Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výkonný pracovník v reklamní agentuře Charles Schine (Clive Owen) je jen dalším člověkem z Chicaga, který každé ráno běží na vlak v 8:43, aby se dostal včas do práce. Když jej ale jednou nestihne a díky tomu se setká s Lucindou Harris (Jennifer Aniston), jeho život se nenávratně změní. Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru, která je mnohem nebezpečnější a násilnější, než si dokázali představit. Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (327)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príjemný film na jedno pozretie, u ktorého celkom zamrzí pomalý rozjazd, občasná pomalosť v prvej polovici filmu a miestami až príliš nápadná snaha žmýkať z diváka emócie, ktoré sa však na druhú stranu nemíňajú účinkom. Inak je totiž snímka naozaj veľmi dobre zahraná (kombinácia sympaťákov - Owen + Aniston + zákerný Cassel funguje výborne) a neurazí ani náročnejšieho diváka, pretože nie je zbytočne prekombinovaná a netvári sa ani prehnane duchaplne. A ten osudný zvrat, ktorý zaujímavo zamiešal kartami, mi úplne vyrazil dych. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mam rad mixy zanrov. Zacne sa to ako romanticka drama o dvoch ludoch, ktory ziju v nestastnych manzelstvach. Postupne sa to trochu pritvrdi do drsnej dramy az to nakoniec prejde do thrilleru. Prva hodina je skvela a pôsobi prirodzene. Chemia medzi Owenom a Anistonovou funguje perfektne. S prichodom Casselovej postavy zacne byt film stale viac prekombinovanejsi a sialenejsi, ale vynimocne mi to zazitok nepokazilo a bavil som sa nad tymi nepravdepodobnymi zvratmi. Napriek tomu, keby sa to drzalo cely cas v serioznej uveritelnej rovine ako v prvej hodine, tak to mohla byt skvela zanrovka. Takto to je len zabavny mix, ktory sa po serioznom uvode vôbec neda brat vazne. Davam celkom spokojnych 6/10 a za dalsich 10 rokov si to kludne pozriem tretikrat. ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele

Trochu zbytočné zvraty na konci a ten prvý veľký je veľmi predvídateľný...Herci boli výborní(áno aj Rachel:)).Ak máte chuť na "zvratový" film, doporučujem skôr napríklad Awake s Jessicou Albou, ktorý je prehľadnejší a zvraty asi tak tri krát šokujúcejšie. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Clive Owen jako spořádaný a milující manžel, Jennifer Aniston jako věrná a milujicí manželka. Každý z nich si žije svůj život, dokud se jejich osudy neprotnou díky náhodnému setkání ve vlaku. Vše vypadá jako krásný románek až do jedné osudové noci, po které nastává strhující hra nervů, zrad a intrik, kterou zakončuje zajímavá, šokující a pro někoho možná i očekávaná pointa. Každopádně u mě vládne velká spokojenost. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Není mým zvykem dívat se na filmy proto, abych na nich hledal chyby nebo abych co nejdříve přišel na jejich pointu. Možná jsem jich viděl ještě málo, možná jsem hlupák, ale upřímně řečeno mně je opravdu líto diváků, kteří jsou natolik zkušení či chytří, že ani ne po půlhodině vědí, jak film skončí. Rád vždycky dám filmu šanci k tomu, aby mne zaujal - a pokud to dokáže, nepotřebuji pak mlátit hlavou do zdi jen proto, že v sobě obsahoval nějaké to klišé nebo že nebyl první svého druhu. Nehodlám odsuzovat názor Vás, kterým se Derailed nelíbil, vždyť je Váš - stejně jako tenhle je můj: Mě tento snímek bavil od začátku až do konce. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Švédský režisér Håfström snímkem v podstatě debutoval v mezinárodních vodách. Do té doby natočil několik televizních projektů, drama Ondskan (2003) s nominací na Oscara v kategorii Nejlepší zahraniční film, či zatracovaný horor Duch jezera (2004). (imro)
  • Okrem amerického štátu Illinois prebiehalo natáčanie aj vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama