Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výkonný pracovník v reklamní agentuře Charles Schine (Clive Owen) je jen dalším člověkem z Chicaga, který každé ráno běží na vlak v 8:43, aby se dostal včas do práce. Když jej ale jednou nestihne a díky tomu se setká s Lucindou Harris (Jennifer Aniston), jeho život se nenávratně změní. Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru, která je mnohem nebezpečnější a násilnější, než si dokázali představit. Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (327)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevěra je škaredá věc. Někdy se při ní může stát to, co se stane tady Owenovi a Anistonové a pak je o průser více než jenom zaděláno. Pointu tady řešit nebudu, jde mi o samotný film. Ten se mi jako takový moc líbil. Měl nápad, měl dostatečný objem násilí a jako boční zálohu přispěchal s výbornými herci, kde tím nejlepším byl záporák Vincent Cassel. Já ho jako herce nesnesu, možná právě také proto mi v tomhle filmu sedl i když jsem si v jeho roli kolikrát představoval i Karla Rodena, kterej by mi v ní sedl snad i víc. Nicméně ani Vincent tempo filmu nezpomalil a já celých 100 minut mohl žít v napětí, co se stane v následujících pěti minut. Závěrem film byl už více než jenom báchorka o nevěře, protože mi ukázal situaci s pravděpodobností tak velkou jako kdyby druhý den nad územím České Republiky padali sledi. I tak si ale film pozornost zaslouží. Má nápad, má energii a má v sobě tak akční průběh, že se mi celou dobu, co jsem ho sledoval, srdce nezastavilo. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Trochu zbytočné zvraty na konci a ten prvý veľký je veľmi predvídateľný...Herci boli výborní(áno aj Rachel:)).Ak máte chuť na "zvratový" film, doporučujem skôr napríklad Awake s Jessicou Albou, ktorý je prehľadnejší a zvraty asi tak tri krát šokujúcejšie. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Zatímco značná část spolukomentujících očividně uhodla všechno a přesně věděla, kdy co přijde, já jsem rád, že mezi ně nepatřím a že jsem se nechal tímhle žánrovým chameleonem vést do nejrůznějších dramatických i slepých uliček, ze kterých mě scénář dovedl až k výbornému závěru. Clive Owen tehdy prožíval období, kdy na co sáhl, to se proměnilo ve zlato a hlavně díky němu Derailed šlape jako emocemi naplněné drama o životních jistotách i jako nervy drásající thriller. Zvraty mění vždy všechno a všechny a mráz ze zad nesleze celou druhou polovinu. Chybkou na kráse je tak jen Vincent Kassel, kterého scénář cpe do pozice všudypřítomné smrtící nemesis, k čemuž ale tehdy ještě neměl dostatek přirozeného charizmatu. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

100 minut uteklo jako voda a já jsem nadmíru spokojen. Thriller založený na nečekaných zvratech a k mému překvapení i solidních výkonech. Zavání to sice trochu "béčkem" a i závěr je trochu typický pro podobné vyděračské filmy, ale napětí je tu dávkováno ve velkých porcích, díky čemuž jsem měl o zábavu postaráno. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Od začiatku som vedel, akého sa niekde pred záverom dočkám "prekvapenia". Inému thrilleru by takáto predvídateľnosť zlomila väzy, tomuto napodiv nie. Aj keď prekuknete onen "diabolský plán", stále zostáva napínavé čakanie, ako to Charles (veľmi sympatický Clive Owen) celé zvládne. Hrozne som mu držal palce, takže krvavé vyvrcholenie malo pre mňa naozaj grády. Škoda toho pridaného záveru vo väznici, to bolo úúúplne zbytočné. Veľké prekvapenie: veľmi dobre pasujúca Jennifer Aniston. Je nečakane zvodná a v úvode filmu to medzi ňou a Owenom skutočne iskrí. Verdikt: Scenár by sa dal ešte vybrúsiť, ale herci a réžia bez výhrad. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Producent Lorenzo di Bonaventura čítal obsah knihy Jamesa Siegela počas vianočných sviatkov. Nemohol sa od nej odtrhnúť a hneď si ju predstavoval ako film. Keď zistil, že práva na sfilmovanie sú ešte voľné, hneď ich zakúpil. (ash99)
  • Okrem amerického štátu Illinois prebiehalo natáčanie aj vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)
  • Zbraň, ktorú používa Dexter (Xzibit), je známa izraelská pištoľ Desert Eagle. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama