Reklama

Reklama

Maljukgeori janhoksa

  • Jižní Korea 말죽거리 잔혹사 (více)

Obsahy(1)

Hyeon-su je mladík, ktorého vzor je Bruce Lee a jeho otec je učiteľ Taekwonda. Prevelili ho do chlapčenskej školy, v ktorej to občas vyzerá ako v armáde alebo väznici. Prísni učitelia a dozorcovia, študentská hliadka, striktná hierarchizácia študentov a predovšetkým šikana. Hyeon-su sa spriatelí s miestnym bitkárom Woo-shik. Ten však začne chodiť s dievčaťom, do ktorého je Hyeon-su zaľúbený. (Jordan)

(více)

Recenze (83)

kitano 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi prijemne pozeranicko, ktore tradicne po korejsky strieda viac zanrov, a to velmi nenasilnym a plynulym sposobom. Proste je to pribeh par priatelov na strednej skole, a vsetkych ich zazitkov, od nesmelych lasok, cez ciernu distribuciu nemravnych casopisov az po bitky o udrzanie ci ziskanie respektu. Naviac, vzdy ma velmi potesi, ak vo filme najdem odkaz na Brucea Lee, a ten je tu "rozobraty" sposobom, ktory vas pobavi, avsak aj pripomenie jeho kultovy status. A prenaramne ma potesil samotny zaver vo forme konfrontacie kamaratov, v ktorej jeden je fanusikom Brucea a druhy Jackieho chana :) (konkretne jeho postavy z filmu Drunken master). Velmi, velmi prijemne. (8.5/10) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Maljukgeori janhoksa je další jihokorejský film, jenž mě už od začátku chytl a do konce nepustil. Velmi poutavý pohled na nelehký život studenta na korejské střední v 70. letech, kdy tělesné tresty, šikana a bitky byly ve školách běžnou záležitostí a respekt spolužáků tou nejcennější komoditou. Citlivý mladík Hyun-soo potká na cestě za uznáním od okolí a především od svého despotického otce přátelství pomíjivé i trvalé, velkou lásku, podrobí se školnímu drilu a nepsaným pravidlům, panujícím ve školním kolektivu, aby si nakonec uvědomil, že nejdůležitější je mít respekt před sebou samým. Výtečná kombinace dramatu, sociální kritiky a romantiky. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mi film velmi připomínal severský Ondskan a vlastně se dá říct, že je zde konečný zážitek stejný jako u švédského snímku. Zaujalo mě hlavně školní část, ale o reálnosti prostředí pochybuji stejně jako u Ondskanu. Jinak romantická linie je dle mého lehký nadprůměr. 75% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ha Yu .. Korejská střední škola v sedmdesátých letech nebyla tak idylická, jak známe sedmdesátá léta třeba z amerických pomádových horeček. Hned v úvodu je naznačeno něco o systému boje Bruce Lee. A obsah následných minut je převážně také boj .. s učiteli, spolužáky, dobou. Hlavně ta doba a společenská nálada v Koreji, sice už mnoho let po válce se severním sousedem, nevypadá nijak klidně a spokojeně. Vojáci na každém kroku, za sebemenší neposlušnost či neuniformovanost vás mlátí a se spolužáky v nové třídě to nemá nově přicházející student Hyeon-su ze začátku vůbec lehké. Musí čelit mnohým nástrahám a musí se tvrdě a všemi prostředky probojovat k vidině lepší budoucnosti v níž snad získá volný životní prostor, přátele, lásku a respekt.. Řemeslně dobře zvládnutý snímek, ať už je to propracovaný scénář, dobová stylizace, hudební složka nebo režie a kamera - zejména bitky na střeše školy stojí za nejedno podívání. 75%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Úvod ma trochu zaskočil..."Aká Pesť plná hnevu?, veď ja chcem pozerať niečo úplne iné." A po pár sekundách mi došlo. Toto bude pocta jednému z akčných hrdinov. Priznávam, že plagát Bruce Leeho(za 20Kčs!) bol môj úplne prvý plagát na stene, ale len do chvíle, kým som izbu neoblepil Arnoldom. No späť k filmu. Zo školského prostredia mi momentálne nenapadá nič, čo by predčilo tento film. Nenásilne v sebe skrýva niekoľko žánrov, ktoré fungujú sami o sebe, ale hlavne ako celok. Humor, romantika i vážne bitky školákov -"Rozdáme si to, poď na strechu!", sa nenápadne striedajú, ale zo všetkého je cítiť lásku k filmom a akčnému idolu menom Bruce Lee, ktorý dostáva slušný priestor. Počíta sa aj školská choreografia cez prestávku, hlavne "Hamburger", ktorého napodobovanie B. Leeho ma fakt pobavilo. Tiež sme v škole podobne vystrájali. Záver Jackie Chan versus Bruce Lee, ten ma zabil. Tak skvelý, vtipný a optimistický záver som už dlho nevidel. "Čche-čche!..80%. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama