Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na Casanovu jsem se poměrně těšila. Prováděly ho příznivé kritiky i chvála kamarádů. Nezklamal mě, ale ani nepředčil má očekávání. Čekala jsem, že to bude oddychovka a ne nějaká lekce dějepisu a toho se mi bohatě dostalo a musím říct, že jsem uděla dobře, když jsem neočekávala historický film, protože pak bych byla asi zklamaná. Tohle bylo pohodové, svěží a vtipné, v čele se sympatickými herci. Zajímavý film, rozhodně stojí za to ho vidět! ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Ani vo sne by ma nenapadlo,ze sa mi bude Casanova takto pacit. Film je tak strasne preromantizovany, preumelkovany a zgicovany az sa nan neda prestat divat a napokon je nesmierne zabavny, vtipny a v konecnom dosledku velmi mily. Vsetci zucastneni sa dozaista velmi bavili a vsetkym ich ulohy sadli ako sa vravi, ako rit na serbel. Ledger je v pohode, Siena Miller obdobne, no ale Oliver Platt a Jeremy Irons, tak ti su uplne skveli. Dalsi velmi dobry a oddychovy film z osvedcenej svedskej dielne. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná, pozitivizmom ovplývajúca romantická komédia s excelentným H. Ledgerom. Dobrodružná dejová linka je síce len priemerná, nenadchne ani extrémne neočarí, vyskytlo sa tu však veľa scénok a dialógov, ktoré celkom slušne pobavili. Naviac, výprava bola zvládnutá priam ukážkovo, čo sa stalo základom pre dobovú atmosféru 18. storočia ako lusk. Celkový dojem je preto výborný. Kto sa chce pozitívne naladiť, tak smelo do toho, snímok je na zlepšenie nálady alebo na príjemné večerné posedenie pri filme ako stvorený. 80/100 ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Vskutku svěží podívaná do poněkud protřelých vod o dobyvateli dámských spodniček, která však tentokrát čiší skvělými nápady a pohodovým nádechem. Lasse Hallström je totiž skutečný Pan režisér a tradičním a suchopárným příběhům o italském buldozeru dívčích srdcí dal nový rozměr v podobě hravé režie a žoviálního stylu vyprávění, které se výtečně hodí do prostředí romantických Benátek. Navíc mu vše usnadnil výtečný scénář, který využívá veškerých svůdností Benátek a hlavního svůdníka Giacoma Casanovy. Mistrné komediální zápletky scénáře vykouzlí nejen sladké úsměvy na vaší tváři, ale i obdiv nad odvahou samotného Casanovy, resp. scénáristy. Další bonusem je obsazení Olivera Platta a Jeremyho Ironse, které nemáme možnost tak často vidět a jejich role jsou naprosto famózní a z obou čiší radost z hraní, které si opravdu užily. Především Jeremy Irons opravdu válí a celou dobu jsem si přál, aby on byl příští Casanova, jakkoli je to absurdní... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Snímek o milovníkovi krásných žen. Casanova je mužem mnoha tváří, který nikdy neměl problém použít své přednosti a lži, aby se dostal pod jakoukoliv sukeň. Obličej, kterou Casanova dostal tentokrát patří Heathu Ledgerovi, který se na roli milovníka jednoznačně hodí. Perfektně mu sedí svě, v kterém se má jako casanova pohybovat a moc dobře ví co na ženy patí. Nejlepší na tom je, že mu to všechno sníte i s navyjákem. Lasse Hallström k filmu naštěstí přistupuje velmi odlehčeně a nechává volný průběh filmu, který tak na sebe krásně navazuje. Celému filmu vévodí samozdřejmě Heath jako Casanova a Jeremy Irons jako inkvizitor. Slečny ve filmu jsou hezké a příběh utíká jako voda. Závěr je perfektní a jeho elegantní klička dokonale zapadá do celého filmu. Konečně oddechový snímek, který i příjemně pobaví. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Nejnovější zpracování příhod legendárního svůdníka si odneslo z kin USA během prvních třech dnů (23. – 25. 12.) promítání 231 077 dolarů, celkem potom něco nad 11 milionů. (imro)
  • Dobrodružství italského svůdce Casanovy lákají režiséry už téměř od vzniku filmu. V němé verzi příběhu z roku 1918 si v jedné z vedlejších rolí zahrál, tehdy ještě pod jménem Arisztid Olt, nesmrtelný představitel Draculy z klasických upírských filmů – Bela Lugosi. (imro)

Reklama

Reklama