Reklama

Reklama

VOD (1)

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Dosť nudné, podobných filmov sme videli už veľa, to by nevadilo, ale tento skoro ničím nezaujme.Pravda iba ak tým ako sa z toho Rufus Sewell snaží urobiť film, ktorý si zapamätáme, a to sa mu teda darí. Okrem neho ako svetlého hereckého bodu, nás zaujme naozaj krásna Catherine a možno zaujímavá poézia. Troška by som film skrátila, lebo od tej veľkej lásky, ktorá je nám preukazovaná, prechádzame k toľkým udalostiam, že pomaly sa človek prebúdza z opojenia, ktoré cítime pri romanťákoch. Celkovo to nebolo zlé, ale od filmov podobného formátu, kde nie je všetko iba o tom, kto je aký pekný, ale aj o tom, ako sa ľudia dvoria(dvorili, kedysi), očakávam viac. Viac romantiky som cítila aj pri slečne Marplovej( a to je už, čo povedať). No, hudba a hlavní hrdinovia sú výborní, tak je to asi na takých 55% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch církevních opičáren, tak mi ten fraškoidní konec nevadil. Ostatně byla to slušná parodie na politiku. Jinak spokojenost – vtipná romance ve stylu Casanovy s okouzlující Catherine McCormack v hlavní roli. Nadprůměr. A ty, komu není z crkvního vymývání mozku na blití, zaručeně potěší. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Nevím kde začít. Nesmysl, vím. Fantastická výprava a dokonalé kostýmy se daly očekávat, ale to co předvádí Catherine McCormack je prostě úchvatné. Ve Statečném srdci okouzlila Mela Gibsona natolik, že jí dal roli své životní lásky (té první z nich). A já si říkal proč? Čím ho uhranula? A tady je vysvětlení. Stejně jako uhranula jej, uhranala i celé "Nebezpečně krásné" Benátky. A divák tomu příběhu bude věřit... Větší reklamu její výkon nepotřebuje. V jejím stínu tak trošku nezaslouženě zůstávají dva pánové, Rufus Sewell a Oliver Platt, kteří zaslouží také absolutorium. Ostatně, stejně jako hudba. Od insrumentálních oslavných melodií po skromné zamilované melodie hrané na dvě kytarové struny. Příjemné překvapení z jednoho z vrcholných období bohémských Benátek. Vřele doporučuji. [srpen 2006] ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dufal som, ze to bude podobne komedialne ladene ako Casanova s Ledgerom. Ale ono je to romanticko zivotopisny film jednej kurv... ehm kurtizany, ktory sa berie dost vazne. V prvej polovici sa nonstop recituju basnicky a medzitim sa jebe a v druhej sa to trochu zdramatizuje sudom, kedze ju cirkev obvini z carodejnictva. Ten sud je riadne vtipny a skonci sa tym, ze sa vsetci kokoti postavia. Tym nahodou nemyslim ich pera ale proste ti ojebani chlapi sa postavia na jej podporu a k dokonalej trapnosti mi chybal uz len hromadny potlesk. Mal som pocit jak keby sudili nejaku sväticu typu Johanky z Arcu. Proste mi to vôbec nesadlo. Mozno aj kvôli postavam, ktore mi boli prakticky komplet nesympaticke az som mal chut fandit cirkvi, co sa mi stava malokedy. 4/10. ()

frbulka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale tento film o lehké dívce, která okouzlila a nalákala do svého lože snad všechny mocné muže Benátek mě nijak nezasáhl, nijak se mě nedotkl. Konec, kdy se za Veroniku, souzenou pro čarodejnictví, postaví celá tato mužská část Benátek mi připadá značně nadsazený. Plus ode mě dostává snad jen docela příjemná historická atmosféra starých Benátek a oduševnělý půvab Jacqueline Bisset, která v tomto ohledu překonala svou filmovou dceru. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Skutočná Veronica Franco (Catherine McCormack) mala 6 detí, 3 z nich však zomreli už v detstve. (MikaelSVK)
  • Natáčanie prebiehalo v Ríme, Bracciano, Benátkach a Frascati (Taliansko). (Arsenal83)
  • Bolognetti (David Gant), ktorý súdi Veronicu (Catherine McCormack) hral podobnú úlohu vo filme Statočné srdce (1995), kde súdil Williama Wallacea (Mel Gibson). Catherine McCormack hrala v tomto filme Gibsonovú manželku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama