Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mike s jednou z koulí implantovanou do hlavy prchá ze zajetí do pouště Death Valley a v duchu si znovu promítá své první setkání s Dlouhánem, zatímco Reggie po Mikeovi dál pátrá na Dlouhánem zpustošeném jihozápadě. Schyluje se ke konečnému zúčtování se záhrobním zlem. Čtvrtý díl kultovní série nízkorozpočtových surrealistických hororů nezávislého režiséra Dona Coscarelliho. (choze)

(více)

Recenze (60)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí tohohle filmu pro mě pojem nastavovaná kaše dostal novou tvář. Ano, tvář Phantasmu IV. Sice se zde vyskytuje něco, co by se dalo nazvat dějem, ale jestli se v tom nekontrolovaném chaosu ještě někdo orientuje, tak je to vskutku borec. Tallman je jediný, na koho se dá koukat (i když teda vypadá už hodně staře), Reggie mě už nebavil a Mike mi lezl na nervy. Jestli bude někdy pátý díl a jestli bude zase stejně vykonstruovaný a nesmyslný jako třeba tento, tak už si Coscarelli fakt zahrává. ()

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

Tento díl nese podtitul - ZAPOMĚNÍ........... CITÁT z předešlého filmu - Tohle nikdy neskončí.......... Opět je tu pár minut věnovaných událostem všech třech předešlích filmů a začneme tam, kde jsme minule skončili. Tedy v pohřebním ústavě - kolikátém už ? Bohužel, toho vzpomínání je tady až moc. Vlastně se to motá jenom kolem minulosti, všichni chtějí zapomenout. Také už víme, že záhadně létající ocelové koule obsahují mozky mrtvých lidí, které má na svědomí Dlouhán. Ale už se nikdo nenamáhal nám vysvětlit, jak se do té koule, krom mozku, ještě vejdou dva nože, vrtací souprava a čerpadlo na krev. To už prostě není důležité - že. Tento příběh je ještě nudnější než předcházející filmy. CITÁT - Tvůj konec se blíží.......... Opět je tu standardní příšerný zvukový doprovod. A abych napsal pravdu, už jsem to málem nedokoukal. Ještě štěstí, že to nemá pokračování, nebo jo ? CITÁT - Jde vůbec ukončit Dlouhánovu nesmrtelnost ? ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Nudná slátanina splácaná z miliardy flashbecků totálně na hovno, krom toho i když se tady ještě jakž takž nějaká příběhová linie najde, tak opět děsně nudná a chaotická. Jediný co se mi líbilo byly scénky s Reggiem, s kym jiným taky že jo, jeho dějová linie byla vtipná, občas i docela drsná a dalo se u ní fakt výborně pobavit, jenže jaksi Coscarelli, pro mě z neznámých důvodů, dal radši přednost linii s Mikem, která ale byla nudná neskutečně ubíjející rádoby všechno vysvětlující píčovina. Jednoznačně nejhorší díl ze série a nebýt Reggieho, tak jdu ještě níž ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hellraiser ve 4. díle se taky snažil vysvětlovat. U Phantasmu jsem si prostě zvykl že logika zde moc hledat nejde. Ten mystický svět rozhodně není špatný. Kvality této sérii nelze upřít. Dokázala mě docela slušně bavit celých 6 hodin. Bohužel 4. díl působí trošku nastaveně a tudíž zbytečně. Hodně mi připomínal svou atmosférou některé Lynchovky, tam se ale vždy něco děje. Teprve teď mi došlo že Reggie vypadá celou dobu jako brácha Petra Jandy. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Čtverka Phantasmu je největši recyklát všech předchozích dílů a to ve značně halucinogenním hávu. Aby taky ne, když už předešlé díly vytváří prostor pro veškeré možné představy a snové fantazírování, pak je těžké autora vinit z toho, že se v rámci pokračování chytá všech dostupných stébel. A jak už trojka předznamenala, tak i zde se bude hodně cestovat - a to nejen lowriderem po státech, ale i časem, dimenzemi, což už je i na mě trošku moc. Co ovšem oceňuji, je stále stejné obsazení, ponurá a správně záhrobní atmosféra, stejně jako těžení z odkazu jednoho z nejkultovnějších hororových soundtracků vůbec. Za tři ale dávám spíše z nostalgie... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Syn Dona Coscarelliho Andy se ve filmu objeví ve flashbacku z občanské války. (Chatterer)
  • Roger Avary, velký fanda série Phantasm, napsal scénář s názvem Phantasm 1999 A.D. Film se měl odehrávat v postapokalyptické době a v hlavní roli by se objevil Bruce Campbell. Z plánu nakonec sešlo, kvůli vysokému rozpočtu, který by byl potřeba. (Holina)
  • Fred Myrow, který skládal hudbu pro všechny díly, zemřel krátce po dotočení filmu. (Chatterer)

Reklama

Reklama