Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výkonný pracovník v reklamní agentuře Charles Schine (Clive Owen) je jen dalším člověkem z Chicaga, který každé ráno běží na vlak v 8:43, aby se dostal včas do práce. Když jej ale jednou nestihne a díky tomu se setká s Lucindou Harris (Jennifer Aniston), jeho život se nenávratně změní. Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru, která je mnohem nebezpečnější a násilnější, než si dokázali představit. Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (327)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja sa ospravedlňujem Hafstromovi, ale po onom "znásilnení" Anistonky na začiatku filmu mi bola celá zápletka úplne jasná. Potom som sa hodinu dvadsať pozeral, ako sa moje predpovede napĺňajú a keď prišiel onen veľký zvrat, neubránil som sa úsmevu. Nie je to tým, že by som bol extra chytrý, ale tým, že niektorí scenáristi nedokážu napísať scenár s prekvapením, ktoré je skutočne prekvapivé. Film má ale spád a prináša nejakú tú myšlienku o súdržnosti rodny, či čo to nakoniec bolo. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Povedený thriller, který po pomalejším rozjezdu nabere naprosto zběsilé tempo a nenechá vás vydechnout až do konce! Spousta vydařených dějových zvratů, snad jen ten poslední už byl trochu zbytečný. Clive Owen je dostatečně přesvědčivý, stejně jako jeho protihráč Vincent Cassel. A Jennifer Aniston si tu střihla svoji možná nejlepší filmovou roli. Několika klišé se sice tvůrci přeci jen nevyvarovali, ale celkově jsem si to parádně užil a milovníkům žánru můžu jen doporučit. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Námět a pointa celého příběhu byla velmi dobře a dynamicky zpracována. Odhalení skutečností pro mě bylo docela překvapivé a lehce šokující. Mnozí zřejmě vytušili již dříve, jak se věci mají, ale mě vše bylo vyjasněno až teprve v oné scéně. Film obsahuje spoustu skvělých scén a dialogů. Uvažuji však, jaká by Hra s nevěrou byla bez přítomnosti Clivea Owena a Vincenta Cassela. Pánové jakoby se předháněli v tom, kdo bude skrze obrazovku vysílat silnější charizmatické výboje:) Oba jsou uchvacující, ale Vincent, to je prostě démon. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Zpětně koukám na tento můj komentář a musím vás upozornit, že je to SPOILER jako kr*va! Takže čtěte s rozvahou a omlouvám se. Je to jeden z mých prvních komentářů. Hru s nevěrou jsem viděl úplnou náhodou v televizi na ČT1 a musím říci, že ze začátku mi přišlo že půjde o nějaký romantický příběh. Po scéně, kde znásilní Luccindu, tak jsem přehodnotil svůj názor z romantického příběhu na jakési drama. Charles jí chce samozřejmě nějak pomoci, a tak dá Luccindě nějaké peníze, aby se zotavila, ale neuvěřitelný zlom přišel tehdy, kdy se Charles dozvěděl, že to vše byla pouhopouhá fikce a že Luccinda je podvodnice. V tu chvíli mi doslova spadla čelist, div mi z pantů nevypadla. Už jen to, že Luccindu hraje Jeniffer Aniston (moje nejoblíbenější herečka), protože Aniston znám pouze jako komediální postavu a tady se z ní stane taková "sviňucha". ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Trochu zbytočné zvraty na konci a ten prvý veľký je veľmi predvídateľný...Herci boli výborní(áno aj Rachel:)).Ak máte chuť na "zvratový" film, doporučujem skôr napríklad Awake s Jessicou Albou, ktorý je prehľadnejší a zvraty asi tak tri krát šokujúcejšie. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • 22-milionový thriller je první snímek, který uvedli na americký trh bratři Weinsteinovi po tom, co se odtrhli od Disneyho Miramaxu, který řidili před založením vlastní společnosti. Své zkušenosti zúročili hned o úvodním víkendu (11. – 13. 11. 2005), když film vydělal 12,2 mil. dolarů a celkem poté 36 milionů. (imro)
  • Zbraň, ktorú používa Dexter (Xzibit), je známa izraelská pištoľ Desert Eagle. (MikaelSVK)
  • Švédský režisér Håfström snímkem v podstatě debutoval v mezinárodních vodách. Do té doby natočil několik televizních projektů, drama Ondskan (2003) s nominací na Oscara v kategorii Nejlepší zahraniční film, či zatracovaný horor Duch jezera (2004). (imro)

Reklama

Reklama