Reklama

Reklama

Zrození naděje

(neoficiální název)
  • Velká Británie Born of Hope

Obsahy(1)

BORN OF HOPE je fanouškovský film, volně šířitelný na internetu. Vypráví příběh Arathorna a Gilraen, rodičů Aragorna. Ve filmu potkáme také malého Aragorna, elfí bratry Elladana a Elrohira, nebo jeskynního trola. Zajímavostí je, že se na vzniku podíleli členové Weta Workshop, studia, které pracovalo na PÁNOVI PRSTENŮ a nyní bude pracovat na HOBITOVI. Podobným filmem je i HON NA GLUMA. (Kwandar)

(více)

Recenze (78)

lskala 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné, co se dá natočit prakticky bez peněz! BORN OF HOPE je asi 100x kvalitnější fanouškovský film, než Hon na Gluma. Film má atmosféru, herecké výkony jsou kvalitní, scénář je vydařený a hudební doprovod je bezchybný! Dokonce i paní Režisérka odvedla kus dobré práce. Hodnotím ho maximálním počtem hvězdiček, protože tohle dílo, hravě strčí do kapsy, spousty filmových slátanin s milionovými rozpočty!!! Kdyby to šlo, přidal bych šestou hvězdičku za nadšení pro Tolkienovo dílo! 5***** ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Síla legendy je meč o dvou stranách. Pokud se natočí alespoň trochu slušný film, síla Pána prstenů už tomu dodá patřičný dozvuk. Pokud se ale šlápne vedle, pád do propasti je pak daleko daleko hlubší. Arathornův příběh zachránila jednak zdařilá (vykradená) hudba a pak přidržení se reálií Jacksonova filmu. Je samozřejmě znát, že vše je levnější a "lacinější", ale příběhu to kupodivu zas až tak neubírá na síle. Pro fanoušky filmu to bude určitě fajn překvapení při čekání na Hobita a ti ostatní- těm to zase bude úplně fuk...75% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Některé fanouškovské projekty si zaslouží uznání i obdiv, mnohdy jsou na velice solidní úrovni – ovšem tady jsem dost na vážkách. Za vůbec nejslabší věc označím bohužel český dabing – moc se mi nelíbil i přes snahu jeho tvůrců, dále pak výběr představitelky hlavní hrdinky – nic moc, jinak to ovšem zas až taková hrůza nebyla. Akční pasáže (souboje) celkem dobré, skřeti taky nebyli špatní – to ten skalní troll – raději se nebudu vyjadřovat – nicméně to byl poloamatérský počin, který alespoň divákům nabídne Aragornovo zrození a patálie jeho rodičů i lidu…A režisérka se ukázala býti celkem dobrou herečkou – rozhodně byla pěknější coby hraničářka, než samotná hlavní hrdinka a matka Aragorna…50% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jedna vesnice po druhé jsou likvidovány pod nájezdy skřetů - z jedné takové se jen tak tak zachrání mladá Gilraen se svými rodiči. I na útěku jsou ale skřety pronásledováni, a když už to s nimi nevypadá moc dobře, jsou naštěstí zachráněni skupinou Dúnadanů pod vedením Arathorna (Christopher Dane), syna Aradorova a dědice Isildorova. I v těchto temných dobách ale kvete láska, a i když královská linie visí na vlásku, naděje bude zachována ve spojení Arathorna s Gilraen a v jejich synovi - Aragornovi ... Pán Prstenů, ať již jako kniha nebo jako film, patří k mým nejoblíbenějším dílům vůbec - Tolkienovi se podařilo vytvořit dokonalý svět, ze kterého je stále kde čerpat. Tento film natočila skupina fanoušků v kulisách z Pána prstenů (samozřejmě za vydatné pomoci Weta Workshop) - což je samo o sobě již polovinou úspěchu. Sice je chvilkama znát mizivý rozpočet, ale od doby, co jsem viděl Tolkienova Hobita v divadle, tak jsem si jistý, že celá Středozem jde v pohodě ztvárnit i na dětském pískovišti. Co bych ale filmu vytkl je trochu plytký příběh (ono když je jasné, že Aragorn musí přežít, tak je těžko co vymýšlet) a taktéž někteří herci mi dvakrát nesedli (třeba paní Gilraen, že ano). Každopádně je ale skvělé, že takovéto filmy vznikají - aspoň člověk dokáže nějak překlenout to tíživé období mezi posledním Pánem Prstenů a očekávaným Hobitem... ()

Brusíček 

všechny recenze uživatele

Mám radost že tento film vznikl, a jsem udiven jeho vysokou kvalitou. Příběh provází skvělá hudba, a nadšení těchto amatérských herců je více než zjevné, bylo to velice živé a pulsující, ani bych nevěřil že po Pánu Prstenů je možné takhle navázat na Tolkienův svět, a dozvědět se tímto způsobem více o Aragornových předcích. Protože tohle dílo nevzniklo pro peníze, ale z pouhého nadšení, tak hodnotím 95%. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Velká část herců jsou amatéři. Avšak v obsazení nalezneme i "profesionály". Například Matt Kennard hrál několik let v nejdéle vysílaném seriálu na světě Coronation Street (od r. 1960), Ian Marchall se objevil mimo jiné v příbězích Rosamunde Pilcher a Kate Madison spolupracovala coby dablérka na filmech Guliverovy cesty (2010) a Harry Potter a Relikvie smrti – část 1 (2010). (gogos)
  • Titul filmu Zrození naděje souvisí s Aragornem (Viggo Mortensen), protože právě jeho narození je nadějí na budoucnost. (ricky4)
  • Elfové Elrohir (Sam Kennard) a Elladan (Matt Kennard) jsou syny Elronda (Hugo Weaving), vládce z Roklinky, který se objevuje v sérii Pán prstenů. Proto byl také Aragorn (Viggo Mortensen) vychováván v Roklince, kde potkal budoucí lásku Arwen (Liv Tyler), sestru Elladana a Elrohira. (ricky4)

Reklama

Reklama