Reklama

Reklama

Oko 3

  • Hongkong Jian gui 10 (více)

Obsahy(1)

O našom svete existuje mnoho teórií. Napríklad, že rozhodne nie je jediný. Že naše existencia je iba križovatka pre množstvo ďalších dimenzií známych i neznámych. Pospevujeme si melódie, ktoré sme nikdy nepočuli. Vidíme veci, ktoré nie sú ostatným viditeľné. Väčšina z nás to ignoruje. Ale stále sú medzi nami tí, ktorí sú trochu rozdielni reagujú na tieto podnety riskujú všetko, i svoj život, aby našli pravdu. Zažívajú to mohutné vzrušenie v možnosti nahliadnuť na druhú stranu. Aspoň raz (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bohužel v ostatních ohledech, kromě humoru, je snímek „Gin gwai 10“ slabší než jeho předchůdci a ukazuje, že se Pangové snažili vytřískat něco z něčeho, co už neměli tak dobře rozpracované a kde hlavně nevěděli, jak to udělat dostatečně zajímavé, jak tu mytologii nechat rozrůst tak, aby mohla pořád děsit a aby mohla zaujmout. Tento díl je rozhodně nejslabší a myslím, že se rychle vykouří z paměti. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Místy zábavný, místy ujetý, místy s fajn lekačkou, většinou ale jenom hloupý film s naivními dialogy. Jediný skutečně hororový prvek Eye 10 jsou herecké výkony, které byly skutečně špatné. Těžko říct, jak se stalo, že v téhle pitomosti jedou Pangové a má to být pokračování dobrého Oka. Nevím, zda třeba scéna s breakdancovým soubojem byla vtipná nebo trapná...asi obojí dohromady. Jako celý film. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Číslovka v názve neidentifikuje numerické označenie pokračovania (v skutočnosti ide o 3.diel "Eye" série), ale odkazuje na samotnú premisu príbehu, vychádzajúcu z predpokladu, že existuje 10 spôsobov ako možno nadviazať kontakt so záhrobným duchom. Tieto spôsoby, vo filme spísané v jednej knihe tvoria potom aj akési interpunkčné predely, ktoré žiaľ rozdrvujú príbeh na samostatne nesúrodé sekvencie, ktoré pôsobia chaoticky už v rámci vlastnej uzavretej štruktúry, nehovoriac potom o ich vzájomnom nadviazaní. Od prvého Oka, jasne ukotveného v mantineloch hororu na ázijský spôsob sme sa cez nadstavovanú kašu v dvojke preniesli v Eye 10 až do vôd absurdnej čiernej komédie (ovšem zúfalo nevtipnej) a miestami až do grotesky (tanečná scéna a la Michael Jackson vo videoklipe "Thriller"). Úmysel bratov Pangovcov vydať sa novým smerom je chvályhodný, len žiaľ v mojom prípade sa takmer úplne minul účinku, kedy hlavné úvodná, eklekticky šialená polhodinka vykazuje značnú "tripovosť" tvorcov na omamných látkach :-) . Hustá atmosféra je fuč, namiesto nej nastupujú početné a lacné intertextuality. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zpočátku dobrá duchařina s výraznými komediálními prvky (močení na ducha, souboj v breakdance, zahánění duchů vlastním dechem nebo sejmutí ducha prdem), která však s původním Okem nemá vůbec nic společného. Kdybych se na to díval přes den, i bych se zasmál, já si to však pouštěl pozdě v noci a tak jsem obzvláště v první půlhodině z toho měl místy i dost stísněné pocity. Po půlce filmu se však film zvrhne v cosi divného, těch pár strašidelných sekvencí z první půlky se zcela vytratí a kvalitativně to dost upadne. Má to ale docela dobrou hudbu. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Trapárny a krávoviny, infantilní skopičiny.“ Horor ani omylem a vtipu jen co by se za uhnilý nehet vlezlo. Než tohle zhlédnout znovu, to už opravdu radši drátem do oka. SLEPÉ OKÉNKO: [][] Jak prý lze vyvolat ducha.  Vetřít si do očí hřbitovní hlínu? Vyzkoušel jsem a nic, jen tma. Komu to zafungovalo, napište, Faustka mi to pak přečte. Otevřít doma deštník? Akorát jsem v přes něho v noci hodil držku, cestou k ledničce.  Mlátit jídelními hůlkami do misek, posléze i sobě do chrupu? Hůlek nemaje, použil jsem příbor. Drahej špás. Nádobí na maděru a z pětky vpravo nahoře mi vypadla korunka. Naštěstí nepolkl, včas vykuckal. [][] Jednu oční bulvu dávám za rozverný úvod, ten zaujal. Posedlá černovláska vrčí jak vysavač s ucpanou hadicí, levituje metr nad oltářem našponovaná jak žehlicí prkno, roztočí se jak mixér a mnichy profackuje půlmetrovým jazykem. Takový mít já... ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Thajsku. (GASTON73)

Reklama

Reklama