostí. Ráno se marně snaží uspokojit roztouženou manželku Vilmu, na stanici ho čeká otřesený sportovec, kterého znásilnila babka Kropáčková, a v terénu místní podnikatelé, zuřivě pátrající po zázračném modrém pramenu, který povzbuzuje sexuální chutě a potenci. Nedávno vytryskl ze skály na zámku a nyní zase nečekaně zmizel. Pramen totiž v tuto chvíli vyvěrá ze zdi domku babky Kropáčkové, která ho stáčí do lahví. Ředitel školy představí podřízeným nového tělocvikáře Marka, který se okamžitě stane středem zájmu kolegyň. K jejich zklamání však chodí s lékařkou na místní psychiatrii, která má plné ruce práce, protože se musí postarat o znásilněné muže. Nejhorší je, že obětí přibývá a mezi nimi jsou i Pepovi podřízení, kteří měli za úkol přivést Kropáčkovou k výslechu. Když podnikatelé zjistí, kam zmizel zázračný pramen, pokusí se přimět babku, aby jim domek prodala. Jenže věci nejsou tak prosté, jak se zdají. (TV Nova)

(více)

Recenze (639)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Rok se s rokem sešel a jak Zdeněk Troška prozradil už ve filmu o filmu k prvnímu dílu, dvojka byla na spadnutí prakticky okamžitě. Co se změnilo? Větší množství amatérských či začínajících herců nahradily celebrity, technicky šla nahoru kamera, dolů hudba a scénář se pokusil rozvést příběhy archetypálních postav z jedničky. Zážitek opět extrémní, dneska už je to naštěstí dobová konzerva, která pořád ještě připomíná časy nevyrovnání se s minulým režimem. Politické vtipy ztratily pointu, určitý náhled na každodennost zavál čas. Jinak tu máme ocenění na 26. festivalu české filmové a televizní komedie Novoměstský hrnec smíchu z Nového Města nad Metují a 1. výroční ceny DAVID pro nejlepší DVD video roku 2004. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Určitě horší než první díl. Je to opět bezdějový film s pár trapnými scénami a nesympatickými postavami. Vtipy musí znát snad každý, kdo žije na Zemi. Tento film je v podstatě směsice nejznámějších českých vtipů a do toho je vloženo něco, čemu Zdeněk Troška říká děj. Jednu hvězdu dávám za to, že sem se párkrát mírně usmál. 1 hvězda. ()

Reklama

Terter odpad!

všechny recenze uživatele

Úvahy o tom, jestli je lepší jednička nebo dvojka je jako přemýšet, jestli je lepší mor nebo lepra. Ano, pan Troška se nepoučil a po roce přichází s pokračováním svého (s)hitu, aniž by vzal na vědomí, že "vtipy", které tvoří výplň této série jsou z doby kamenné a dnes už sotva pobaví retardovaného konzumenta toulenu. Ale stále mnoha lidem stojí za to jít do kina na film poslepovaný z těchto "kameňáků". Jaká ironie. ()

Dadel odpad!

všechny recenze uživatele

Dadel díval se s dědečkem na Kameňák 2. Ani jeden z žertů nepřišel Dadelovi natolik žertovný, aby se mohl zasmáti. Dědeček, vzpomenuv si, že Dadel se i u Kameňáku 1 ani jedinkráte nezasmál, využil toho k následujícímu žertíku: "Dadeli", pravil sivý taškář se šelmovským úsměvem, "spočítal jsem, že ses u Kameňáku 2 smál desetkrát více nežli u Kameňáku 1". "Toho nemožno, dědečku", nedůvěřoval Dadel, "ani jedinkráte jsem se u Kameňáku 2 nezasmál, jak jste mohl takovéhoto výsledku dosíci?". Teprve když Dadel nalistoval v učebnici malou násobilku pro 1. stupeň měšť. školy, pochopil. ()

kocik1 odpad!

všechny recenze uživatele

No to je nápad k nezaplacení - natočit sérii laciných fórků jako film. Úroveň jako kdyby je vyprávěl starej Pařízek po desátém pivku chlapům v hospodě. Nechci panu Troškovi radit, ale až zase bude chtít být tak třeskutě vtipnej, ať si zkusí pustit vyprávěnky p. Menšíka. Natočit ho bylo jistě levnější a člověk se při sledování jeho pásem nemusí stydět za sebe, že na to kouká, i za vypravěče, že se k tomu propůjčil. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy Pepíček (Tomáš Lipský) leze oknem vysvobodit dědu z přivázané lavičky, můžeme si všimnout, že Pepíčkovy pomáhá do okna jeden z členů štábu. (Mr.Hudson)
  • Rostislav Justin Valeš, který hraje Oldu, je v prvním déle Kameňák (2003) v titulcích uveden jako Rostislav Valeš. V tomto pokračování je ovšem uveden jako Justin Valeš. (JT19)
  • Točeno v Týně nad Vltavou a na zámku Koloděje nad Lužnicí. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama