Reklama

Reklama

Zathura: Vesmírné dobrodružství

  • USA Zathura: A Space Adventure (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když otec odejde do práce a nechá je v péči jejich starší sestry, vydávají se šestiletý Danny a desetiletý Walter do dalekého temného vesmíru, zatímco hrají tajemnou deskovou hru, kterou objevili ve sklepě jejich starého domu. Na této vzrušující výpravě jsou doprovázeni osiřelým astronautem a musí překonat nejrůznější nástrahy v podobě roje meteoritů, nepřátelských mimozemšťanů a běsnícího robota. S astronautovou pomocí rozhádaní bratři odsunou své malicherné spory stranou a společnými silami se pokusí probojovat až na konec tajemné hry, aby se mohli vrátit domů. Všechny pokusy však mohou přijít nazmar, pokud se jim nepodaří vyzrát nad největším nebezpečím ze všech – silnou gravitační silou, která je vtahuje do prázdnoty temné planety Zathura. Na motivy úspěšného bestselleru uznávaného spisovatele knížek pro děti Chrise Van Allsburga (Polární expres, Jumanji). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý nápad udělat takovou fantasy hru Zathura...Jenže si nemůžu pomoct s tím, že mi to připomíná Jumanji. Tento film jsem viděla hned několikrát a docela se mi to líbilo. Perfektní Josh Hutcherson, Kristen Stewart (která má občas i světlé herecké stránky) a malý Jonah Bobo. Docela mi tu i chyběl nějáký dospělý element jako byl v Jumanji Robin Williams tak tady je to pouze část filmu Dax Shepard. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Ne prilis povedena kopie Jumanji. Jumanji jsem docela prozival ale tady jsem se moc nebavil. Tolikrat otrepane "sveho sourozence bych nejradeji zastrelil" ale na konci jste radi ze ho mate...(viz.Sam doma atd.) je uz obehane. Nema to zadny velky napad kterym by divaka nadchl. Jako dite by se mi to asi libilo. Ac nerad presto kdyz to porovnam s Jumanji musim to hodnotit slabe. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

No... Pokud bych to měla brát jako (volné) pokračování mé milované "Jumanji", je to urážka a tudíž adept zralý na odpad!. Když se ale na "Zathuru: Vesmírné dobrodružství" podívám jako na normální pokus o rodinné sci-fi, musím hodnotit o něco lépe. Ale opravdu jen o něco. Není to zase úplný propadák, ale nemohla jsem překousnout ta kvanta nelogičností, příliš časté promlouvání do duše a směšné chování KRAJNĚ NESYMPATICKÝCH postav. Jedno zhlédnutí bohatě stačilo... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jumanji se mi vždycky líbilo, ale na Zathuru jsem slyšela jen velmi rezervované reakce. A skutečně nevidím důvod si tohle dobrodružství nedopřát. Původní knížky Chrise Van Allsburga jsou kratičké, mají jen 32 stran a jsou to takové ty textíky, kterými nejlépe zahltíte pozornost předškoláka. Proto je skvělé sledovat, jak z tak řídkého materiálu filmaři dokáží vytvořit tak dobré celovečerní filmy. Pravda, původní Jumanji je i dobrý rodinný film, Zathura je čistě dětská, ale zároveň velmi autentická v psychologii vztahu dvou bratrů. Ty nápady ve vesmíru jsou skvělé, reakce dětí dokonalé a kupodivu do celku výborně zapadla i Kristen Stewart (jako trapná starší ségra). Jon Favreau dětem rozumí a proto mu tak skvěle dneska šlape Marvel. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pohodovej film, na kterej muze cumet cela rodina, ale jsou tu dva problemy. Za prve, existuje Jumanji. Nechci tvrdit, ze to je nejakej ultra super film, ale rozhodne pobavi vic. Navic tady je to furt dokola jen o Zorgonech, takze to zacne bejt po chvily krapet stereotypni a nudny. A za druhy, detsti herci. S tim neustalym rvanim mi lezli na nervy a ani herecky to nebylo nic poradnyho. Ale jinak jsem se u filmu vcelku bavil, film je ze zacatku sviznej, obcas je nejakej dobrej for a triky jsou na slusny urovni. Ale i tak to na vic jak 3* neni. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Podle knih Chrise Van Allsburga už vznikl kromě Jumanji také Polární expres (r. Robert Zemeckis, 2004). (imro)
  • Produkce dlouho uvažovala nad názvem „Jumanji 2“, aby do kin přišli také fanoušci tohoto snímku. (imro)
  • V přípravě byl kromě Zathury také třetí díl, scénář k němu napsal Don Rhymer (Agent v sukni), ale vzhledem na vlažný komerční ohlas na snímek se ho zřejmě nedočkáme. Hlavní postavou tu měl být viceprezident USA, který našel tajemnou hru. (imro)

Související novinky

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama