Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh černé vánoční komedie Doblba! se odehrává v rozvětvené rodině Mukových. Hlavním hrdinou je Karel Muk, jednoduchý chlapík s jednoduchými sny, žijící poněkud stereotypním manželským životem s Terezou, nevlastní matkou Karlovy dcery Valinky. Řečeno slovy scénáře: Karel pracoval dlouhá léta jako správce hřbitova a s oblibou říkal : Jistá je jen smrt, ale nikdy si nepřipustil, že by se ho mohla nějak dotknout. Nebylo toho moc, za co by se ho dalo pochválit. Bratr Robert Muk je naopak sebevědomý a praktický podnikatel a nejmladší Pavel jakoby se stále nemohl rozhodnout, zda najít smysl života v ochraně šumavských hvozdů nebo v erotických hrátkách se sekretářkami. Jednoho dne, krátce před Vánocemi spadne rodině Mukových do klína nečekané dědictví. Náhlá možnost zbohatnutí je jakýmsi spouštěcím momentem pro řadu osudových událostí, které jednotlivé členy rodiny trochu svedou z nastoupených cest, některé nasměrují na cesty úplně jiné a cesty těch dalších se dostanou téměř ke svému konci. Nic už nebude jako dřív. A náhody neexistují.Všichni musí přehodnotit své žebříčky životních priorit. A přitom platí pravidlo: jakékoliv vaše činy se vám jednou v dobrém či ve zlém zúročí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Pane Vachler, co to jako je? Vy jste se musel někde hrozně sjet a pak napsat tuhletu příšernost. Ten příběh dejme tomu jako nápad beru, ale to zpracování, to je hrůza. Párkrát jsem se zasmál, to jo. A za to je ta jedna hvězda. Chtěl jsem Cuba Libre (kvalitní rum, cola a limetka) ale dostal jsem českou napodobeninu Kubu z Libně (tuzemák, cola z Tesca a citronová šťáva v plastu). Abych citoval Dylana Morana (trošku jsem to upravil): "Neřikám, že je to špatnej film. To vůbec. Jenom byste mohli vzít dejme tomu koště, namočit ho do brzdový kapaliny, druhej konec mi stčit do zadku a postavit mě do jedoucího výtahu na trampolínu a já bych na jeho stěny napsal lepší scénář. To je celý." ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Byla to kravina jak Brno! Film střídal skvělé jednotlivé fragmenty a různé vtípky s pomalým přiblblým dějem. Bohužel mezi jednotlivými povedenými vtipy či scénami jsou poměrně dlouhé nudné mezery a film je nakonec více nudný než humorný. Přitom pár černo humorných vtipů se povedlo, ale mám pocit, že tvůrci toho tam chtěli dát více, než se do filmu vlezlo. Nějak si nedokázali utřídit priority a vznikl z toho přesolený guláš. Sám nejsem schopen říct, co přesně by měli udělat jinak, ale kombinace trojice Vachler, Čtvrtníček a Dušek snad ani jinak dopadnout nemohla. Slabé tři hvězdy, ale jako pohled na zvláštní filmové cvičení to snad i doporučím. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

No tak si to teda pekne zhrňme. Petr Vachler absolvoval Pedagogickú fakultu UK a potom študoval na pražskej FAMU. Začiatkom deväťdesiatých rokov založil nezávislú produkčnú filmovú spoločnosť VAC. Bol strojcom projektu Český lev, ankety odborníkov, ktorá každoročne oceňuje najúspešnejšie české filmy. Aktívne sa podieľal na založení České filmové a televizní akademie. Takže môžem povedať, že je to veľmi šikovný podnikateľ v oblasti filmového biznisu. V roku 2005 to skúsil aj ako režisér. Snímok "Doblba!" je jeho celovečerný debut. Bola to jeho režisérska premiéra a zdá sa, že zároveň i derniéra, pretože ako režisér sa veru moc neosvedčil. ** ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem od toho vůbec nic nečekal...šlo to mimo mě. Ale teď, když se to objevilo v AHA nebo kde, přecejen jsem po tom sáhl jakožto po filmu jehož název mi něco říkal a měl jsem ho spojen se skvělým J.Duškem. No překvapení bylo víc než příjemné...jasně, je to pitomost, ale v tu chvíli mi to sedlo a skvěle jsem se bavil. Prostě nálada na jednoduchej humor pro odreagování. Že bych to ale musel ještě někdy vidět? ()

vitajak 

všechny recenze uživatele

Nedokážu si tenhle film pořádně zařadit – chvíli to byla komedie, chvíli vážné, chvíli trochu ujeté – ale klady převažují nad zápory tohoto nesourodého dílka od Petra Vachlera - i když žádnou velkou bombu nečekejte. Je fakt, že jsem to viděl jen jednou a je možné, že při dalším shlédnutí bych hvězdu přidal... Ale zase na druhou stranu, kdyby v tom nehrál Dušek a Čtvrtníček, tak bych zase jednu ubral. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo také v Praze. Například na Vyšehradském hřbitově nebo v krematoriu ve Strašnicích. (SONY_)
  • Ve filmu si otce hlavního hrdiny Jaroslava Duška zahrál jeho vlastní otec, Vlasta Dušek. (fannah)

Reklama

Reklama