Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

  • USA The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (více)
Trailer 3
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA / Polsko / Slovinsko / Česko, 2008, 150 min

Princ Kaspian z rodu Telmarínů, právoplatný dědic trůnu, bojuje se svým strýcem, samozvaným králem Mirazem, o moc a je pronásledován jeho poskoky, kteří mu usilují o život. V nouzi zatroubí na čarovný lesní roh a pomocí teleportace přivolá ze školních lavic zpět čtveřici sourozenců z válkou sužované Británie, aby mu pomohli naplnit dávné proroctví. Za pomoci skřítků, kentaurů, minotaurů, mluvících zvířat a dalších členů živočišné říše budou muset Kaspian, Petr, Zuzana, Edmund a Lucie bojovat o zdánlivě ztracený trůn, pomstít smrt Kaspianova otce a obnovit stav spravedlnosti v říši, kde se sourozenci odměnou za svou statečnost stali králi a královnami. Podaří se jim zachránit Narnii a vrátit jí dávno ztracené časy svobody a štěstí? (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (653)

Disk 

všechny recenze uživatele

Překvapení se už nekoná, ale zklamání také ne. Je to sice po filmařské stránce jedna velká vykrádačka, ale že by mi to nějak vadilo, to se říci nedá. Princ Kaspian nadále zůstává příjemnou pohádkou._______EDIT 10.4.2019: Výborná pohádka, kterou jsem si užil v míře vrchovaté. Mělo to napětí, spád a neuvěřitelně to odsýpalo. Navíc se v Praze prohánějí doubledeckery a v závěrečných titulcích je poděkování Pavlu Bémovi. Zkrátka absolutní spokojenost. Navíc tu výbornému Williamu Moseleymu skvěle sekunduje Ben Barnes. Na tyhle dva mladíky se zkrátka dobře kouká. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V porovnani s jednotkou mi chybalo to magicke dobrodruzstvo zlej ladovej carodejnice v podani Tildy Swinton, ktore bolo omnoho zaujimavejsie ako v tejto casti bez akejkolvek magie zly ludsky kral. Ani oblubeny Aslan sa tu moc neukazal, avsak na druhej strane mi dlha minutaz ubehla celkom rychlo. Hudba sa opakovala z jednotky, co mi vyhovelo a bitky na konci filmu som akceptoval ako rodinnu zabavu a nie napodobeninu Pana prstenov... 28.07.2008 _________ Ben Barnes - (Princ Kaspian) +++ William Moseley - (Peter Pevensie) +++ Anna Popplewell - (Susan Pevensie) +++ Skandar Keynes - (Edmund Pevensie) +++ Georgie Henley - (Lucy Pevensie) +++ Sergio Castellitto - (Král Miraz) +++ Vincent Grass - (Doktor Cornelius) +++ Tilda Swinton - (Bílá čarodějnice) +++ Klára Issová - (čarodějnice) +++ Hudba: (Harry Gregson-Williams) +++ (Videl v kine 26.07.2008) +++ ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Nic jinýho než co se z toho vyklubalo, sem ani nečekal. Sice se jedná o celkem slušný fantasy příběhově i zpracováním, ale to co tam předvádí ty děti, to je příšerný,. ono nestačí, že se jim tam musí řikat králové a z toho největšího trapáčka se udělá král králů pro jistotu, ale ony i jejich postavy jsou příšerně napsaný, kdy pronášej nesmyslný hrdinský kecy, kterým by uvěřilo tak maximálně pětiletý dítě, dělaj ze sebe nehorázný mlátiče, kdy si hravě poradí s celou armádou nějakejch šmejdů, popřípadě si William Moseley dá duel na meče se šéfíkem záporáků a ještě k tomu všemu jsou výrazně nesympatický. Nicméně bitvy i ty souboje jsou fakt moc dobře zpracováný, působí fakt skvěle, triky takřka perfektní a hudba nadrůměrná a kupodivu ty 2 a půl hodiny uběhlo fakt neskutečně rychle, ale ty "dětský" herce fakt nedokážu přenést přes srdce, krom toho on i samotnej scénář je dosti naivně a prokouknutelně udělanej, takže 3* jsou ještě úspěch, když si vzpomenu na ty dialogy připomínající spíš parodii ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Kdo dal těm prasatům právo točit Narnii? I kdybych byl ochoten odhlédnout od toho, že Aslan se tváří jako Santa Klaus na Coca-Cole, a že z celého filmu přetéká směs patetismu a roztomilosti, nemohu pominout, že i jako šablonovitý dobrodružný tzv. rodinný biják to je blbě udělaný film rozdrobený na nějaké ty "efekty" a "akci". Nabubřelé nic. Takže dík Disneyho kurvám teď dalších sto let nikdo Narnii dělat nebude a zůstane tu tenhle paskvil. Upozorňmuji na starší TV zpracování BBC, nejen důstojné, ale i celkově, přes svou hubenost a topornost, nesrovnatelně lepší. I když moje dcera, která na rozdíl ode mne přečetla Prince Kaspiana celého, má opačný názor. No nic: sedumadvacetiletý Kaspian a celá ta záležitost mezi ním a Zuzkou je výborný námět na muzikál v nějakém populárním pražském divadle. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem katastrofu nejvyššího stupně, ale místo toho jsem viděla jeden z těch kvalitnějších popcornových filmů. Celé to stojí na nádherné výpravě, krásné hudbě a úžasných vizuálních efektech. S příběhem už je to horší, ake co se dalo čekat. Nemá cenu srovnávat film s knížkou, protože tam jde úplně o něco jiného. Jinak Adamson se trochu inspiroval jinými filmy (Pán Prstenů, 300...), a i když výsledek bije do očí, dá se to překousnout. A je velká škoda, že Skandar Keynes nedostal větší prostor... ()

Galerie (86)

Zajímavosti (36)

  • Warwick Davis musel aplikacemi obličejové prostetiky, která jej měnila v trpaslíka Nikabrika, trávit denně tři a půl hodiny. (POMO)
  • Dřevěný most, který se objevuje ve vrcholné scéně, byl postaven přes řeku Soca ve slovinském kraji Bovec a jeho stavba trvala dvaceti konstruktérům a dělníkům měsíc. Roger Ford se při jeho navrhování inspiroval mostem, který postavil Julius Caesar přes řeku Rýn během bojů s Germány. Aby bylo možné Fordovy plány uskutečnit, museli konstruktéři dočasně odklonit tok řeky. (POMO)
  • Reklama za dětmi na vlakovém nádraží byla vyrobena pro Strand Magazine, ve kterém Sir Arthur Conan Doyle publikoval své povídky o Sherlocku Holmesovi. (Borat)

Související novinky

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

27.12.2008

Takhle o svátcích bychom samozřejmě měli informovat výhradně vesele a optimisticky. Místo toho se však tento týden objevilo několik pochmurně laděných zpráv. Nejvíc hýbe internetem (a žlučí filmových… (více)

Useknutá Narnie

Useknutá Narnie

28.11.2008

Zatímco ve včerejší novince jste četli o jedné obdivuhodně se rozbíhající filmové sérii, dnes je tady jedna, která se možná dočká konce dřív, než se o tom producentům zdálo. Ano, řeč je o Letopisech… (více)

Úbytek capartů v Narnii

Úbytek capartů v Narnii

24.06.2008

Princ Kaspian je z komerčního hlediska rozhodně zklamáním. Zatímco první Letopisy Narnie s rozpočtem 180 vydělaly téměř 750, dvojka s náklady 200 prozatím jen s námahou šplhá k třístovkové hranici … (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama