Reklama

Reklama

VOD (1)

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Pohled na nejstarší řemeslo mezi krásou Benátek. Film, který téměř u každé ženy musí vzbudit myšlenku,"Co bych já dělala". Rufus je ve své roli tak okouzlující a naprosto "k sežrání" avšak filmařům se povedlo zachytit klasickou společnost a především muže té doby. "Já jsem muž, to že mám manželku a milenku je normální, ale pro ně já musím být ten jediný muž." Musím se přiznat že mi chvílemi bylo jeho manželky i líto. Nu což, film romantický, erotický ale to je asi vše. Napětí a dramat se moc nedočkáte. ()

Mortemiss 

všechny recenze uživatele

Mladá kurtizána jejímž posláním je ukojit potřeby mužů. Zpočátku holka, která se nedokázala ani obléct, se za pár minut stala nejvyhledávanější rozkošnicí v Itálii a to nejhorší na tom je, že ji neustále pronásleduje její ex láska s kudrnatými vlasy a pitomým rozjařeným výrazem. K závěru je za své služby prohlášená za čarodějnici, je vidět, že když se v 16st. objevil někdo, komu šla práce od ruky, hned v tom ostatní viděli spojení s ďáblem. ()

Reklama

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

16.století a Benátky. Město hříchu, lehkých mravů a kurtizán. Mezi tím vším vyrůstala Veronika. Život jí sice nabídl lásku, ale rozdíly společenských vrstev ji nedovolily naplnit. A protože je potřeba živit rodinu, jde ve stopách své matky a stává se kurtizánou. Nádhera. Film inspirovaný skutečnou událostí, který upoutá, poučí a rozhodně nikoho nenechá chladným. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Moje dojmy z filmu jsou smíšené. Na jednu stranu tam jsou tak úžasné scénky, že bych si je mohla pouštět několikrát. Další plus je tam Rufus Sewell, což je prostě nenahraditelný herec. Ale na druhou stranu jsem se občas nudila. Začátek byl skvělý, ale vprostřed filmu jsem se prostě začala nudit a chvilkami to bylo prostě o ničem. Ale přesto je to snímek, na který se nezapomíná, nápaditý děj a celková atmosféra filmu je skvělá. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Možno divný, ale predsa len jednoduchý Benátsky svet 16. storočia. Nekomplikované réžia a napriek všetkému pútavý príbeh, kde nič nie je úplne biele alebo čierne. Fantastická, prekrásna a neodolateľná Catherine McCormack, ktorej veľmi dobre asistuje R. Sewell. Niektoré časti („problémy“) príbehu sú aj dnes (veľmi) aktuálne. Osobné hodnotenie: 90% (*****) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Catherine McCormack a David Gant se setkali již při natáčení filmu Statečné srdce (1995). David Gant měl v obou filmech dokonce podobnou roli soudce. (Mayandra)
  • Bolognetti (David Gant), ktorý súdi Veronicu (Catherine McCormack) hral podobnú úlohu vo filme Statočné srdce (1995), kde súdil Williama Wallacea (Mel Gibson). Catherine McCormack hrala v tomto filme Gibsonovú manželku. (MikaelSVK)
  • Počas návštevy kráľa Henricha (Jake Weber) je mních násilne zadržaný pri pokuse podať mu papier. V skutočnosti bol kráľ Henrich III. zavraždený presne takýmto spôsobom: pristúpil k nemu mních s úskočným úmyslom odovzdať Henrichovi súkromnú správu, na čo ho smrteľne bodol, zatiaľ čo mu šepkal do ucha. (Arsenal83)

Reklama

Reklama