Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Jeff a Amy Talorovi jedou přes Nevadskou poušť do San Diega. U odlehlé benzínové pumpy si jejich luxusního džípu všimne řidič Earl, se kterým má Jeff drobný konflikt. Když mají o něco později poruchu na voze, nabídne jim pomoc řidič kamionu Red Barr, který slíbí, že Amy odveze k telefonu v blízkém motelu. Když pak zjistí, že závadu někdo způsobil úmyslně, spěchá za manželkou. Ta však zmizela. V motelu, odkud měla volat pomoc, ji nikdo neviděl. Jeff dohoní kamion, Barr však Jeffovi i zastavené policejní hlídce tvrdí, že jeho ani jeho ženu nezná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (219)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nesnáším kamióny a jejich řidiče! Tam u nás na uzoučké okresce v Prdelovicích vás tyhle obří stvůry klidně přinutí vjet s autem do příkopu, zalátané silnice jsou po nich samá lochna, krajnice rozpraskané a ulámané, kolem cyklistů se klidně proženou v 20 cm vzdálenosti stylem Rallye Horní - Dolní a mají na háku, jestli Vás sfouknou někam do škarpy nebo přímo pod svá kola. Na dálnicích čumí na televizi a luští křížovky, místo aby se věnovali řízení. A jako by tohle všechno nestačilo, ta bezohledná pakáž krade pocestným manželky! Ale někteří pocestní za sebou mají béčkovou akční kariéru a umí v sebeobraně kousnout... 70% - spíše z nostalgie. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Začátek typicky mysteriózní, zbytek pak jeden velký útěk, pronásledování a nakonec docela slušná silniční řežba. Nakonec ne takový průšvih, jaký jsem dle modrých čísel očekával. Samozřejmě se dostalo na hromadu nelogiky, kdy už jen ze začátku, že nechá hrdina svou ženu odjet s úplně cizím a pochybným chlápkem budí vlnu nepochopení. Ale nebýt toho, neměl by ani film o čem být. Ale jinak slušná zábava na večer. 60% ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Že je celá pointa filmu neoriginální a divná, to bych ještě bral. Přece jenom jde o film, kde se dá leccos přehnat. Ale tradiční závěrečné zvrhnutí z průměru až téměř k odpadu, to je snad v amerických filmových školách předmět číslo jedna. Prostě Únos si frčí vesele okolo svých tří hvězdiček bez jakýchkoliv problémů a najednou bum, facka jak prase, a jsme už jenom na jedné hvězdě. Tím pádem je výsledek neoslnivý. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film mi príde ako nakrútený len tak mimochodom medzi väčšími projektmi. Ale plne sa im vyrovná a mnohé predčí. Nenápadný príbeh, aký by sa pokojne mohol stať. Výborná hudba Basil Poledouris nás zbytočne nemasíruje v každom zábere, ale keď už je, plne dotvára atmosféru - bezmocnosť, zúfalstvo, napätie. Len mohli trebárs ukázať, čo sa stalo so šerifom Boydom. Pre celok nedôležité, ale nebolo by od veci vedieť to. Bol to sympaťák. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem koukal přímo na Vánoce, a možná to není ten nejlepší nápad koukat na takový film po Štědrovečerní večeři, ale fakt je, že to byl jediný film, který mě v televizi zaujmul, a to se mi na něm líbilo. Sice nápad není nijak zajímavý, ale Kurt Russell tomu dodává patřičnou vizáž a díky němu to všecko solidně ubíhá. Únosů už jsme tu měli už opravdu hodně a abych pravdu řekl, tenhle se od jiných ničím zvláštním nevyjímá, jen se mi na něm líbilo, že mě dokázal zaujmout a to je na takovýto film co říct. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Videohra, ktorú hrá Redov (J.T. Walsh) syn, ktorého hrá Vincent Berry, je "Ultimate Doom". (m.a.t.o.)
  • Jeffové (Kurt Russell) červené auto má poznávaciu značku Massachusetts 365 QUH. (ČSFD)
  • Natáčalo sa vo viacerých lokalitách v Kalifornii, Utahu a Nevade. Napriek tomu odvážal Kurta Russella (Jeff Taylor) každý deň z miesta natáčania vrtuľník do Los Angeles, aby mohol byť so svojou rodinou. Nasledujúce ráno bol vrtuľníkom opäť dopravený na miesto natáčania. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama